vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 obi
Tudi jaz imam včasih po dolgotrajnih naporih (običajno kakšne tekme) glavobol. Običajno nekaj ur po naporu. Tudi jaz sem to na začetku povezoval z dehidracijo. Vendar so se po obsežni hidraciji glavoboli nadaljevali. Potem sem prišen na idejo, da je treba čimprej po naporu kaj pojesti. Pa tudi to ne pomaga. Pojma nimam kaj je vzrok glavobolom, ker se ne pojavljajo vedno.
Jaz mislim, da je krivec za glavobol pomanjkanje kakšnega minerala ali česa podobnega. Bo potrebno še ekperimentirati.
Uporabniški avatar
 Miha65
želva napisal/-a:...........Ravno tako se bolečine niso pojavile v izrazito hladnem vremenu. Ugotovil sem, da sem lahlo glavobol močno omilil z nekoliko hladnejšim tuširanjem ali z kavo (oboje pred začetkom glavobola). Tablete so pomagale samo pri jemanju pri prvih simptomih
(cafetin ali aspirin šumečka), če se je razbolelo ni nič več pomagalo.
.............
LP

Torej nas je ze veliko z enakimi posledicami.

Nekaj podatkov o tem zakaj glavobol nastane: vzrok je enostaven in je povezan z nastankom prostaglandinov (PG) v zilah ob mozganih. Nastanek, izlocanje PG iz sten ozilja pa je povezan z prehitrim ali prepocasnim pretokom krvi.
Obojemu je lahko vzrok vse kar ste nasteli ali pa tudi ne. Zakaj ne? Ker so nekateri ljudje bolj prilagodljivi (ali pa recimo temu elasticni) kot drugi. Eni se bolj poslusajo in ubogajo, drugi manj, pa se prirojene lastnosti na katere se ne da uplivati.

Sam imam podobne tezave, kadar je napor povezan se z adrenalinom. Pomaga mi rehidracija, prehrana in pocitek kmalu po tekmi, najbolje kratek popoldanski spanec. Vcasih pred tem vzamem se analgetik.

Upam da sem kaj pomagal. Tudi sam se odkrivam novosti :roll:
 klopotec
Eden od razlogov bi lahko bile tudi amalganske zalivke v zobeh. Vsebujejo namreč živo srebro in lahko povzročijo vsega hudiča, da ne naštevam. Ob povečanih naporih, pravijo strokovnjaki (no, samo z eno sem govoril), lahko pride do povečanega prenosa srebra v telo, kar bi lahko povzročilo glavobole. Seveda pa je možnih še več drugih vzrokov za glavobole pri povečanih naporih.

A lahko tisti, ki imate take težave napišete ali imate klasične amalgamske zalivke. Jaz jih imam šest, vendar se mi glavobol po teku pojavlja vedno redkeje, v začetku pa kar pogosto.

O amalgamskih zalivkah in tudi drugih stvareh si lahko preberete v elektronski knjigi, ki jo najdete če vtipkate Elektronska knjiga Pozdravimo se sami.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Lahko pa je vzrok veliko bolj banalen - pomanjkanje cukra.
 luzr
tarisa napisal/-a:Res me zanima če ima kdo izkušnje kako je ta problem razrešil, saj z iskanjem vzroka ne bomo prišli daleč.
Sigurno je tukaj kriva psiha in so pričakovanja atletov velika.. jasno saj trenirajo zato da bodo na tekmah najboljši. Vendar uspeh ali poraz enako delujeta na težave z glavobolom. Hočem reči, da ni razlike ali teče odlično, dobro ali pa slabo..

Veš, včasih imamo sami nerealna pričakovanja, potem so tu še neusmiljeni trenerji...

Iz meni znanih dveh primerov, ki jih poznam, ne morem postavljati diagnoz, ker nažalost nisem zdravnik.
Kadar sem se preveč gnal sem to čutil od ene ure po "divjem šporatnju" do nekaj dni. Čeprav sem medtem malo jedel, potem pa dovolj.
Bruhal nisem nikoli od telesnih naporov, mi je pa migotalo malo pred očmi. V očesih po obremenitvi začutim kdaj je bila previsoka. (pritisk)
Tisti drugi primer je pa bruhal po intenzivnejšem kolesarjenju...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA