Ali nisem poročila obljubljala za jutri?
Danes sem dobila pravico do koriščenja še lanskega dopusta in sem se ves dan pripravljala na mojo najdaljšo tekaško relacijo! Pa ni bilo nič iz tega.

Je Lučko prekmalu pripeljal kolo od zdravilca in sem ga morala NUJNO preizkusit.

Kar tako, sem rekla, grem prekolesarit progo, ki jo nameravam preteči (9 km). Ampak že na prvem ovinku sem srečala ta hitro NatašoP, tudi na kolesu, ker ima vnetje pokostnice in trenutno ne teče

, in Robija, ki sta imela isto smer kot jaz.
In smo začeli, tako po penzionistično počasi. Vmes smo ves čas čvekali in še sama ne vem kdaj, smo prebiciklirali 15 km

, vključujoč vse klance, ki jim v naši okolici ni in ni konca ne kraja. Domov sem prišla zadovoljna in sem razmišljala, da bi naredila še 4 tekaške kilometrčke. Pa mi hči reče, da Lučkota, ki si je za današnjo vročino zastavil enormno kilometražo

, še ni. Kot zvesto in pripadno ženo, me je stisnilo pri srcu, če ni kaj narobe

. Hitro sem poiskala bidon, ga napolnila z vodo, pa hajd, po Lučkota. In kolesarim in kolesarim, in sprašujem mimovozeče kolesarje, če so srečali kakega norega tekača, a so samo odkimavali. Nato mi kapne, naj se ustavim nekje in telefoniram domov. Po telefonu se oglasi renčeči Lučko, saj je pričakoval, da spet kličejo iz Triglava za predstavitev novosti. Uf, sem se oddahnila.
Spet na kolo in po klancih proti domu. Tako, vsega skupaj sem naklofala 23 km, kar za prvič ni slabo.
Moj novi bičikleto je fantastičen. Ima majhen okvir, kar moji podmerski postavi zelo ustreza, prestave lepo tečejo in ima odličen zic, saj moja rita ni imela nobenih težav, bomo pa videli, kako bo z njo jutri. Ne smem se niti malo pritožiti čezenj, saj je hčerino kolo, ki ga običajno uporabljam, v slabši kondiciji.
Med potjo sem razmišljala, da potrebujem: čelado, rokavice, očala, torbico, košarico za bidon, … in nagobčnik (da se razumemo, proti mušicam), pa sem se oglasila še na bankomatu. Ko sem vstavila kartico, je začel tako neusmiljeno jokat, da ga ni bilo za potolažit. Potem pa mi je pljunil listek, kjer je pisalo: »jok brate, odpade«.

Mogoče bom za čelado, ki je nujna še spraskala skupaj. Sicer pa, ali nisem DOBILA kolesa?