področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 kustus
#334449
LP

Pozdrav vsem tekačem. Sin mi je diplomiral na IAM in je sedaj brezposelen diplomirani multimedijski inženjir. Če ima kdo kakšnega poznanega v TV medijih ali časopisih ali reklamnih agencijah prosim za pomoč.
:laola :laola
#334451
am.....kakšna vzgoja je pa to,da oče išče zaposlitev za sina???? :?
Najbrž je že v času študiranja vedel da bo težko dobil.......
Naj gre za kakšno štengo nižje iskati zaposlitev,si pri tem nabirati izkušnje...in na daljši rok
izkušnje plus stopnja izobrazbe....zihr kj prinesejo!
Ne išči pa ti njemu službe.......Sploh pa ne preko vez in poznanstva,ker karma je hudič in bo vse nazaj dobil. :evil:
brez zamere lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 kustus
#334489
u ste kritični, o.k. kdor ne vpraša ne izve. to da mu jaz naj ne iščem pa hm..... bom vseeno nadaljeval pa tudi če bodo kritike naprej deževale.
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
 Jola
#334496
Ja, moj sin bi šel kar dosti šteng nižje, samo da bi dobil službo, pa jo ne ! Pa nič ne pomaga, če jo išče sam ali pa mu pomagamo mi ! V Ljubljani se še kar nekaj najde, drugje po Sloveniji je pa beda ! Tisti, ki pa nima brezposelnega otroka doma, pa ne ve kako je s to stvarjo ! Tudi še tako letanje ni rešitev ! Volonterstvo te reši, da si med ljudmi !
#334503
glede na to da išče delo ,najbrž že ni otrok,ampak polnoletna ,najbrž odrasla oseba,ki odloča o svoji prihodnosti ali mama odloča namesto njega?
hja kaj pomeni par šeng nižje? iz dipl. -ja do pomočnika peka?je dal v pekarno prošnjo??
eeee,najbrž ni.....jaz sem 15 let nazaj,in mi ni žal -izkušnje in ceniš delo ki ga prej nisi videl,sedaj delam nekje drugje-ampak štenge so pa bile...
Je pa še ena zadeva kar vidim pri novih generacij,vsi bi začel z veliko plačo-a pojma nimajo!
Druga zadeva -mama hotel se je prestavil iz 22let na sedanje 40 let...in Vsem je luštno! :argue:
 Jola
#334509
Ja ironmaiden, je dal tudi na komunalo je dal in tudi v betonarni je delal in ploščice polagal in tudi v pekarni bi delal, pa pohištvo je sestavljal, marsikje pa ni bil izbran na srednješolski razpis, ker ima pač diplomo.....pa tudi v mama hotelu ni, pa zadnjega stavka verjetno tudi nisi prebral, da dela kot prostovoljec, samo da je med ljudmi, da nekaj dela in da se nekaj dogaja ! Takrat kot omenjaš, pred 15.leti, je bilo marsikaj drugače, pa če ti hočeš to videti ali pa ne ! Veš kaj pa razmišlja, da bo pustil diplomo in se prekvalificiral v električarja ! To bo morda rešitev !
Uporabniški avatar
 kustus
#334510
lp

o.k.

je mel pač srečo, jutri zgleda podpiše pogodbo za delo.

pa nisem mislil prosjačit namesto njega, ampak nikoli ne veš kje kdo kaj rabi in zato sem tudi prišel na idejo da tudi tukaj izpostavim problem.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:drink :laola
#334513
....nič nisem mislil slabega,vsak se trudi po svojih najboljših močeh.
Jola-lepo da je sin priden,samo kanček sreče mu manjka.Tudi to pride -slej ko prej.
Želim vama vse najbolj.lep pozdrav
 jezdc
#334540
diplomant...katerekoli smeri...ki ob zaključku študija nima že dogovorjene službe v firmi, v kateri je med študijem že delal in se izkazal je zapravljal svoj čas in naš denar. Še hujši so primeri magistrov v isti situaciji.....
Zakaj se mladina odloča za smeri, ki jih ne zanimajo (posledično ne delajo že med študijem), potem pa imamo en kup diplomirancev (ali še huje magistrirancev), ki pojma nimajo od delu na svojem področju...delodajalci se takih tičev na daleč izogibajo...in to upravičeno...
Uporabniški avatar
 čara
#334548
Oooo jezdec ravno imam 5 minut časa, ker nekaj program štrika in kvačka in ne morem oddelat svoje....

V glavnem, ne vem na katerem planetu ti živiš, ampak na Zemlji in posebni v Sloveniji in širše v Evropi je stanje sledeče. Odpuščanje, fabrike cugrunt, grebežljivi, kradljivi , goljufi imajo nekaj denarja in grejejo stolčke, al pa mešajo luft s slabim zrakom....Ljudje s 30 let delovne dobe pristajajo na cesti! A ti resno misliš, da bo potem nekdo, ki še nima delovne dobe niti 1 leto iskan?

NIHČE po SŠ nima zagotovljene službe NIHČE, tudi po faxu redko kateri. Še sploh, če si res brihten, razmišljšaš s svojo glavo, vidiš v širino in ne pristaneš na izkoriščanje, kar je danes tako popularno (delaš 10 ur ali še več, plačajo ti jih pa 8 pa še to minimalca. Takih se bojijo zaposlit.

In četudi te fax dejansko zanima in razturaš in delaš prek študenta v svojem fohu, te redki želijo zaposliti. Za to je več vzrokov. Od davščin, obremenjenost plač, do stiskaškega vodstva....in do tega, da je študentsko delo premalo urejeno in preveč razpaseno.

Še nekaj je. Nismo vsi za vse! Ne morše iti študirat strojništva, če nisi niti malo talentiran za to. Ker morda boš res diplomiral, vendar odličen, niti dober pri svojem delu ne boš nikoli.

Zdaj biti iz velike kmetije prednost.

ufff koliko prošenj, predstavljanja, iskanja, pirenjenje informacij...pa nič. in ko imaš tisti ogaben občutek nekoristnosti. Buf, ne bi rada spet bila v tisti koži!
 jozafat
#334549
Lahko izgleda tud tako:
- ena hči še študira na medicini (3.l) - naj si išče specializacijo zunaj
- ena hči zaposlena v šolstvu - končuje porodniški - delovno mesto je (bo) ukinjeno,
ko konča porodniški
- sin po štirih pogodbenih letih dobil stalno zaposlitev - šolstvo - akcija kredita za svoje
- žena na sončni od propada Primorja
- sam v javnem sektorju, še premalo star in sam (čeprav nas je preveč),
da bi tu kar ostal tudi popoldne in čez noč - kdo mi bo pa plačal?
:idea:
Da vsaj zdravje bi služilo,
vnukom, mladim se zjasnilo... :ignore:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA