vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

mežan.t.
ola!
tečem dobra dva meseca. sprva sem imel težave s kolenom, a sem jih s prestavitvijo obremenitve iz pete na prste in podplat dodobra omilil. nato se je pojavila bolečina v notranjem gležnju (malleolus medialis), ki izžareva cca 10cm navzgor medialno. sklep je rahlo otečen in se ob mirovanje in hlajenju normalizira. problem je v času mirovanja, saj takrat ne tečem ali pozna kdo kak drug način? ali je smiselno uporabiti določena mazila??
pomagajte prosim.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Še kaj več podatkov bi bilo dobrodošlo; koliko si star, koliko km narediš, kakšne superge imaš, po kakšnem terenu tečeš, se kaj ogrevaš pred tekom... Moje izkušnje z otekanjem gležnjev so take: slabi copati, nič ogrevanja, asfaltna podlaga. Ko sem kupil boljše copate, se pred tekom ogreval je bilo bolje, sčasoma pa se tudi gležnji in mišice okrepijo in te težave minejo. Seveda se pa pojavijo druge... :roll:

Z raznimi mazili nimam veliko izkušenj, nekoliko poznam le Ice Power nad katerega učinki sem bil prijetno presenečen. Vsekakor je bolje odkriti vzok bolečin, kot zakrivati posledice...
 mežan.t.
star sem 36 let. koliko tečem v km, ne vem. tečem cca 25min večinoma po makedamkish poteh, malo po asfaltu, včasih še po gozdni poti. teniske!?? starejši pumin model (cca3 leta) ampak niso bile veliko uporabljane. ena prvih sprememb bojo gotovo teniske. kvaliteta le teh se je namreč v tem času močno spremenila. veseli me podatek o ojačanju sklepov, saj sem mislil, da sem že prest... za izoljšave :lol: :lol: :lol:
pred tekom se raztegujem in krožno razgibavam sklepe. skrbi me čas okrevanja ob nastanku bolečine, saj so mi svetovali, da naj za nekaj časa prekinem s tekom, a se mi ta misel nikakor nr dopade
mnenja?? :roll: :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA