področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 ales
#16279
Zdaj, ko so se prejšnjetedenske strasti mal umirile in z mislijo na prijetna doživetja na včerajšnjem 12 urnem druženju forumovcev na Kokoši(in mal okoli), sem med listanjem zadnjih prispevkov našel biser prejšnjega tedna: Matevžev odgovor Anji! Tako zgoščene, prijazne predstavitve foruma pa še ne. Še tisto pasjo nestrpnost predpreteklega tedna je lepo zavil v celofan. In njegov B finale. Ma res bi lahko kandidiral za POST OF THE YEAR. Da ne govorim, da so mi njegovi komentarji in, kot bi rekli včasih:"lik i delo", vse ljubši. Uf, kam sem zavil.

Hotel sem le rečt, da bi na enem mestu zbirali najboljše objave na forumu, da ne utonejo v pozabo. V delu peskovnika pa zato, da noter spravimo tudi vse hudomušne prispevke, ki N E N A D O M E S T L J I V O bogatijo forum.

Trije moji predlogi:

1. Staša: povezava
gat demet, da je najboljš trava!!!

OK, vprašanje je sicer res bilo, kje najraje tečete...


2.Tadejk: povezava

... Dpop objavi sliko Alye, z izrazno našobljenimi ustnicami, ki Cyca asociirajo na papigo, kar za dpopa še ni dovolj, a se ne more spomnit...

Lahko pa ustvariš eno zlitino med bitji

Fafiga, npr.
3. Matevž: povezava
Matevz napisal/-a:
anja napisal/-a:al moram bit član kakšnega kluba, da lahko pridem z vami tečt k Slapu Peričniku?

Tukaj smo sami neuvrščeni ali pa smo uvrščeni kje drugje. TF je formalno neobstoječa združba tekačev, ki se neformalno srečujemo, kadar se komu tako zahoče in to javno objavi. Vabljeni pa so ponavadi vsi, ki imajo le čas in voljo biti zraven.

anja napisal/-a:...imam psičko...li lahko pride z mano k nočnemu teku?

Odvisno od velikosti in agresivnosti :D :D :D
Načeloma pa ni problema, sploh če imaš štrik za vsak slučaj s sabo.

anja napisal/-a:In pa seveda, kolikšen je pripevek oz. kakšne so vaše navade...

Prispevek je pa po potrebah.
Večja kot je potreba, večji je prispevek.
Govorim seveda o potrebi po B vitaminu po teku. :D


Dodajte svoje!

p.s. Aja, včasih bo težko kar iztrgat iz konteksta, pa daljše prispevke(doživetja) podvajat, pa naj bo dovolj le povezava.
Uporabniški avatar
 primus
#16450
Poleg omenjenih izvrstnih predlogov mi je izredno všeč Lučkov edinstven opis zmagovalne taktike:

:D :D :D
Smešno pri Lišotu je bila vedno in na vsakem teku ista taktika: v začetku finiš, pol pa čezdalje hitrej! Ampak, to je povedal tko, kot bi bilo nekaj povsem novega.


http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=1336

:D :D :D

primus
Uporabniški avatar
 Staša
#18948
Pa tale mi je bila tudi posrečena...


Nataša napisal/-a:...Rovte so stanje duha...
No, saj Nataška jih ima kar nekaj... :P
Uporabniški avatar
 Dule
#19043
:P Mislim da si tale izjava tudi zasluži mesto tukaj med "the best of TF":

primus napisal/-a:Lepo je, kadar pravi ljudje postanejo popularni.
In to preprosto zato, ker so taki kot so.

primus
Uporabniški avatar
 Filipid
#22307
Tale prispevek tudi sodi v to rubriko.

runner napisal/-a:Kodeks, bonton, pravila (da bi nas udavila, ili kičmu savila)...

Po "ta novem" bontonu so vsi zvoki, ki jih telo proizvaja normalen pojav in se ignorirajo. Torej, če nekdo kihne - niti "na zdravje" ni potrebno reči (ni pa prepovedano).

So pa tudi izjeme…

Recimo pilotom je prepovedano zadrževati prdec (pardon my French). Na višini je pritisk nižji in nakopičeni plini v trebuhu se morajo izenačiti. Posledico "izenačevanja" ne rabim podrobno opisovati, verjamem, da si lahko predstavljate kako to "diši" v majhnem letalu ali v kokpitu. Celo več, učili so nas da "prijavimo" izenačevanje. To ima korenine v električni odpovedi, katere posledica je lahko smrad. Tako da pilot, ki "izenači" glasno pove: "prijavljujem" da kopilot ve, da ne gori kakšna inštalacija (kot da bi se elektrod najedel). Hecno kaj?

IZENAČEVANJE PRITISKOV – PRVI DEL

Menim, da izenačevanje pritiskov na odprtem, kjer je posledica predvsem zvok, sploh ni potrebno "prijaviti" … sam samo rečem "pardon" bolj zase kot za druge in nadaljujem, kot da se nič ni zgodilo. Včasih se obrnem, kot da bi na kaj stopil, in rečem :"Žaba!" No ta trik ne pride prav pri izenačevanju pritiskov "per partes" (zelo dobro opisano v enem od prejšnjih postov). Takrat bi sotekač lahko podvomil v verodostojnost da sem stopil na tako veliko količino žab.

IZENAČEVANJE PRITISKOV – DRUGI (ZGRONJI) DEL

Izenačevanje pritiska na "ta gornji strani" je lahko tudi umetnost. Samo "trained professionals" vedo kako pravilno "podreti kupčka", da se to sliši kot muzika. Kot eden od njih, vam zagotavljam, da se da tudi čisto potiho podreti kupčka. To izenačevanje se veliko lažje kontrolira kot "ta spodnje".

No najbolj smrdljivo temo sem končal… Sedaj pa se skoncentrirajmo na kaj bolj sočnega.

EXTRAKCIJA ODVEČNE SLINE

Pljunek. Torej na športnih igriščih je dovoljeno pljuvati. Spomnite se kakšne baseball tekme, kjer je to nekaj čisto normalnega. V zaprtih prostorih, na parketu recimo, pa ne. Ko pa igramo hockey na rolerjih "patka" spustim preko "bande".
Ko tečem poskusim nanišaniti kakega pol metra pred sabo. (pazite ne veter)

Prihajamo na naslednjo temo, ki je tudi sočna, samo da prihaja iz nosa.
Začnimo to resno temo s šalo, humoresko ali poskočnico.
Mujo je šel v Ameriko, pa je izpihal nos na način, ki ga bom v nadaljevanju bolj podrobno opisal. Nekdo ga je nagovoril: "Đe si ba zemo!". Ko ga je Mujo vprašal, kako ga je spoznal, je odgovoril: "Pa po maramici, bolan" (o.a. prevod lahko dobite po ZS)

TEHNIKA EKSTRAKCIJE ODVEČNE SLUZI

Pravilna tehnika izpihovanja nosu zahteva dolgoleten trening, torej prosim ne obupajte takoj na začetku. Začnimo z osnovami.
Pravilen položaj.
Pravilen položaj je "bruhalni" položaj. Torej "život" (he, he to mi je ena od najbolj hecnih slovenskih besed) je postavljen pod pravim kotom glede na noge, glava je rahlo dvignjena in pogled usmerjen v daljavo. Za bolj "umjetnički dojam" predlagam "zamišljeni" pogled v daljavo. Z LEVO roko (to je tista roka katere palec je obrnjen na notranjo stran) se primemo za nos. POZOR, komolec dvignemo do višine glave! Začetniki to ne naredijo in kot posledico imajo poslinjene dlani. Torej, dovolite mi da še enkrat ponovim, komolec dvignite v višino glave. Posledično bo spodnja stran dlani LEVE roke sledila komolcu in vaša dlan bo ostala suha, kar ni rečeno za vaša oblačila če niste v, že prej omenjenem, "bruhalnem" položaju.

Tehnika izpihovanja.
Pravilno izpihovanje nosu se vrši izključno skozi eno nosnico. Nikoli istočasno skozi obe. Predlagam, samo zaradi enotnosti in uniformnosti, da se zmenimo in kot člani TF-a izpihujemo prvo DESNO nosnico. (khm, mogoče bi to moral dati na glasovanje?). Globoko vdihnemo skozi usta (nos nam je itak zabasan) in s palcem LEVE roke (preverite položaj komolca) pritisnemo na LEVO nosnico. Eksplozivno izpihnemo skozi DESNO nosnico. (Po potrebi to ponovimo še enkrat). Sedaj s kazalcem LEVE roke pritisnemo DESNO nosnico in energično pihnemo. (po potrebi ponovimo).
S hkratnim stiskom palca in kazalca LEVE roke (za razlago katera je leva roka poglej gor v tekstu) nežno, da ne poškodujemo delikatno nosno sluznico potegnite proti dol. Ta gib proti ustnicam služi za odvajanje odvečne sline, ki je še v nosnici (nosnica, nosnice, dvojina je … nosnici). Torej s tem prijemom obe nosnici (kako rasturam dvojinu) dodatno in dokončno očistimo.
Na koncu ostane le poteza s LEVO roko, ki ima za cilj odstraniti morebitno slino zalepljeno na kazalcu in palcu. Čeprav ne toliko pomembno, ta končna poteza pokaže, do katere mere izpihovalec obvlada tehniko izpihovanja. Torej, ko kazalec in palec LEVE roke (za razlago katera je leva roka poglej gor v tekstu) pridejo do konca nosu (približno par milimetrov nad zgornjo ustnico) je pravi trenutek za izvedbo tega končnega giba. Roka se odmakne od obraza (kot da bi vlekel čigumi) in rahlo v elegantnem loku malo privzdigne. Ko pride v zgornjo mrtvo točko sledi še energičen stresljaj. To zadnjo kretnjo najlažje opisujemo skozi primerjavo s dirigentom ki želi naznaniti cressendo. Palec in kazalec lahko potem obrišete ob sotekačev dres ali jih poližete.

Zavedam se da zgornji opis ne zadostuje, tako da bomo s dpop-om (če bo imel čas) naredili še fotografije, ki bodo ponazarjale posamezne položaje v upanju, da boste ob njih lažje pridobili potrebno teoretsko znanje. No, seveda, brez rednih vaj ne boste napredovali. Trenutno sem v pogovorih s :polet-ovim strokovnjakom (prof. dr. Šmrkelj), ki bo pripravil par vaj in treningov na Kodeljevem.

Obstaja še par nepomembnih tem, kot recimo: pozdravljanje, vljudnost, pomaganje, fairplay …etc. o katerih bom govoril ob kaki drugi priložnosti.

LP runner
Uporabniški avatar
 Bajsi
#22439
Helou!
Kot odgovor na zgornji prispevek:
"Ko to tvrdi, da se to prdi? To se samo peva iz debelog creva!"
Bora Đorđević
Uporabniški avatar
 Staša
#24175
TANJAO o teku na Lj. maratonu: :D :D :D


TANJAO napisal/-a:Jaz sem kar tekla -koker en Forrest gump iz Šiške.
Uporabniški avatar
 Staša
#27188
Marathon, dovoli, da dam tale zapis iz Slapenskega teka med "the best of".. Sem se tako nasmejala ob njem - v načinu pisanja bi bil prav konkurenčen kakšnemu J. Joyce-u, sam še preostale vejice spusti :)
Najbolj sta mi všeč tretji in pa predzadnji stavek! :)

Res hvala - prijetna sprostitev po delovni nedelji... ;)

marathon napisal/-a:Ja kljub sedaj že dokaj pozni uri pa mi srce ni moglo, da ne bi napisal oziroma opisal današnjega teka.Veliko je že napisal MatjažV.
Bilo je enkratno vzdušje sama proga pa je kot vsaka proga katera nam mogoče nebi bila všeč ali pač bi bila.
Ja meni je bila še kar v redu saj je bila razbijaška menjavanje ritma gor dol, kot da bi tekel fartlek.Vreme samo na tekmi je bilo fantastično kot naročeno, prijetno toplo sončni žarek je ravno pravšnji čas pokukal skozi prosojne oblake.Ni bilo kakega večjega vetra, skratka imeli smo idealno vreme.
Na sami progi so bili ljudje, ki so spremljali samo tekmo korektni.Tudi kar se tiče avtomobilistov.Nisi imel nikakršnega občutka, da si odveč ker tečeš.Sprejeli so to prireditev za svojo.Okrepčevalnica je bila v redu, čeprav sam nisem zaužil tekočine, ker je nisem potreboval.Nekateri so jo pač potrebovali, tudi to mora biti.Ja v spominu pa mi je ostala piščančja farma mimo katere smo šli hočeš nočeš, je prihrumel vonj ki jih spuščajo ta bitja.
Kar se tiče toplega obroka so poskrbeli res v redu.Ne samo to, ko si prišel skozi cilj si imel takoj na razpolago topli čaj, sok, jogurt in pa jabolko.Potem še topli makaroni, niso bili ala Palmanova bili so pa resnično v redu.Prijetna podelitev ki je minila v množičnem podeljevanju nagrad, ki smo jih kar nekaj prejeli.Konec dober, vse dobro.
A glej ga zlomka, nam ta žilica ni dala miru smo se še odpravili proti domačiji BENČINA.V kateri nam je gospodar postregel resnično s prvovrstnimi vini.Imeli smo degustacijo, ki se jo bom še dolgo zapomnil.Toliko vin preizkusil na enem mestu pa resnično ne boli glava prav nič.Se pa vidi da je bilo tudi tukaj vzdušje fenomenalno pristno.
Začeli smo z odlično izbiro belega vina.Mislmi da je šlo nekako v tem vrstnem redu: LAŠKI RIZLING, RENSKI RIZLING, PINELA, REBULA, VENČEK, ZELEN, CHARDONNAY, MODRI PINOT, CABERNER SAVIGNON, MERLOT IN PA BENČINOVO RDEČE VINO.
V začetku smo še nekako registrirali vse njegovo predavanje oziroma razlago kako in kaj se prideluje in na kakšen način.Proti koncu pa so se pogovori razkropili samo okoli tega katero vino je boljše in podobno.
Hja bilo je plemenito vzdušje, s plemenitim vinom, nimaš kaj.
Tini ( GAGA )hvala za prijetno vožnjo in varen prihod v Ljubljano.
Bilo mi je v veselje, da smo se imeli tako prijetno lepo.
Dan je minil kot bi mignil en, dva, tri pardon popoldan.
V začetku se mi je ura zdela malce pozna, ampak izgleda, da imajo izkušnje in da vedo kdaj postaviti uro za start teka.
:lol: :lol: :lol: :oops: Hja ta Benčinova domačija mi je dala zopet nekega zagona v smislu pisanja.
Se mi že roji po glavi kaj bi bilo v redu napisati.
No ja tako na kratko.Nekaterim pa je to predolgo, ampak glavno da je bilo lepo in veselo.
Se vidimo na naslednjem teku, če bo vse po sreči v Štanjelu.
ČAO!
Uporabniški avatar
 ales
#27221
Pantha Rei: povezava
Matejevo poročilo po zmagi na 8 km teku v fitnesu in njegova izjava na koncu:

Patha Rei napisal/-a:PS: Razmišljam, da bi pustil službo in šel med profije. :D :D :D
Uporabniški avatar
 pegaz
#27630
Lučko o našem neusmiljenem pogajanju s krutimi trgovci za popuste na opremo:

Lučko napisal/-a:
Vlajko napisal/-a:Kaj pa če si obenem član tekaškega foruma in kluba superge.si?.

Ti more pa eden od njih poleg superg še denar nazaj dat. :rol:
PS
A ne blo to fajn :lol:
Uporabniški avatar
 pegaz
#27635
Primus o časovnem limitu na 9LM in svoji strategiji:
primus napisal/-a:Sem se pa takrat, ko sem šel v Lj. na cel maraton (prvič) in nisem vedel kaj lahko časovno pričakujem, pri sebi trdno odločil, da ga bom končal v svojem tempu, ne ozirajoč se na eventuelne organizacijske limite, preusmeritve, itd. Številko dol in si občan, ki teče. Zase.
primus

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA