vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 bernarda
Mene so naučili, tako delam tudi sama, svetujem tudi drugim, da po vsakem tekmovanju, pa čeprav po vseh štirih, se gre na izstek.Tek se izvaja počasti, saj ponavadi na začetku ne gre zaradi bolečin, proti koncu pa skoraj več ni problema.Izstek delam(odvisno od km tekme, maratona, ultra)po potrebi tudi celi teden, ne več kot trikrat, dolžino pa tudi ni večja do 8 km.
Vsak izstek je daljši.Začnem s 5 ali 6 nato do 8 kilometra.
Stvar posameznika, kako gleda na regeneracijo.Do sedaj se mi je to obneslo in tako tudi drži.

Lp. :wink:
Uporabniški avatar
 paprikar
PPoce napisal/-a:Takoj po dolgem treningu ali tekmi spijem v roku 20 min "recovery drink" = nekaj beljakovin, 4x toliko OH (razmerje enostavni sladkorji proti kompleksnim okoli 1:1, razmerje si vsakokrat naredim sam) in malo glutamina (5g). Ne vidim logike da bi jemal beljakovinske napitke saj telo rabi predvsem OH. Potem v miru kosilo (testenine, rdeca pesa je preverjena kombinacija).
Tudi da bi se šel "izteč" nasednji dan po teku daljšem od maratona mi ne pride na misel. Po maratonu še isti dan na kolo za kako uro ter dan ali dva brez teka; po ultrateku pa naslednji dan na kolo in 5 do 7 dni brez teka - torej v glavnem veliko kolesa in hoja v hribe. Karkoli samo da ni tek, ker telo (vezi, mišice ..) je potencialno polno mikro poškodb ki se lahko posabšajo s ponavljanjem istih gibov (tekom).
LD

enaka praksa, tako glede prehrane, kot tudi fizičnih aktivnosti :D Pred spanjem si vzamem še kak gram glutamina + whey-e.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA