uradni program vadbe Poletove tekaške ekipe v letu 2004

Moderator: Fotr

Uporabniški avatar
 Fotr
#13045
Danes smo se zbrali v Tivoliju z namenom, da začnemo praktični del treninga za mali maraton. V začetku nam je dr. Škof podrobno razložil kako teči in opravljati vaje za moč za hitrejši tek. Nato smo se razdelili v dve skupini in tekli po Rožniku. Trasa je bila kar razgibana, precej klančkov, k sreči tudi navzdol, a tek je bil prijeten in prvi pokazatelj zmogljivosti tekačev. Seveda se iz prvega teka ne more potegniti še nobenih zaključkov, lahko pa rečem, da je bilo prijetno. Če bo ves čas treninga tako, potem bomo poleg treninga tudi uživali. Veliko zaslugo za dobro razpoloženje ima zelo prijazni dr. Škof, ki je vedno pripravljen odgovarjati na vprašanja tekačev in teh vprašanj je kar dovolj. Za spremstvo pri teku sta skrbela dva trenerja, ki sta nas strokovno usmerjala, kako teči. S Tjašo sv tekla v začetku bolj počasi, kar je bilo zame zelo dobro, saj sem v drugem krogu z lahkoto tekel malo hitreje. Po končanem teku nam je dr. Škof dal še dodatna navodila in nasvete za najboljšo pripravljenost do jeseni. Razšli smo se zadovoljni, nato pa smo tek in vse ostale dogodke preanalizirali v Piramidi skupaj s Šiškaricami (blond bejbe) in Stašo, ki je prišla na oglede v Tivoli in na analizo v Piramido. Ves zapitek je plačala Tjaša, ki je danes opravila tudi diplomo. Čestitamo, Tjaša!
Uporabniški avatar
 runner
#13046
Bravo Tjasa!
Cestitke za diplomo!

Fotr in ostali :polet-ovci zeliva vam veliko lepih treningov...

runner & dedic
Uporabniški avatar
 Barb
#13065
Tudi jaz se pridružujem čestitkam
Tjaša za darilo ti bom pa še kdaj kakšno perutničko odstopla,prav :wink:

Poletovcem pa želim samo veliko osebne volje.
Kjer je volja,tam je tudi moč. :!: :!:
Uporabniški avatar
 Staša
#13074
No, da še jaz, kot naključna opazovalka povem par besed. S Fotrom sem se namreč pripeljala nazaj s Kranja, pa ker sem morala čakati na prevoz domov, sem šla pogledat še Poletovo ekipo.

Okrog 20 tekačev se je zbralo na nam znanem zbirališču pri kozolčku. Eni že na pogled izkušeni tekači, drugi malce prestrašeni, verjetno res bolj začetniki. Vsi pa še nekoliko zadržani, saj se med seboj še ne poznajo. No, vsi, razen starih TF znancev, katerim ne zmanjka gradiva za čebljanje. Prepričana sem, da se bo zadržanost skupine kmalu popolnoma izgubila, saj je ob prihodu nazaj slika že bila nekoliko drugačna.

No, dr. Škof je, verjetno glede na rezultate testiranja in ciljev iz prijave, razdelil tekače v 2 skupini: na tisto, ki bo malo tudi hodila in na tisto, ki ne bo nič hodila. Videlo se je, da se je v vsakega izbranega resnično poglobil, saj je nekatere še osebno klical domov... Bravo! :P

Pred samim začetkom teka je prišel še Poletov urednik Boštjan Tadel z dedinjo :P (tako malo, ki je verjetno ravno shodila :P ) in vse navzoče pozdravil še v svojem imenu. Bi se pridružil, pa ima težave s tetivo... Ker je sam bil del ekipe začetnikov pred dvema letoma, je lahko iz prve roke povedal, kako super stvar je to.

Asistenta dr. Škofa, mislim da študenta DIFa, sta potem vsak svojo skupinico peljala na svoj prvi trening. Skupini so se pridružile še naše "tri blond bejbe" :shock: :shock: :shock: s 5rco na čelu, tako da je stvar resnično odprta tudi za "zunanje goste".

Jaz sem potem prebrala nekaj strani v knjigi, ko že zagledam skupinici, kako prihajata nazaj. Nekateri s pravo lahkoto, v prvih bojnih vrstah, drugi malce počasneje, nekateri popolnoma zadihani. Zadovoljni pa vsi! :D :D

Sledil je streching, ki ga je zopet vodil dr. Škof, ki je bil ves čas na voljo za vprašanja posameznikov "A to delam prav?" "Kaj pa mislite zame..." :)

Skupinico je nato poslal do avtov, da se preoblečejo, nato pa so se ponovno zbrali, da se dogovorijo za naprej, pa seveda da se nadaljuje ploha vprašanj.

No, seveda je sledila analiza v Piramidi. Zaenkrat ni bilo nobenega novega analizatorja, sem pa prepričana, da se nam bodo kmalu pridružili :) Hmm, za Tjašino diplomo pa nisem vedela, je bila še tiho dokler sem bila jaz tam - ČESTITKE!!!PS: Pa še nekaj se nam je zgodilo (trem blond bejbam :P :P :P in meni :P ): ko smo odhajale iz Tivolija, smo na parkirišču zagledale mini vlakec treh fantičkov, starih slabih štiri leta. In kaj je bilo pri tem tako posebnega - bili so popolni copy paste trojčki. Enako oblečeni, vsi nasmejani in še korake so delali enakomerno. Starša sta povedala, da so eni redkih trojčkov, ki so spočeti naravno, da je kar naporno, pa da imajo trojčki letna srečanja, vendar jih še niso obiskali. Kdo ve, koliko je trojčkov v Sloveniji?
Uporabniški avatar
 mišk
#13128
Khm, khm! :oops:
Najprej lep pozdrav vsem forumovcem, ki s svojimi prispevki bodrite drug drugega, pa tudi naključne obiskovalce foruma. Navadno ti naključni obiskovalci hitro postanejo stalni obiskovalci, redni tekači (po svojih zmožnostih) in če imajo srečo, tudi člani luštne skupinice Poleta 2004.
Sam sem šel skozi vse tri stopnje.
Tako smo včeraj opravili prvi trening v Tivoliju. Ker mi stezice niso bile poznane, sem prav z užitkom pretekel prvi, ogledovalni krog, drugi pa še z večjim užitkom, saj sem po dolgem času tekel v ekipi, katere tempo teka mi je pisan na kožo, sotekači pa prijazno simpatični, saj smo se res prvič videli. Dobil sem vtis, da bi ta 21 na Ljubljanskem maratonu lahko prav dobro uspela, če se bomo držali skupaj in drug drugega "vlekli" v primeru težav. Prav zadovoljen sem bil.
Seveda pa so tu še dr. Škof, ki s svojimi vzpodbodnimi besedami iz vsakega zajčka naredi orla in naša mlada trenerja, preprosta fanta, a prava tekača z veliko znanja.
Lahko rečem le SUPER, SUPER, SUPER. :P

Bodi dosti za prvo oglašanje.
Lp
Uporabniški avatar
 Mutasti
#13220
:D Pridružujem se mnenju Miška iz Kamn'ka! Trening je bil res enkraten, skupina pa še boljša in če bo šlo tako naprej, prej ali slej tudi 42 km ne bo preveč
:lol: :lol: :lol:
No, resno mislim, saj je večina teka v glavi, noge so samo dopolnilo in če je družba prava, potem vse "štima".

Lep pozdrav, se vidimo čez dva tedna! :toast:
Uporabniški avatar
 miro
#13244
No oča - fotr ,ali ti je kaj žal , da smo te preprosili , da se javiš v ekipo?
Verjetno ti ni in prav je tako.
Upam , da mi boš kdaj pokazal kaj vaj za pravilen tek in za tekaško moč.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Tjaša
#13257
Zadnji čas je, da še jaz primaknem nekaj besed o prvem treningu.

Dr. Škof me je na osnovi moje tekaške prizadevnosti, sicer malce neodločno razvrstil v skupino, ki ni nič hodila in sem kar precej samozavestno sprejela, po nekaj sto metrih Rožnika pa tudi obžalovala. :oops: Spet sem klela Ljubljančane kako za treninge najdejo prav Rožnik (brdo svugde oko nas). :twisted: Sicer sem se ob spremljavi pojočega polarja in solidarnega Fotra (hvala) trudila, da sem za skupino zaostajala le kakih 20 m, a sem po prvem krogu obupala in se pridružila tekaško-hodeči skupini (je vsaj polar utihnil), Fotr pa je z nasmehom potegnil s skupino v drugi krog, s precej hitrim tempom. Saj ni čudno, saj kile z vsakim korakom kar letijo z njega. Na slikah postaja skoraj neprepoznaven! :wink:
Torej, meni je bil ta trening prenaporen in se pridružujem prvi skupini, ki pa sploh ni začetniška (tudi proti pričakovanju dr. Škofa), si bom cilje pač prilagodila svojim sposobnostim. V ponedeljek me čaka še testiranje moje mašine, potem pa bom videla, kaj lahko oktobra sploh pričakujem. Definitivno bom ciljala na podvojeno dosedanjo tekaško razdaljo, pa malce bi rada izboljšala hitrost.

Hvala vsem za čestitke k diplomi. Zadnje leto se mi res dogajajo neverjetne stvari in sem trenutno tako »prazna« in kaotična, da sploh ne čutim kaj doživljam in ne vem, kaj naj napišem. Saj se bo vihar pomiril, potem pa bo šlo s trezno glavo spet naprej. Nujno rabim dopust, da se za nekaj časa umaknem v zavetje in pospravim glavo. Potem bom spet tako kot pravi Aleš »včasih bežim v sanje, včasih tečem vanje«!

Še vedno iščem Tjašo, ste jo kaj videli?
Uporabniški avatar
 Fotr
#13263
miro napisal/-a:No oča - fotr, ali ti je kaj žal , da smo te preprosili , da se javiš v ekipo? Verjetno ti ni in prav je tako. Upam , da mi boš kdaj pokazal kaj vaj za pravilen tek in za tekaško moč.


Živjo, Miro, sem te že kar začel pogrešati, ker se že dolgo nisva srečala ne na teku ne kako drugače. Zadnjič sem srečal tvojega nekdanjega, ne vem ali je bil trener ali sotekmovalec v judu, Krajzlja, pa te je tako hvalil, da sem še jaz lezel pokonci. Potem pa sem k njegovi hvali dodal še sam nekaj tvojih uspešnih podvigov v maratonih, tako, da se ti je zagotovo kolcalo, ko sva te tako hvalila.
Nikakor mi ni žal, da sem v Poletovi ekipi in vedno bolj sem hvaležen forumcem, da ste me pregovorili, tvoja preudarna beseda pa je veljala še toliko bolj. Vse, kar se bom naučil, bom poskušal povedati na forumu in pokazati v živo, kadar se srečamo na tekih.
Škoda, da ne moreš na piknik, želim ti pa čimboljše uvrstitve na judo tekmovanju. Res si pravi športnik. Se vidimo ob prvi priložnosti.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA