področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

KAJ JEMO

Mesojedci
1
1%
Vsejedi - pretežno meso
7
10%
Vsejedi - raznovrsno
24
36%
Vsejedi - slaščicoljubci
7
10%
Vsejedi - pretežno rastlinska hrana
15
22%
Vegetarijanci - zdravstveni razlogi
2
3%
Vegetarijanci - iz prepričanja
11
16%
Uporabniški avatar
 Vlajko
:wink: Mogoče se bo komu ta anketa zdela "trapasta", toda to vprašanje me "muči" že nekaj časa , zlasti od Dolskega s karizmatičnim pujskom naprej. :?

Kaj najraje jeste, dragi člani... in česa ne jeste, bodisi iz prepričanja ali pa česa ne marate jesti...

:wink: Jaz sem, recimo, vsejed, obožujem meso (zlasti morske ribe), zelenjavo ter raznovrstno sadje, izogibam pa se krompirju in zlasti slaščicam. :wink:
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 25 Dec 2004, 15:55, skupaj popravljeno 2 krat.
 Lučko
Vlajko, jz sm pru slaščicoljub pol pa dooooo...lg nč, pol pa vsejed. :lol:
PS
Me že dons fejst skrbi, če bo kej sladkega v Dolskem. :roll:
Uporabniški avatar
 marathon95
Žena me uvjerava da sam čisti mesožder. Zato molim bez drača i zelenjave dok se negdje na trki vidimo.
Pivo uvijek može :toast: :pivo:
Uporabniški avatar
 marathon95
A ste vidli Kosteliće? Špek, luk i kuruzni kruh. To je zakon :lol: :lol: :lol:
Nazadnje spremenil marathon95, dne 24 Dec 2004, 21:32, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 Binch
Jest sebe sicer ne kategoriziram v nic...ampak drugi bi me znal pogojno uvrstit pod vsejedce... Gre enostavno za to, da:

1. jem malo mesa, pa se to je vec ali manj zgolj perutnina
2. ne jem rib in morskih sadezev - nic iz morja no... (mam en cuden efekt "povracanja")
3. jem in obozujem vse vrste zelenjave na miljon nacinov, strocnice in ostale zadeve, ki so pogosto kategorizirane kot t.i. vegeterijanske

In fino mi je ... :)
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Moj prijatelj Željko vedno pravi, ko greva skupaj na kosilo:"Što bi jeli travu kad ima mesa."-no pri meni ni ravno tako.
Jaz jem približno 3krat na teden meso, drugače pa sem ljubitelj sadja - svežega in suheha (namesto slaščic, ki pa se jih tudi ne branim preveč), vsaj ena solata(radič je zakon!) in juha na dan pa hrana, ki je bogata z OH - zdrob, testenine, riž, polenta, kosmiči,krompir. Obožujem vse mlečne izdelke - maslo in kislo smetano jem z žlico. Živalske maščobe pa videt ne morem (v kakšni klobasi še, če je dobro skrita :wink: ), drugače pa mi kar dvigne, če vidim preveč maščobe na krožniku - seveda jo s kirurško natančnostjo odstranim do zadnje pikice. :)
Uporabniški avatar
 GTA
Tudi jaz imam rad zelo raznovrstno hrano, zelenjava, sadje, testenine ... od mesa pa svinjino, ostalo se mi zdi bolj nadomestek...no ja kakšenega beefsteaka ipd se tudi ne branim, ribe in morsko hrano jem bolj iz vljudnosti, če je že treba. Vsake toliko je nujna srbska kuhinja, mljac.
Drugače pa jem praktično vse, odvisno je od počutja, volje do priprave hrane... Ne maram nekvalitetne ali pa že na videz neokusne, odbijajoče hrane...raje nič, izogibam se konzervirani hrani, razen pivu iz "piksne" :D
Uporabniški avatar
 lunca
Jaz imam natanko tak način prehranjevanja kot Binch (sploh pri točki 2!), le da sem poleg tega še strašen slaščicoljub. Na žalost ne zmorem dneva brez vsaj nekaj sladkega, kar smatram za velik problem, ker mi nekateri že grozijo, da bom dobila sladkorno. :? Saj sladkobe ne jem v izobilju, ampak ne mine pa ne dan brez nje. Mogoče kakšen nasvet, kako se tega odvaditi?
Uporabniški avatar
 Vlajko
lunca napisal/-a:....Mogoče kakšen nasvet, kako se tega odvaditi?......

Moj predlog, resno, :idea: če se želiš odvaditi slaščič, :wink: lahko storiš tudi tako, da za krajši čas pretiravaš z njimi, hitro se ti priskutijo. :wink:
Ampak, saj si sama rekla, da jih ješ le po malem in ne pretiravaš z njimi. :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 lunca
Ne, ponavadi ne pretiravam (izvzet je ta in naslednji vikend, ker pečem same dobrote! :wink: ), ampak mislim, da ni dobro vsak dan pojesti nekaj sladkega. Pravzaprav tega niti ne mislim jaz, tako mi nekateri pravijo in ne vem, če to drži. Jaz se namreč počutim odlično in dokler je tako, verjetno ni nič narobe. Sem se pa res že sama spraševala, zakaj ne morem vsaj en dan zdržat brez sladkarije.

Tudi pretiravala sem že z njo, pa nič ne pomaga! :cry:
Uporabniški avatar
 Veggie
Kje pa je opcija "vegetarijanci - slascicoljubci"??? :D :D :D

PS. Ste ze kdaj jedli toliko solate, da ste imeli zeleni jezik.... :P Ali pa lulali oranzno od rdece pese...

8)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Veggie spoštujem vegeterijance, ki so se pač odločili za tak način prehranjevanja.Moje mišlenje je, da so samo spremenili način prehrane, in niso na nikakršni dijeti kakor radi nekateri rečejo.
Mislim pa da je to stvar odločitve vsakega posameznika ali posameznice, ali se bo odločil za ta ali oni način prehrane.
Gledam nekatere, ki pravijo da so vegeterijanci pa jejo ribe, jajca in še kaj podobnega, seveda oni ne jedo piščanca in ostalo.
Smešno se mi zdi, ampak ne mi zamerit, ko pravijo da so vegeterijanci pa dobiš v njihovem jedilniku zgoraj omenjene stvari.
Za moje pojme so to po domače rečeno tričetrt vegeterijanci in ne čisti.
Seveda imajo na svojem jedilniku bolj zelenjavni del prehrane.Ne morejo pa rečti, da imajo popolnega to je pa dejstvo.
Tudi sam imam rad kako vegeterijansko jed, ker mi enostavno paše po domače rečeneo.
Samo zelen jezik od solate pa še nisem imel :lol: :lol: .
Kvečjemu sem imel temno modre zobe :lol: :lol: bolj je izgledalo, kot da sem jedel borovnice, ampak jih nisem vzrok je Štanjelski tek :wink: :lol: .
Kjer smo malce :shock: popikali toti pršut in poleg seveda še teran,teranov liker.V glavnem so bile to čudne stvari, da smo na koncu imeli pomodrele ustnice, kot da bi nas zeblo :o .Tako sem imel pripravljen argument za gospde policaje, če bi ustavili in malce pogledali na zadnje sedeže in bi jim odvrnil, da me rahlo ruka :lol: .
Ja imel sem plave zobe in usta ampak od rujnege sadnega napitka imenovanega teranov liker, teran, refošk skratka ta del zelenjavne verige pa imam kar rad.Seveda v mejah normale.
ČAO!
Uporabniški avatar
 runner
tomaz ny napisal/-a:Moj prijatelj Željko vedno pravi, ko greva skupaj na kosilo:"Što bi jeli travu kad ima mesa."-no pri meni ni ravno tako.

To nisem jaz, majke mi... ampak kot da bi bil.
:-)
 dpop
Tudi jaz bi sebe lahko označil kot VSEJEBA... ups... VSEJEDA
(Nenamerni lapsus PRESS) :wink:

Najbolj mi ležijo pizze, pa kakšni vampi, pasulj, sarme...
Zelenjava tudi precej, sadje mi pa "nekako ne diši preveč"

Predvsem pa je važno da se za pripravo hrane ne porabi preveč
časa (Trikrat hura za Pogrej-Pojej in Mizico-pogrni-se)

Toliko od mene...

1394 Darko

P.S. Enemon sem v besedilu namerno izpustil :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 5rca
dpop napisal/-a:P.S. Enemon sem v besedilu namerno izpustil :wink: :wink:

ga pa jaz še nisem pozabila :!: :wink: :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA