uradni program vadbe Poletove tekaške ekipe v letu 2004

Moderator: Fotr

Uporabniški avatar
 Fotr
#13750
Danes smo se drugič zbrali v Tivoliju člani Poletove tekaške ekipe. Razdeljeni smo bili v več skupin, glede na tekaško zmogljivost. V skupini, v kateri sem bil jaz, smo tekli 5-6 km fartleka. Glavna značilnost fartleka je, da spreminjamo hitrost teka po razgibanem naravnem okolju. Kar dobro sem bil zadihan, vendar sem imel motivacijo, saj je ob meni na eni tekel Andrej Šifrer, na drugi strani pa Kalčko, ki mi je spotoma še pomagal pri teku tako, da je držal moj tempo, poleg tega pa mi je še povedal nekaj iz svojih bogatih izkušenj, kako teči fartlek. Tek je bil prijeten, čeprav ob šprintih tudi malo naporen in imel sem sapo, da bi lahko gnal vsaj eno vetrnico vetrne elektrarne. Vseskozi smo bili deležni nasvetov in pozornosti trenerjev in dr. Škofa. Trening se bo sedaj razširil na dva dni v tednu, v ponedeljkih bomo trenirali na Kodeljevem. Kakšni bodo ti treningi bom seveda poročal. Na koncu je bilo videti po vedrih obrazih, da smo bili vsi zadovoljni.
Od forumcev, ki niso v Poletovi ekipi je bil prisoten Lučko, kot strela nas je prehitel Dpop in takoj za njim se je pognal še Lučko, tako da sta skupaj obtekla en Rožnik. Prišlo je tudi dve tretjini blond bejb, 5rca celo na rolkah in z mlajšim spremljevalcem, ki je bil njen sin, ki je postaven mladenič. Na koncu nam je dr. Škof dal navodila za naslednje obdobje in odgovarjal na vprašanja. Nekaj podobnega se je nadaljevalo v Piramidi, kjer je bila analiza res na strokovnem nivoju, saj sta bila prisotna tudi dr. Škof in Kalčko. Zapitek je plačal Lučko, ki ima danes rojstni dan. Čestitamo. Potem je celo rundo plačal še Kalčko. Nato sem odšel domov, ker je bila ura že pozna, ne vem pa, če so spili še kakšno rundo in nadaljevali analizo. Mi jo bomo spet prihodnjič!
Uporabniški avatar
 Fotr
#14269
Danes smo se spet zbrali člani Poletove ekipe v Tivoliju. Dr. Škof je vsakemu posebej v začetku na podlagi rezultatov testov povedal, v kakšnem razponu srčnega utripa naj teče in s tem definiral tudi intenzivnost teka. Vsak dobi svoj merilec srčnega utripa, s pomočjo katerega kontrolira svoj tek. Spet smo bili razdeljeni v več skupin, glede na hitrost teka. V skupini, kjer sem tekel, smo bili trije forumci: Fotr, Manika, GaGa, potem pa še Andrej Šifrer, z nami pa je tekel tudi dr. Škof. Vsakega posebej je opazoval pri teku in ga opominjal na napake. Ugotovila sva, da je pri meni večja ovira kot srčni utrip, prehitro dihanje, ki postane kmalu sopenje. Treba bo narediti nekaj dihalnih vaj. Tudi pri teku navzdol sem do sedaj tekel narobe, saj sem tekel po petah, pravilno pa je tako, da se najprej noga dotakne tal s prsti. Med tekom smo malo hodili, malo telovadili, tako da je bila intenzivnost ravno pravšnja in zelo prijetno je bili teči s tako intenzivnostjo.
Tudi dr. Škof je vreden občudovanja in spoštovanja, ko teče z nami, čeprav je bil še marca letos skoraj ves v mavcu zaradi zlomljene hrbtenice. Sedaj pa že teče z nami 50 minut na 8 do 9 km. Meni se to zdi res nekaj posebnega in dokaz junaškega premagovanja posledic poškodbe. Bravo dr. Škof, ponosni smo, da lahko tečemo z vami.
Škoda je, da lahko opišem le tek tiste skupine, v kateri sem tekel, za ostale pa ne vem, kako je potekal njihov tek in kako so se počutili. Upam, da bodo tudi ostali napisali o svojem počutju. Prisotnih je bilo kar nekaj forumk, ki so tekle z nami, spoznali smo Tajo, pa tudi Tjaša je že prišla z dopusta. Na koncu smo napravili še nekaj vaj za razgibavanje mišic, analizo pa opravili v Piramidi.
Naslednjič se vidimo v ponedeljek ob 19.00 na stadionu Kodeljevo.
Uporabniški avatar
 Manika
#14348
Čao, vsi!

Ja, včeraj je bilo pa tudi meni zelo všeč. Po ponedeljkovem treningu sem bila malce slabe volje, ker se mi je vse skupaj zdelo prehudo. Ampak včeraj: to je pa bil prav en lušten tek na Rožnik in nazaj, začinjen z dobrimi nasveti dr. Škofa (joj, kako ga hvalimo :). Ampak kar je res, je res) in prijetno družbo Fotra, GaGe in Andreja Šifrerja.

Mislim, da se v tole skupinico pridružita naslednjič še Priseljenka in Tjaša, pa mogoče še kdo.

Je bilo pa v Tivoliju in na Rožniku kar precej tekačev. Pred leti, ko sem še več tam okrog tekala, sem bila ena redkih. V bistvu sem vedno malo cvikala, ker je bilo tako malo ljudi, pa še kakšen čuden tič se je včasih tam znašel :shock:

No, v ponedeljek bomo pa merili naše čase na stadionu, kjer bomo natančno vedeli, koliko in s kakšnim pulzom smo pretekli.

Se vidimo :D
Uporabniški avatar
 Fotr
#15194
Včeraj, to je v sredo, 14. julija, je bil spet na vrsti trening Poletove tekaške ekipe v Tivoliju. Še prej smo opravili razgovor z dr. Miličem o rezultatih testov. Vsi smo bili spoznani za sposobne trenirati za mali maraton v jeseni v Ljubljani in ga tudi odteči. Žal sem pozabil oditi še na razgovor z dr. Škofom o rezultatih ponedeljkovega preizkusa na stadionu Kodeljevo. Pa drugič.
Tudi tokrat so nas v Tivoliju razdelili na več skupin, tekli pa smo daljši in počasnejši tek v območju aerobne vzdržljivosti, kar pomeni okoli 50 do 75 % maksimalnega srčnega utripa. Podali smo se na tek v skupinah, z nami pa so tekle tudi pridružene članice Poletove ekipe, ki so tudi članice TF in Šiškarice, ki poznajo Tivoli kot svoj žep. Poletova ekipa jih je vzela že za svoje, posebno pa pride prav njihovo poznavanje stez na Rožniku. Pri tekih v Tivoliju je zaradi razvejanosti stez, poti in tekaških tras velika verjetnost, da se bi nepoznavalci izgubili v mreži poti. Dokler pa z nami tečejo Šiškarice, pa se tega ni bati. Z Andrejo sva hitro ugotovila, da imava približno enako hitrost teka, zato sva se kar prilagodila takemu tempu in potegnila naprej. Andreja je tudi iz Šiške in pozna Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, tako da se ni bilo bati usode tekačev TF iz Golovca. Dobro nama je šlo in v dokaz, da res tečeva v pogovornem tempu, je bil nenehen pogovor med nama. Vseskozi sva obdelavala razne teme, obenem pa sem si ogledoval res lepe steze na Rožniku in v Mostecu, na katere so Ljubljančani lahko ponosni. No mnogi se tega že zavedajo, saj sva srečavala kar precej zagnanih tekačev in tekačic. Slaba ura teka je tako hitro minila, da sva z Andrejo komaj verjela, da bo treba počasi zaključiti s tekom. Ker pa sva imela slabo vest zaradi pobega iz skupine, sva se obrnila in jim tekla nasproti. Kmalu sva srečala Maniko in Ga-Ga, potem pa sva zavila navzdol proti izhodiščni točki. Tudi ostali so se že vrnili ali so se še vračali s teka, tako, da je bil po nekaj raztegovalnih vajah sredin tek zaključen.
Sedaj se začne en mesec počitnic in tekli bomo sami po programu, ki ga imamo, ni pa rečeno, da se nekateri, posebno tisti, ki niso tako daleč od Tivolija, še naprej srečujejo na treningih v sredo. Prisotni bodo tudi trenerji, naslednji teden pa tudi že dr. Škof. Kdor se teh tekov lahko udeleži, naj pride ob 18.00 v sredah v Tivoli, v najslabšem slučaju bo tekel sam, kar bi pa tako ali tako moral opraviti, tudi če ne bi prišel v Tivoli. Sam bom verjetno tekel po domačih terenih, seveda pa bom o tem poročal tudi na TF.
Skoraj bi pozabil na ovbezno analizo teka in ostalih dogodkov in doživetij v Piramidi. Užival sem kot edini moški v številni ženski družbi, debata pa je bila nepretrgana in smo se morali prav premagati, da smo se končno odpravili proti domu.
Uporabniški avatar
 5rca
#15203
TJAŠAAAA ... dej napiš kej od učeri :) k smo ble dobre, da vsi slišjo :!: :!:
Uporabniški avatar
 Tjaša
#15232
BOOOM, samo da najdem čas, danes mi ga zmanjkuje tudi za dihanje!
Včerajšnji tek je bil moj najlepši doslej!
Pozdravček,
 Lučko
#15281
5rca napisal/-a:TJAŠAAAA ... dej napiš kej od učeri :) k smo ble dobre, da vsi slišjo :!: :!:

Bravo, bravo "dekleta", sem vse slišu :lol: :wink: .
No Petra veseli me, da si spet na starih tirih, da spet (upam) z veseljem tečeš :clap: . Le tako naprej. :wink:
Uporabniški avatar
 5rca
#15385
Lučko napisal/-a:No Petra veseli me, da si spet na starih tirih, da spet (upam) z veseljem tečeš :clap: . Le tako naprej. :wink:


kok šele mene veseli ... mam zmeri tko dobro družbo, da sploh ni več nobene težave :TF)
Uporabniški avatar
 Tjaša
#15524
V sredo na razgovoru sva imela z dr. Škofom majhno verbalno bitko, ko mi je dejal, da naj tečem tako, da uživam. Odgovorila sem mu, da jaz pri teku sploh ne uživam ampak se ful matram. :evil: Uživam samo, če hodim v hrib, pa amen. Pa mi je odvrnil "pol pa v hrib hod'te". O to pa ne, če sem se do tu namatrala, se bom pa še naprej, do užitka, tudi tega se je treba naučit :!:

Pa je prišlo sredino popoldne, zadnji trening pred "počitnicami". Ker so bili testi vseh zdaj že opravljeni, nas je dr. Škof grupiral v skupine po sposobnostih s ciljem, da v aerobnem tempu tečemo eno uro, progo izberemo sami.
Tako smo bile v skupini Mojca, 5rca, Taša in jaz. Ker se ženske rade dajemo v nič, :x smo začele zelo počasi. Prepustile smo se vodstvu 5rce, izkušene Šiškarce. Sprva sem s strahom čakala, v kakšno brdo nas bo Petra vlekla. :( Med potjo smo veselo čebljale in se režale kot šestnajstletnice. Ampak če sem že pri teku ta zadnja, si pa pri govorjenju tega nikakor ne dovolim. Punce, sem bila "gosta" ali ne? Pogledala sem na uro, moj utrip je bil 140 (pri teku še nikoli tako nizek), čas teka 35 minut, frekvenca besed 1000/min - sem to sploh še jaz? Pri skakalnicah v Mostecu smo se za nekaj sekund ustavile, pa ne zaradi kratke sape, temveč zaradi veličastnosti skakalnic, ki sem si jih kot turistka morala ogledat, nato smo zagrizle v klanec. Seveda smo z vzkliki pozdravljale atletske teleščke, ki so drveli mimo nas in brezsramno izražale občudovanje. Obnašale smo se kot kakšne razpuščene babe, ampak bilo je čudovito, nepozabno. Sicer pa, če si naši fantje na tekmah omislijo zajčice in tekajo za lušnimi ritkami, zakaj pa ne? Punce, te občutke bi brez vas skoraj že pozabila. Ni :evil: , da se bom kak torek in četrtek še enkrat :driver: v Ljubljano, prav zaradi dobre družbe :!: Se splača :hehe:
Uporabniški avatar
 pershing
#15629
Lep pozdrav vsem sotrpinkam in sotrpinom v poletovi tekaški ekipi, kakor tudi drugim ljubiteljicam, ljubiteljem teka. Danes sem se "skorajžil" tudi jaz, se včlanil in sklenil izstreliti vsaj nekaj pozdravnih besed. Ne bom tako obširen kot ste vidim nekateri, obljubim pa, da sem bom potrudil odgovoriti na morebitna sporočila, fotra pa prosim, da mi uredi članstvo v zaprtem forumu ekipe.

No tako led je prebit. Vsem poletovcem z veseljem sporočam, da sem tudi jaz zadovoljen in vesel v njihovi družbi, dopustniško pavzo pa bom verjetno izkoristil za samostojne teke v okolici doma, razen če pride kaj vmes ( pa ne tja kamor vsi mislite)...

Miranu sem obljubil, da se verjetno vidiva pri naskoku na Primoža (to je hrib seveda)- ostalim pa želim veliko kilometrov po čim lepšem terenu v čim boljši družbi,

pa kmalu nasvidenje
Uporabniški avatar
 Fotr
#15644
pershing napisal/-a: Lep pozdrav vsem sotrpinkam in sotrpinom v poletovi tekaški ekipi, kakor tudi drugim ljubiteljicam, ljubiteljem teka. Danes sem se "skorajžil" tudi jaz, se včlanil in sklenil izstreliti vsaj nekaj pozdravnih besed. Ne bom tako obširen kot ste vidim nekateri, obljubim pa, da sem bom potrudil odgovoriti na morebitna sporočila, fotra pa prosim, da mi uredi članstvo v zaprtem forumu ekipe.


Dobrodošel tudi na forumu, :D več nas bo, več bomo lahko povedali. Če bomo ta obširni kaj pozabili, nas boste pa ostali dopolnili! :D Takoj ko pride Ero z dopusta bo uredil še tvoj dostop v rubriko, ki je za člane Poletove ekipe in forumce. Se vidimo in beremo! :D
Uporabniški avatar
 pershing
#15696
Živio ponovno!

vse pohvale fotru za reakcijski čas, vidim, da res tekoče spremljaš dogajanje. Prav po dopustu sem noter tudi jaz.

Drugače pa sem včeraj tekal 1 urco v zgornjem aerobnem območju po gozdu-odlično z eno manjšo težavico. Še vedno sem mi pojavlja bolečina na sprednji desni strani kolka. Izgleda, da bom moral res poiskati nasvet fiziatra dr. Dušana KALOPER-ja, kot mi je svetoval dr. MILIĆ. Bom pa še to poskusil-vse za čim lahkotnejši tek ter dobro počutje, mar ne?

Smo na zvezi,
Uporabniški avatar
 bigfrik
#15749
Tjaša napisal/-a: Med potjo smo veselo čebljale in se režale kot šestnajstletnice. Ampak če sem že pri teku ta zadnja, si pa pri govorjenju tega nikakor ne dovolim. Punce, sem bila "gosta" ali ne? Pogledala sem na uro, moj utrip je bil 140 (pri teku še nikoli tako nizek), čas teka 35 minut, frekvenca besed 1000/min
Zdej vidim zakaj to poletje skoz nekej dezuje :!: :lol: :lol: :twisted:
Uporabniški avatar
 Tjaša
#15759
bigfrik napisal/-a: Zdej vidim zakaj to poletje skoz nekej dezuje :!: :lol: :lol: :twisted:

Opa, Bigfrik, to pa ne bo držalo! :evil: Odkar čebljamo na poletovih tekih sije sonce z vso močjo! :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA