vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Runboy
Lepo pozdravljeni!

Sem nov tekač, začel prejšni teden izvajat 13 tedenski program teka.
V ponedeljek in sredo je šlo OK, v petek pa se mi je pojavila bolečina v levem gležnju in desnem kolenu in noče minit. Gleženj je skoraj minil, koleno pa me še danes zelo boli. Danes je še huje kot prvi dan in komaj hodim (da ne govorim o kakem teku, ker ni možno). Naj povem da sem tekel prejšni teden prvič po 7 letih, brez kake rekracije in gibanja vsa ta leta. Pametnjakovič sm tekel brez kakega segrevanja. Ali je treba it k doktorju? Kdaj to mine?

Je kriv teren? Sem tekel po asfaltu večinoma, nekaj pa tudi po atletski stezi.

So mogoče krivi copati? Imam take (vem da niso za tek, ampak nebi rad kupoval zdaj nekaj):

Slika

hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
 Vreme
Za "bosonogi tek" bi bile te copate super, a ti vseeno predlagam,da čimprej greš v nabavo tekških copat. Saj se najde tudi kaj ugodnega, ni treba kupovati tistih najdražjih.

Kar se tiče kolena zna biti več razlogov, zato je teško govoriti o tem, sam bi najprej nabavil tekaške copate, vzrok pa je lahko tudi da se že dal časa nisi rekreiral. Sicer pa teka brez bolečin tako ali tako ni :D
Uporabniški avatar
 pajo
Dobro, da te samo TO boli. Rukn ene par € za res superge pa ne bodi toliko zadrgnjen. Aja pa uživaj v teku brez bolečin.
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Točno tako. V tomas sport, naredi test na stezi, da vidis kak tip stopala imas , potem pa superge ki ti ustrezajo.

Verjetno je tak hiter prehod kar šok za kolena. Najbrž par dni počitka ne bo škodovalo, masaža z ledom, kak gel, potem pa z ustreznimi supergami počasi, počasi...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA