vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Wega
Semjul, saj! Dejansko sem kar precej spremenil način življenja, predvsem sem prenehal graditi karjero in sem se ustalil, pomiril in recimo temu skuliral. Lumbagi, psoriaza, ena trdovratna kožna razjeda na posplatu, kronična utrujenost so izginili! (se sliši kot reklama za veniš, ko trdovratni madeži izginejo ampak če so pa res) Kar je ironično pri tem je to, da sem šele sedaj lahko začel razmišljati o kvalitetnejšem življenju. Tako mi je mimogrede (ampak res!) uspelo prenehati s kajenjem in uspelo speljati program teka za začetnike. Morda so kaj pripomogle tudi menjave amalgamskih zalivk ampak tega misem počel namenoma, pač pa me je prepričala zobozdravnica, da se splača. In pa seveda, da ne pozabim, moj ljubi Boršt na dolenjskem. Tisti je prinesel po moje 80% izboljšanja... Saj cviček, ki ga pridelam je zanič ampak saj je vseeno... ;)

Potem pa spet - šus v službi. Ne samo da sem ponovno preobremenjen psihično, vrh vsega sem izpostavljen še kemikalijam, ki so označene za mutagene, teratogene, kancerogene, kajvemkajševseene... Saj saj, zaščitna sredstva in ukrepi in vse to ampak saj vemo - nobena zaščita ni 100%... Pa še nekaj prostih dni ukradenih Borštu in družini, nezadovoljstvo z doseženim in...

Ni naklučje kajne?
 luzr
kemikalijam, ki so označene za mutagene, teratogene, kancerogene, kajvemkajševseene.

Kaj hudiča naj to pomeni? V računalnikih so kemikaljie vgrajene, se strinjam. Samo ni tako hudo :? ?!
Se boš že sprostil do "dolskega teka" :wink: .
Plavanje morda vabi???
Uporabniški avatar
 semjul
Ni naklučje kajne?[/quote]

ne wega ni naključje, in ravno zato ker se tega zavedaš imaš moč to spremeniti, vsaj v načinu sprejemanja dejstev , ki ti kradejo svobodo.

VSE JE PRIVID, SANJE SO RESNIČNOST,RESNIČNOST JE UPANJE, UPANJE JE PRIVID
Uporabniški avatar
 Wega
luzr, žal delam v kemijski industriji kot tehnolog proizvodnje in dokler je proizvodnja utečena ni panike. Novosti pa s seboj potegnejo nekea tveganja.

semjul: včasih se zdi kot da ni izhoda. Imam srečo da vem da to ni res.
Uporabniški avatar
 IRA
Evo ... Spet vlečem na plano tole temo!

Se mi zdi, da bi lahko bilo tole ...
Ob branju sem se spomnila, da sem na Sladkih6 začutila tole bolečino v celoti, ko se je začela pri 6km potem pa vlekla po nogi dol...
S tem, da se meni začne bolečina v ritnici bolj na "zunanji strani", kot bi šlo z boka recimo .... ne čisto pri anusu kot je omenjal wega...

Malo sem sumila, da je to zaradi ne ravno dobre pripravljenosti, oziroma premalo kilometrine in ne navajenosti na dolge teke ...

Sedaj pa se to še kar vleče, sicer skoraj neboleče, bolj opominja kot boli.
Zaboli po kakšnem bolj intenzivnem teku, intervali, hrib, šprint ... ravno tako kot je nekdo opisal ... par minut po ohlajanju ...
Ko par minut po ohlajanju stopim na nogo se zdi, kot da me zares ne bo zdržala... potem gre normalno naprej ... z rahlo bolečino bolj kot opomnik, kot musklfibr recimo ... nič pretresljivega ... ampak samo rit, ne več noga ...

wega ... kako si to rešil??
Tukaj je pisala tudi Sebi, ki mi je že na Sladkih6 omenjala tale piri...

Kako se vam je "razpletlo" ... ste mogli strogo počivat?
Ste tekli lažje teke?
Je minilo ... se je razvijalo dalje?

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA