vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede mojega desnega stopala in gležnja. V torek se je namreč pojavila neznosna bolečina na predelu pete, ko sem stopila na desno nogo, hkrati je desni gleženj rahlo otekel. V nedeljo sem šla tečt, cca 5km mešane podlage (asfalt + gozd), tečem drugače 3x tedensko, tekla sem tudi pozimi - tekaška v fitnesu, tako da nekaj kondicije je, nisem začetnik.

V ponedeljek sem šla malo na rolerje in potem v torek peš cca ene 5km, kjer se je začela pojavljati neznosna bolečina na samem zunanjem loku stopala, ob tem ko sem pač stopila na nogo in upognila stopalo. Je pa bila razlika kako sem stopila, na momente je zabolelo, na momente ne. Gleženj je drugače normalno gibljiv, na otip ne boli ne stopalo/peta/gleženj... Ni mi pa jasno kaj je s to oteklino in zakaj ta bolečina, pojavljajo se mi tudi mravljinci. Sem bila danes na slikanju, nič ni napokano, zlomljeno... Mar gre samo za kakšno vnetje, ali je morebiti šlo blaženje na tekaških čevljih? Za kakršenkoli nasvet se prijazno zahvaljujem :)
Tudi pri meni se je pojavila podobna težava... Sem sicer nova na forumu, ampak tečem že 3 leta. Sem si pa letos postavila malce višje cilje, 10 km mi je postalo premalo. Vendar pa me pri teku čez 20 km začnejo boleti kolena in prejšnji ponedeljek sem proti koncu začela čutiti močan pritisk na stopala. Končalo se je z močno zatečenemi gležnji, naslednji dan sem komaj hodila in si dajala hladne obkladke. Še naslednje dva dni sem čutila bolečino. Na sredini stopala nad lokom. Že od takrat naprej počivam, vendar me skrbi, da bi se znale težave ponoviti. Nekako se mi zdi, da ni vse kot bi moralo biti. Sem pa iz Bežigrada, tako da kakšne prave izbire za tek ni in tečem večinoma po asfaltu. Odločila sem se že za nove superge, kaj pa bendaže iz neoprena za gležnje, mislite da bi to kaj pomagalo ali preveč otesni nogo in je še slabše?
Hvala za pomoč :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA