področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 Bajsi
dpop napisal/-a: Sigma 70-300APO...

Helou!
Aj, aj, aj! Plastik fantastik!
1. Če si že navalil na teleta, probaj najti kakšnega originalnega, seveda rabljenega Canon-a.
2. Če hočeš zoom, naj razmerje ne presega 1:3!!!!
3. Imam več kot odličnega Canon USM 100-300 f3,5-4,5. No, zaslonka bi lahko bila manjša. Lahko ga sprobaš. Ti ga posodim. Seveda, pod budnim očesom lastnika, mene! (Big Brother's watching you press)
4. Dobra varijanta je tudi kakšen Praktikarjev objektiv na navoj M42. Dokupiš še konverter navoj/bajonet (tudi tega ti lahko posodim na test) in si car!
5. In koliko dinerosov hoče imeti za to PVC čudo?
 dpop
Bajsi napisal/-a:

Helou!
Aj, aj, aj! Plastik fantastik!
1. Če si že navalil na teleta, probaj najti kakšnega originalnega, seveda rabljenega Canon-a.
2. Če hočeš zoom, naj razmerje ne presega 1:3!!!!
3. Imam več kot odličnega Canon USM 100-300 f3,5-4,5. No, zaslonka bi lahko bila manjša. Lahko ga sprobaš. Ti ga posodim. Seveda, pod budnim očesom lastnika, mene! (Big Brother's watching you press)
4. Dobra varijanta je tudi kakšen Praktikarjev objektiv na navoj M42. Dokupiš še konverter navoj/bajonet (tudi tega ti lahko posodim na test) in si car!
5. In koliko dinerosov hoče imeti za to PVC čudo?

Čaki mal.. plastik fantastik...
Pa valjda ne misliš da bom na "plastičen" aparat dajal gor
"red-line" L objektive za pol miljona... a se ti je skisalo...
Kot prvo ker moje znanje o forografiji ne dosega še niti
plastike (so mi rekli da je najceneje če naredim objektiv
doma... rolca od skrt papirja pa eno lupo gor.. he he)
in kot drugo ker je treba imeti dena še za kej drugega
(Enemon je drag PRESS)

Tisti Canon 100-300 verjamem da je zakon... samo to je
mucho dinero

LP Darko

P.S. jaz bom moral pogrešit 40K
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
1. Pri fotografiji je isto kot pri fršterkeriji.
Več denarja v zvočnike kot v fršterker. Se pravi, za dobro fotografijo moraš imet dober objektiv. "Body" je lahko slabši. Poleg tega, ni važno a si amater ali profi. Imaš tisto kolikor imaš denarja.
2. Tisti moj tele je nov, novcat, originalno zapakiran brez popustov in z merverstojerjem koštal 350EUR (=84000 sitnih). Rabljen košta neprimerno manj. Jest si svojega, ki je vrhunsko in odlično in sploh in oh ohranjen, ne bi upal prodajat za več kot 40K jurjev.
3. Razmisli, pa malo pobrskaj po netu. Foto stacun z rabljeno opremo (predvsem zunaj) je na kupe.
4. V ponedeljek grem na Dunaj (da pojedem bečku viner šniclu na dunajski način), pa ti lahko mal počekiram, kva kaj imajo. Lahko tudi kaj kupim, ce mi zaupaš. Potegnem svojo zlato EC kartico in trgovci padejo na kolena. 8)

dpop napisal/-a:rolca od skrt papirja pa eno lupo gor

Ne boš verjel. Točno to sem enkrat delal, ko sem fortografiral cvet od ene rože. Lupa je bil objektiv 50 mm od Zenita.
 dpop
Bajsi napisal/-a:Helou!
1. Pri fotografiji je isto kot pri fršterkeriji.
Več denarja v zvočnike kot v fršterker. Se pravi, za dobro fotografijo moraš imet dober objektiv. "Body" je lahko slabši. Poleg tega, ni važno a si amater ali profi. Imaš tisto kolikor imaš denarja.
2. Tisti moj tele je nov, novcat, originalno zapakiran brez popustov in z merverstojerjem koštal 350EUR (=84000 sitnih). Rabljen košta neprimerno manj. Jest si svojega, ki je vrhunsko in odlično in sploh in oh ohranjen, ne bi upal prodajat za več kot 40K jurjev.
3. Razmisli, pa malo pobrskaj po netu. Foto stacun z rabljeno opremo (predvsem zunaj) je na kupe.
4. V ponedeljek grem na Dunaj (da pojedem bečku viner šniclu na dunajski način), pa ti lahko mal počekiram, kva kaj imajo. Lahko tudi kaj kupim, ce mi zaupaš. Potegnem svojo zlato EC kartico in trgovci padejo na kolena. 8)

dpop napisal/-a:rolca od skrt papirja pa eno lupo gor

Ne boš verjel. Točno to sem enkrat delal, ko sem fortografiral cvet od ene rože. Lupa je bil objektiv 50 mm od Zenita.

Hvala za nasvete...
Sej jest grem dons to bolj sprobat... pa se bom potem odločil...
mogoče se bo dalo glede cene še kaj zglihat...
Je pa tako... novi teleji so od 60 pa naprej... tako da...
za začetek bo... potem bom pa itak body zamenjal :wink:

LP Darko

P.S. Aja... sam ne vem kje si ti najdu Canon 100-300/3.5-4.5...
zdej k sem pa ceno videl se mi pa zdi da je to 100-300/4.5-5.6
ali se motim???
Slika
Uporabniški avatar
 Bajsi
dpop napisal/-a:P.S. Aja... sam ne vem kje si ti najdu Canon 100-300/3.5-4.5...
zdej k sem pa ceno videl se mi pa zdi da je to 100-300/4.5-5.6
ali se motim???

Helou!
Mater, vidiš to je pa tisto, ko si človek nekaj tako želi, da po dolgem času misli, da to ima. Imaš prav: 4,5 do 5,6!
Uporabniški avatar
 Bajsi

Helou!
APO?
All Plastic Option?!
He, he, he! :twisted:
 dpop
Bajsi napisal/-a:

Helou!
APO?
All Plastic Option?!
He, he, he! :twisted:

Blizu... :lol: :lol:

Ampak sej veš kako pravijo... "Za koga je , dobro je" :lol:

LP Darko

P.S. Kdor z malim zadovoljen ni, večji mu ne bo zrasel! PRESS
Uporabniški avatar
 cyc
Bajsi napisal/-a:1. Pri fotografiji je isto kot pri fršterkeriji.
Več denarja v zvočnike kot v fršterker.

To je larifari, navadne bajke! Čisto samo od posameznih komponent in tega kako se ujamejo je odvisno kaj gre skupaj. Teorije in bajke se začnejo delit že pri tem, ali morajo biti zvočniki za večjo moč kot ojačevalec ali ravno obratno ... in vsak audiofil bo imel svojo teorijo, večina vsega tega je pa navaden bullshit. Vzameš skupaj in poslušaš kako se sliši. :idea:
Uporabniški avatar
 Bajsi
cyc napisal/-a:
Bajsi napisal/-a:1. Pri fotografiji je isto kot pri fršterkeriji.
Več denarja v zvočnike kot v fršterker.

To je larifari, navadne bajke! Čisto samo od posameznih komponent in tega kako se ujamejo je odvisno kaj gre skupaj. Teorije in bajke se začnejo delit že pri tem, ali morajo biti zvočniki za večjo moč kot ojačevalec ali ravno obratno ... in vsak audiofil bo imel svojo teorijo, večina vsega tega je pa navaden bullshit. Vzameš skupaj in poslušaš kako se sliši. :idea:

Helou!
Kakor za koga.
Če kupiš feršterker za 50K EUR in zraven zvočnike za 100K SIT si naredil drek iz krompirja.
Da sem za male pare sestavil kolikor toliko spodoben muzički centar sem se precej namučil, da sem prilagodil zvočnike spodobnemu fršterkerju. Sedaj imam tisto kar želim potegnit iz medija. Nisem audiofil, sem muzikofil in hočem imeti čim boljši zvok. Za to pa rabiš predvsem kvalitetne zvočnike. Pri haeavy-u ni niti toliko pomembna kvaliteta kot moč. Če si pa privrženec klasike pa je zelo pomembno ali v ozadju slišiš triangel ali se ti zdi, da pri sosedu nekdo zvoni.
In jest imam tako moč, kot kvaliteto. Seveda tako, ki ustreza meni in mojemu žepu.
Je pa res, da znajo biti nekateri adiofili tako zateženi, na glasbo se pa spoznajo kot zaj'c na boben. In to dobesedno.
Uporabniški avatar
 cyc
OH, takih skrajnosti nisem mislil, ampak recimo ni nujno da so zraven 160k SIT ojačevalca nujni dražji zvočniki in da ne bodo zraven čisto lahko dobro zveneli eni za podobno ali malo nižjo ceno.

Heevy ... dinamika, močnejši ojačevalec kot prenesejo zvočniki. Pa je ... ampak bog ne daj do konca odpret :D
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Ma, sej jest tudi nisem v okviru takih skrajnosti. Hočem povedati, da če imaš nekaj denarja, npr. 200K SIT za fršterker potem daj več ali vsaj enako za zvočnike, potem razmišljaj o fršterkeju. Ne pa eni, ki se zabijejo pa kupijo za 180K fršterker, zraven pa za drobiš, ki jim ostane še en par enih zvočnikov. Kot da bi kupu enga Baylinerja notri pa namontiral TOMOS4.
Uporabniški avatar
 cyc
To pa drži, jap. Veriga je močna kot je močan njen najšibkejši člen, hotel sem pa rečt, da pravila o onih cenah sploh niso nujno prava. Ampak cenovni razred mora pa vseeno enak bit, morda s kako izjemo (en model zvočnikov od Dali-ja je menda über dober za svojo ceno in se ob tla mečejo kako je to fajn :))
Uporabniški avatar
 cyc
Dopustuje, nima interneta in jo lahko opravljamo kot nam srce poželi :D :twisted:
Neugodno je ker ne vemo, kako se ji bo kolcalo od tega :lol:
 dpop
tamy napisal/-a:kje je pa natasa??? :shock:

Hja.. tukej pri "zoom objektivih in fršterkeriji" jo NI! :lol: :lol:

LP Darko

P.S. verjetno na kakšnem sredozemskem otoku hladi
živčke ob gonjenju pedal

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA