področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 Filipid
Tako firma je registrirana :D . Danes grem še po lopatke in mivko, jutri pa začnemo delat :lol: . Pa veselo na delo :wink: .
Uporabniški avatar
 Barb
Nič jutri
DANES

DOBRODOŠEL v peskovniku :juhuhu:
Uporabniški avatar
 *Darja*
Hojla!

Ja, zidarska je težka :? , delo v kamnolomu še bolj :( , mivka in lopatke - ja sej to je pa čist luštn :D.

LP -Darja
 dpop
Filipid napisal/-a:Tako firma je registrirana :D . Danes grem še po lopatke in mivko, jutri pa začnemo delat :lol: . Pa veselo na delo :wink: .

Pišuka Filipid... si pa dobro zastavil.... vidim da imaš
tudi že poslovne prostore... bravo bravo :wink:
Slika

LP Darko

P.S. Očitno multinacionalka... a zaposlujete tudi
"fizikalce"... bi imeli kej dela tudi za take kot sem jaz?? :wink:
Uporabniški avatar
 Filipid
Barb napisal/-a:Nič jutri
DANES

DOBRODOŠEL v peskovniku :juhuhu:

O Barbi, dobrodošla v mojem delu peskovnika. Me veseli, da si prišla k meni malo delat :wink: . Lahko pa prideš še mal bolj delat :wink: . Darko je že bil pri meni in slikal moje poslovne prostore :D .
Nazadnje spremenil Filipid, dne 04 Avg 2004, 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Filipid
dpop napisal/-a:
Filipid napisal/-a:Tako firma je registrirana :D . Danes grem še po lopatke in mivko, jutri pa začnemo delat :lol: . Pa veselo na delo :wink: .

Pišuka Filipid... si pa dobro zastavil.... vidim da imaš
tudi že poslovne prostore... bravo bravo :wink:

LP Darko

P.S. Očitno multinacionalka... a zaposlujete tudi
"fizikalce"... bi imeli kej dela tudi za take kot sem jaz?? :wink:

Ja, ja Darko multi, multi.... vem da si po srcu raje fizikalc, ampak te bom kr zaposlu kot fotografca :wink: , ker si tko dobr posliku moje poslovne prostore. Hvala lepa.
 Lučko
Filipid napisal/-a:Tako firma je registrirana

Evo še ta frišen štempel Slika, da bo bolj uradn. :wink:

PS
Ejga, a ga bom lohk kej srou, pu tvojem peski :--
Uporabniški avatar
 Filipid
Lučko napisal/-a:PS
Ejga, a ga bom lohk kej srou, pu tvojem peski :--

Kar veselo na delo :twisted:.
Uporabniški avatar
 Filipid
Predstavljam vam razvoj človeka.

Slika

Mogoče to že veste, al pa tud ne :wink: . Domišljijo pa prepuščam vam :hehe: .
Uporabniški avatar
 Filipid
ŽENSKE POZOR!!!

Evropska vesoljska agencija vabi 24 žensk k preizkusu učinkov breztežnostnega prostora

Toulouse, 08. avgusta (STA) - Evropska vesoljska agencija bo v začetku leta 2005 izvedla znanstveni preizkus, s katerim bodo preizkušali učinke breztežnosti. V ta namen so objavili poziv zainteresiranim ženskam, starim med 25 in 40 let, da preživijo 60 dni v postelji pod posebnim kotom, kjer bodo vsak njihov gib spremljali preko kamer.

Izbrane kandidatke, ki bodo uspešno zaključile preizkus, bodo v obdobju štirih let po preizkusu dobile 15.200 evrov.

Kot je navedeno ob objavi poziva na spletni strani francoskega inštituta za vesoljsko medicino in psihologijo (MEDES) (www.medes.fr), ki bo izvajal omenjeni preizkus, bodo skušali na ta način ugotoviti zdravstvene težave, ki bi lahko nastale med vesoljskimi poleti, ki bi trajali dlje in bi bili še daljši od dosedanjih.

Izbrane prostovoljke bodo 101 dan živele v osami v centru inštituta MEDES v francoskem Toulousu. Od tega bodo morale 60 dni preležati v postelji, ki bo nagnjena pod kotom šest stopinj, in ne bodo smele vstati niti med obroki ali umivanjem. Gibanje bo dovoljeno le, če bo os telesa ostala v zahtevanem položaju.

Za prostovoljke bo skrbela usposobljena medicinska skupina: zdravniki, sestre, psihoterapevti, psihologi in dietetiki. Prostovoljke bodo morale opraviti tudi nekaj znanstvenih preizkusov pred, med in po 60 dneh ležanja v postelji. Med 60-dnevnim bivanjem bodo lahko brale, gledale televizijo, poskušale glasbo in imele dostop do svetovnega spleta. Prekiniti bodo morale vse stike z domačimi in prijatelji ter bodo imele osebne stike le z zdravniki, ki bodo nadzorovali preizkus.

Predvidene fizične posledice preizkusa bodo med drugim zatečen obraz, zamašen nos, zbadanje in bolečine po telesu ter izguba mišične in kostne mase.

Zanimanje za preizkus je med ženskami veliko, so povedali znanstveniki, ki sodelujejo v preizkusu, saj so motivirane, ker lahko prispevajo k vesoljski znanosti. Prostovoljke bodo izbrane na podlagi odgovorov na 17 strani vprašanj, zdravniškega pregleda, analize krvi, pogovora in psihološke ocene. Izbranih 24 žensk bo preizkus v Toulousu začelo januarja 2005.

Od kandidatk med drugim zahtevajo, da so stare od 24 do 40 let, govorijo tekoče angleško in/ali francosko, so dobrega zdravja, v zmerni fizični pripravljenosti, ne kadijo ter niso ne pretežke ne prelahke. Podobne teste so že izvajali tudi na moških, sedaj pa znanstvenikom primanjkuje podatkov o ženskah.

Kaj pravite na to, si katera upa sprejeti ta izziv.
Uporabniški avatar
 cyc
60 dni v postelji :?: :shock:

To pa verjetno ni za vrle članice TF ... :lol:
Uporabniški avatar
 Filipid
Glede dovoljenja za zapore cest, lahko iz lastnih izkušenj povem, ker vem kako je to, ker sem sam trikrat organiziral tekaško tekmovanje po ulicah Krope. Kar se same zapore tiče so stvari lažje če zapiraš samo lokalno cesto. V kolikor pa zapiraš državno cesto pa je stvar veliko bolj zakomplicirana. Najmanj mesec dni prej moraš začeti vlagati papirje od občine pa do cestnega podjetja. V dokumentaciji mora biti vse točno navedeno in označeno. Poleg tega moraš dobiti podpis od reševalne službe da bo v času tekmovanja prisotna na prireditvi. Ti te stanejo 30.000 sit, če jim pa daš denar na roko pa 15.000 sit (to je bilo pred tremi leti). Da ne govorim o ostalih stroških in svojih stroških ko moraš k vsakemu večkrat iti in urejat dokumantacijo. Tako da na koncu pride kar lep znesek, ki pa je za eno športno društvo, kar lep zalogaj in raje ta denar nameni v kakšne druge namene, sploh če vidi da udeležba ni zadovoljiva. Nekateri uradniki pa znajo tudi veliko komplicirati, kakor bi cesto zapiral za en teden ne pa za eno ali dve uri. Tako te na koncu vse skupaj kar mal mine. Drugo pa je da danes noče noben več nič več prostovoljno delati. Zelo pomembno je tudi, da cel kraj pokaže da živi s to tekaško prireditvijo. To so stvari ki krojijo tekaška tekmovanja. Največji problem da nekateri teki propadajo je prav v tem, kar sem zgoraj napisal. In če ne bodo uradniki za take prireditve malo drugače gledali, ter da ministrstvo in za to pristojne organizacije ne bodo podprle take prireditve, bodo le te še naprej propadale ali pa ne bodo več v takem merilu kot so bile včasih. Naše tekmovanje je propadlo ravno zaradi teh dejavnikov.
 Nataša
Ti, Filipid, vse lepo in prav, ampak dej ti men povej, kje si bil zanč, ko si obljubljal, da prideš na analizo, a, a??? Da se nisi ti na tistem pregledu pri kakšni fejst medicinski sestri zataknu????? :D :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA