področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

cvic napisal/-a:Tipično za nas Slovence, da o eni stvari lahko govorimo tako na široko in zraven zmešamo prav vse, tudi žgance in jih na koncu začinimo še z otroci. Kaj res ne vidimo dva metra pred sabo in moramo vedno streljati s kanoni na vse strani? Pa saj nam nihče nič noče. Če bi vsak o sebi in svojih problemih malo bolj ali nekateri sploh kdaj razmislili, bi imeli bolj zbrane misli in bi s prave distance gledali na te stvari. Človek gor dobesedno crkuje pa noče denarja zase ampak nas poziva, da smo spet eno. Pa, če nam zdaj ni jasno. Tomaž je, kar je in naj tak ostane. Definitivno je velik človek. Pa, da ne bo pomote. Kot idola, vzornika in še kaj ga rabimo samo zato, da spoznamo sebe, če se lahko zazremo v kaj. "Če hočeš biti velik, moraš premagati sebe."

Se podpišem pod tole. Hkrati pa si želim, da se tole debatiranje zaključi!
Ninocka napisal/-a:
cvic napisal/-a:Tipièno za nas Slovence, da o eni stvari lahko govorimo tako na široko in zraven zmešamo prav vse, tudi žgance in jih na koncu zaèinimo še z otroci. Kaj res ne vidimo dva metra pred sabo in moramo vedno streljati s kanoni na vse strani? Pa saj nam nihèe niè noèe. Èe bi vsak o sebi in svojih problemih malo bolj ali nekateri sploh kdaj razmislili, bi imeli bolj zbrane misli in bi s prave distance gledali na te stvari. Èlovek gor dobesedno crkuje pa noèe denarja zase ampak nas poziva, da smo spet eno. Pa, èe nam zdaj ni jasno. Tomaž je, kar je in naj tak ostane. Definitivno je velik èlovek. Pa, da ne bo pomote. Kot idola, vzornika in še kaj ga rabimo samo zato, da spoznamo sebe, èe se lahko zazremo v kaj. "Èe hoèeš biti velik, moraš premagati sebe."

Se podpišem pod tole. Hkrati pa si želim, da se tole debatiranje zakljuèi!

Kaksna neumnost...ampak vazno da imas priloznost povedati pa tudi ce je neumnost. Vsi pac ne moremo govoriti tako da ja ne bomo imeli dusebriznikov za vratom.
Uporabniški avatar
 Martin
Molim za Tomaža in za njegove reševalce, pa če vam je všeč al' pa ne.
Uporabniški avatar
 Staša
Vseskozi sem imela občutek, da se Humar podaja na goro v stilu "na vse ali nič", torej, da mu bo malo mar zato, če se vrne, če mu ne uspe premagati stene. Zato me je močna volja po življenju pravzaprav prijetno presenetila.
Zdrži!
Naj bodo tokrat premagane ideološke razlike vsaj na politični ravni!
Uporabniški avatar
 Dule
Držimo pesti za Tomaža, da ga danes rešijo iz gore. Naj mu bo tudi oni zgoraj naklonjen. Verjamem, da Tomaž poslej (če preživi) ne bo več tako izzival svoje usode.

Staša napisal/-a:Zato me je močna volja po življenju pravzaprav prijetno presenetila
.

Tudi njegov glas je zelo miren.. pripravljen je na vse. To je odlika velikih!
 mojA
Vlajko napisal/-a:
laufar napisal/-a:...Smilita pa se mi njegova otroka, si raje ne predstavljam kaj sedaj preživljata, imata pa smolo, da imata tako neodgovornega očeta!...

Evo, pod to se pa še jaz podpišem, pa če je komu prav ali ne. :!:

Pod to se tudi jaz podpisujem. Pred dobrim letom je umrl že enTomaž, smučar, velik entuzijast in športnik, odpovedalo mu je srce. Tudi on je zapustil dva otroka, ki ga bosta pogrešala vse življenje. Vendar on ni izzival usode, ni izbiral - smrt je izbrala sama. Humar pa je zavestno izbral Goro Smrti . Naj si ne drzne umreti! Tega svojim otrokom enostavno ne sme narediti. Upam, da bo po tej izkušnji spregledal in odrastel ter sprejel odgovornost življenja. Držim pesti zanj !!
 Lea
Nisem član nobenega športnega kluba, rada pa prebiram zanimive teme.
Tako sem "prisrfala" tudi do vas.

Berem in se čudim.

Le kakšen je človek, ki ga moti, če zasliši oz. zagleda besedo "molitev"?
Kar tekaški forum bo zapustil!!! Le zakaj? Zalo žalostno, da se celo na tej strani opazi nasprotovanje vsemu, kar je povezano z vero in Bogom.

Hvala Bogu, da so ljudje, ki upajo na glas predlagati molitev za Tomaža, hvala Bogu, da imamo ljudi, ki upajo pošiljati SMS sporočila v podporo vsem, ki so pomoči potrebni-molitev ob papeževi bolezni, molitev ob nesrečah v Rusiji (katastrofa z otroki), prižiganje svečk v podporo molitvi.

Kdor ne verjame, da je vse odvisno od Božje pomoči, naj pač ne verjame - pusti pa naj tiste, ki v to verjamejo.

Nihče ne želi, da Forum objavlja molitve (forum ni prostor za molitev), lepo pa je, da ljudje to predlagajo. Veste, veliko ljudi moli tudi brez vašega foruma in še bo molilo. Pa ne samo za Tomaža, ki je trenutno v srcih mnogih Slovencev, ki trepetamo in prosimo Boga in Marijo, da mu stojita ob strani v teh težkih trenutkih, da mu data moč, da bo zdržal, dokler ne bo prišla pomoč. Prosimo pa tudi za reševalce, da jim bo Bog
pravilno usmerjal misli in dejanja ob reševanju.

Molimo pa tudi za tiste, ki so Božje pomoči najbolj potrebni. In vedite, teh ni malo - ne samo tistih, o katerih se piše in govori, še mnogo več jih je, za katere ve le malokdo, pa še kako potrebuje pomoč od "zgoraj".

Kdor ne želi (morda pa ne zna), naj ne moli. Kdor pa to želi, pa naj le moli. Več nas bo, bolje bo.
Pa še svečko lahko prižgemo na naših oknih, da bo videti, da je Slovenija s Tomažam.

Bog z vami in malo več strpnosti do tistih, ki molijo.

Lea
Uporabniški avatar
 Speedy
In kake so realne možnosti, da preživi :?:
Ker je helikopter, kot kaže, edina bilka, se mi zdi, da so res minimalne. Pa ne, da bi metal superge v koruzo... samo ujeti se mora veliko stvari: mora biti dan, pravo vreme, helikopter mora priti nad njega in tam ledbeti kar nekaj časa in potem pride najtežji del - lovljenje vrvi....
Pa tudi vse pred tem žal ni enostavno glede na kraj dogajanja.
Uporabniški avatar
 H2O
Če bi Tomažu uspelo preplezati steno, bi vsi v en glas kričal v sebi ali naglas od navdušenja, da je on vendar naš, da je Slovenc, da JE/SMO spet ponovno uspeli dokazati kako veliki smo, kljub naši majhnosti - taki in drugačni.

Zdaj pa, ko mu podvig ni uspel, ko čaka na pilota in helikopter ali pa na milost božjo, si jih tako veliko drzne soditi in presojati njegovo neodgovornost, kot očeta in človeka.

Kako zlahka je soditi, ocenjevati in moralizirati o neodgovornosti drugih! Tomaž v tem momentu rabi maximalno spodbudo, ne pa vzgojne driske o neodgovornosti do familije. Le čevlje sodi naj kopitar!
Sicer pa mar niso to Jezusove besede:"Kamen naj vrže tisti, ki je nedolžen!"? ....in ga ni nihče!
 mojA
H2O napisal/-a:Če bi Tomažu uspelo preplezati steno, bi vsi v en glas kričal v sebi ali naglas od navdušenja, da je on vendar naš, da je Slovenc, da JE/SMO spet ponovno uspeli dokazati kako veliki smo, kljub naši majhnosti - taki in drugačni.

Zdaj pa, ko mu podvig ni uspel, ko čaka na pilota in helikopter ali pa na milost božjo, si jih tako veliko drzne soditi in presojati njegovo neodgovornost, kot očeta in človeka.

Kako zlahka je soditi, ocenjevati in moralizirati o neodgovornosti drugih! Tomaž v tem momentu rabi maximalno spodbudo, ne pa vzgojne driske o neodgovornosti do familije. Le čevlje sodi naj kopitar!
Sicer pa mar niso to Jezusove besede:"Kamen naj vrže tisti, ki je nedolžen!"? ....in ga ni nihče!

Tudi vse to je res. Meni osebno se je zdel nor takoj in prvo kar sem pomislila je bilo, kako grozno je to za njegove bližnje, predvsem otroke. Nor se mi je zdel, ker se je vedelo, da ima le 30 % možnosti za uspeh. Nor se mi je zdel, se mi zdi in se mi bo vedno zdel: vendar ga po drugi strani tudi občudujem in mu iz srca želim, da se srečno vrne. Sicer pa kaj je to norost in kaj pogum? Vprašanje.
In če bi uspel preplezati steno bi vendarle verjeli, da je šel v ta projekt bolj z glavo in bolj na ziher, ne bi se vsi tresli zanj in koneckoncev v nevarnosti bi ne bili tudi njegovi reševalci.
Všeč mi je zapis Borisa Ježa (Delo), ko piše: SPRAVITE TOMAŽA IZ GORE. IN NE PUSTITE GA VEČ ZDRAVEN.

Ne bom več pisala, ker je brez veze. Naj pride dol.
Uporabniški avatar
 bosin
Eni bi radi samo tekli, drugi samo molili, tretji tekli in molili....

Naj dela vsak kar mu paše, a zakaj je treba takoj natolcevati o nestrpnosti, če povem, da mi molitve niso všeč in da nočem moliti in ne bom molil.Pa da ne bom nastavljal svečk na okna. In ne maram, da mi kdo to predlaga.Prav tako kot ne maram, da mi na vratih tezijo prodajalci zveličanja. In to vedno tudi povem. Ker je to moja volja, do katere imam pravico.Kot jo ima vsak tisti, ki si želi moliti. Za karkoli, če mu paše, tudi za Humarja.Samo , mene naj pusti pri miru s tem.
Humarju tudi jaz, kot vsak normalen človek želim, da pride živ iz pasti, ki si jo je sicer sam nastavil.
A sem prepričan, da zdajle rabi predvsem dovolj močan helikopter, ne pa neke medijsko napihnjene solidarnosti in telepatske pomoči "cele Slovenije".
To je moje osebno mnenje na to temo. Amen.
Uporabniški avatar
 mojcej77
Nestrpnost....
Vse je v načinu. Vsaj po mojem mnenju.
Drugače je, če ti nekdo reče:"Ne, hvala! Ne verjamem v molitev, vi kar molite, mu pa želim, da bi prišel dol!";
kot pa nekaj v smeri sarkazma, ki sem ga (vsaj jaz) razumela kot:"A zdej pa zanjga, molite? Kaj pa drugi? Ha,ha! Pa še za mojo grešno dušo!"
In kakor sem uspela razbrati (v tem primeru, tukaj in zdaj - vsi znamo bit nestrpni, ampak tukaj ne govorim na splošno!), pa tudi če berem še enkrat, je bilo takole:
Tisti, ki molijo, so povedali, vsaj večinoma, da molijo in da ne marajo, če se jim kdo za to posmehuje, da pa jih ne moti, če kdo ne moli...nekateri so podali tudi svoj pogled na molitev, povedali, kdaj in kako molijo itd.
Z druge strani pa sem, vsaj večinoma, razbrala drugačne vibracije kot: molitev ne pomaga, haha, kaj to tuki dela, joj, neumnost itd. (verjamem, da se večina, ki ne moli, pač ni odzvala na povabilo, kot tudi verjamem, da jih veliko moli že brez povabila).
Želela bi si, da bi bilo drugače. Da bi bili vsi na istem bregu.
Nekaj kot:
Molitev?
1:) Seveda!
ali
Molitev?
2:)Ne, hvala!

Tomaž misli, da smo vsi poenoteni in se tega veseli.
Ampak že dolgo nisem videla naroda tako razklanega. Ne samo tukaj, povsod ljudje stopajo vsak na svoj breg....je samomorilec? Je dober oče? Je heroj? Mu bo molitev pomagala? Če pride živ dol, bo še plezal?

Ponavadi je najbolj temno, tik preden se zdani.
In čutim, da je zdaj ta trenutek.
In želim si, da bi se zgodilo tako, kot je prav.

lp,

m
 JJ1
Živjo, želim, da se Humar vrne živ in zdrav domov, da se vse konča tako, kot je treba. Moti me samo nekaj, rekel je, da ga gora kliče, in podobno. Sedaj pa čaka na pomoč. Ali se samo meni zdi, da to ne sodi v sklop besed, da te nekaj "kliče". Pod temi besedami bi si predstavljal, da mu je sedaj dala "gora" jasen klic, da mora ostati NA njej. Ne me narobe zastopiti, ne želim, da Humar umre, samo v njegovih besedah vidim neko protislovje, ki me moti. Zdi se mi spoštovanja vredno, da ima toliko razuma, da ve, da nima drugih možnosti, da preživi, kot da ga rešijo. Le ne gre mi skupaj njegovo razmišljanje in govorjenje, iz katerega je bilo slišati prizvok, za vsako ceno. Sedaj pa temu ni tako. So bile to le prazne besede??? Morda se samo meni tako zdi, zato sem pa napisal, da me ob morebitni zmoti popravite.
Lep pozdrav in če hočete moliti, molite, ali pa samo mislite in počnite tisto, kar bi po vašem lahko pomagalo trpečim. Saj ni važno kako, vsak po svoje, važen je namen.
Imejte se lepo
Uporabniški avatar
 matjaz
bravo bosin. po dolgem cajtu ena taprava. Dober helikopter, in pravo ekipo resevalcev, pa veliko srece. Sam pa bom se vedno prosil, da zadanem na LOTU. Jasno da zelim Tomazu da se resi iz luknje ki pa si jo je sam izkopal. Ko pa pride domov, pa naj ne rine vec v gore, ce pa ze pa brez pompa.
ALELUJA
 mojA
Nikar tako črnogledo Mojcej 77 ! Seveda smo si enotni. V bistvu smo si vsi enotni. Vsi želimo TOmažu, da se reši in se srečno vrne domov.

Vse ostalo so nepomembni detajli.

Amen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA