Aha...mogoče je tuki problem. Če si šele začela teči, ni dobro da tečeš vsak dan, ker se telo nima časa regenerirati. Za začetek probaj raje vsak 2 ali 3 dan teči, pa mogoče malo dalj časa kot samo pol ure, vendar ne pretiravaj. Tek na dol je ziher razlog za tvoje bolečine v kolenih, vsaj pri meni je bil velikokrat

(Rožnik pa te fore

) Predlagam ti torej da sedaj prenehaš s tekom dokler te ne nehajo boleti kolena (lahko kakšen bicikel daš pod rit, vendar ne kolesari v hrib) in potem počasi začneš s tekom vsaki 3ji dan po 30min in čim bolj po ravnem in mehkem terenu (makedam npr.). Tako boš postopoma okrepila kolenske vezi.
Če ne boš po prvem tednu zaznala bolečine lahko za 2. teden vadbo povečaš. Držati se moraš splošno znanega pravila o 10% ( se pravi tvoj skupni čas (razdalja) teka naj ne presega 110% skupnega časa teka prejšnjega tedna. oz. razdaljo lahko povečaš samo za 10% na teden).
Da pa ne boš mislila, da si edina, ki ji telo ne pusti teči vsak dan

, sem tudi jaz taka. Po 3 letih teka bi me tek vsak dan izčrpal in zato ga še vedno prakticiram največ 3x na teden. Kadar sem pretiravala me je takoj začelo kaj boleti (ahilova tetiva) ali pa se mi je sesu imunski sistem in sem si naredila več škode kot koristi.
Glede pristajanja na prste ali celo stopalo, pa toliko: različni tekači tečejo različno, tudi med vrhunskimi tekači jih je veliko takih, ki pristajajo na peto, vendar to je povezano z efektivnostjo teka in seveda kvalitetnimi supergami. Za začetnike je mogoče najbolje da pristajajo na celotni sprednji del stopala (to niso samo prsti), po prstih tečejo samo šprinterji

. Če pa pristaneš na celo stopalo, nisi za moje pojme nič naredil, saj peta prav tako udari ob tla in sunek sile je pravtako velik, mogoče nekoliko manjši kot pri pristajanju na peto.
Upam da sem ti kaj pomagala