vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

darja p.
Pozdravljeni!

Sem precej vneta tekačica in v resnici pred bronhitisom ni bilo dneva, da se ne bi podala na osem do deset kilometrski lahkotni tek. Za štirinajst dni sem se popolnoma odpovedala teku, ker drugače ni šlo.

Kašelj je v manjši meri še vedno prisoten in si kar ne upam začet teči. Kdaj po bronhitisu spet lahko začnem z intenzivnim tekom? Vaše izkušnje me zanimajo.

lp, Darja
Uporabniški avatar
 Loni
Poskusi najprej z lahkotnim, pa boš videla, kako je z dihanjem, kašelj se bo zelo hitro oglasil, ko tvojim dihalnim potem nekaj ne bo všeč. Pa ne v preveč suhem in vročem vremenu, meni zdaj najbolj paše tek po dežju oziroma v večernih urah (astmaPress).
Uporabniški avatar
 Loni
Pri meni je napredek na področju zdravja močno opazen, v soboto sem bp tekla na NGU na stadionu v vročini.
 darja p.
Tudi sama lahko rečem, da letošnjo zimo nisem bila niti prehlajena. Ko se začne pomlad in vsa cvetenja, brstenja, vroče-mrzlo, mene napade bronhitis ali smrkavost. No, slednje me pri teku zaenkrat še ne ovira ;).

Če sem prav razumela, ste vi tekla z vročino? Kapo dol, tega še nisem poskusila in niti ne vem, če sem sposobna kaj takega.

lp, D.
Uporabniški avatar
 Loni
Ne z vročino, v vročini. Če imaš probleme z dihalnimi potmi, je suh in vroč zrak pri rekreaciji ovira.
Zdaj ti dam pa eno opcijo, a si ti prepričana, da je samo bronhitis in da ni še kaka alergija zraven? Pri meni se je tako začelo, letos sem pozabila konec januarja začeti jemati antihistaminike in je iz običajnega prehlada ven prišel moteč kašelj in težko dihanje, končna diagnoza je pa astma. Na tvojem mestu bi se šla jaz testirat za alergije, če si še smrkava zraven. Škodit ti ne more, pomaga lahko pa precej.
 Vasilije
Če je problem astma je najbolje veliko preteči čim več tečeš boljše je kajti stem večaš kapaciteto pljuč...
Uporabniški avatar
 Loni
Si pozabil na eno zelo pomembno malenkost, astma mora biti najprej pod kontrolo. In pa še nekaj, če ne bi imela toliko km za sabo, bi bila moja kapaciteta pljuč porazna, tako pa je za enega astmatika nadpovprečna. In km se da nabirati tudi kako drugače kot samo s tekom. Midva bezljava po hribih in od tega imam precej več kot od ravninskega teka, pa še višje kot si, boljše je počutje. V hecu vedno rečem, da sem najsrečnejša, ko sem vsaj 1800 m nad morjem, tam ni težav ne z alergijami in ne z astmo.
V soboto bi pa lahko na vročini na Ptuju dušo izpljunila, takšne težave mi je delalo dihanje. Tek ni vse v življenju...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA