vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

bla
Živijo! Zanima me, če kdo ve, kako čimprej omiliti bolečine in odpraviti posledice krčev, ki sem jih staknil med treningom par dni nazaj?

Glava nora hoče noret, pa telo ne pusti :(
Uporabniški avatar
 vencelj
Pred dvema mesecema sem imel hude probleme s krči, ker sem počel nekaj, česar telo ni bilo vajeno. Posledice sem čutil v naslednjih dneh, pojavile so se kot klasični musklfiber v tistih mišicah, kjer sem imel krče. Zato sem na internetu prebral veliko o musklfibru in dejansko so se moje mišice "obnašale" točno po istem vzorcu: pojavil se je en dan (24 ur) po dejavnosti, dosegel vrhunec po 2-3 dneh, nato pa popustil.
Zato sedaj ne bom več veliko pisal, dal bom povezavo na moj prispevek, ki sem ga napisal takrat, v njem pa je nekaj povezav na druge (bolj strokovne) tozadevne članke (zeleni tisk). Lahko pa tudi sam še kaj najdeš na netu...
http://vencelj-sportnik.blogspot.com/2011/03/pain.html

LP, vencelj
 bla
Sem brskal po netu, pomankanje mineralov naj bi bil samo mit, je pa vzrok zmeraj isti, vsaj pr meni, to je utrujenost in zgodi se v fazi ogrevanja.
 bla
vencelj, zgleda imaš prav, zadeva se je razvila v muskefiber, zdj ne vem, a je to posledica krča al kaj..
 Zenith
Se strinjam glede zadnje ugotovitve. Imel željo laufat vsaj vsak drugi dan. In sem to prakticiral nekaj časa. Vendar ne gre ker imam potem probleme s tetivami. Sedaj prakticiram po občutku, ko sem mnenja da so se tetive zadosti "regenerirale". Imam kar tri do štiri dni pavze vmes, ki jih zafilam s hojo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA