vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

pozdravljeni,
kot ze kaze naslov imam problen z bolečim kolenom. prejšnji vikend (14dni pred maratonom) sem sla se zadnji dolgi tek (42km). Med tekom sem se pocutila super, po teku pa me je mocno zacelo boleti koleno. in sicer na notranji (medialni) strani pogačice. Ne boli me ko ga obremenim, ampak ko pokrcim nogo oz pri hoji v klanec. Sedaj me boli ze en teden, maraton se pa sunkovito priblizuje. Na maraton bi res rada sla. ma kdo kaksen nasvet, kako odpraviti bolecino v parih dneh? z tik pred maratonom, da bom lahko maraton pretekla?
Bolecin v kolenu nisem imela nikoli prej.

Najlepša hvala za kakrsno koli pomoc!
Ponavadi si ob takih prilikah namažem boleče mesto z Naklofen kremo nekajkrat (čeprav ima v večjih količinah starnske učinke) in če je bilo samo vnetje, potem se zadeva uredi.
Ali pa gre kljub bolečini malo bolj počasi, da se zadeva ogreje, če pa je prehudo je pač treba odnehat in mislit na drugo leto.
Si drugač že tekla maraton, razen prejšnji teden?
men se iste zadeve dogajajo :)
sem dobla neko žaubo za skelpe in kr uredu deluje. Oz. tok deluje da sem jo kr očitu pustila pa si bom šla jst novo nabavt :). Sumim pa da so krivi novi copati, tako da bo 21ka ziher v manj blaženih vendar dosti bolj stabilnih brooksicah :)
Leon maraton sem ze tekla lani in tudi letos to ni bil prvi dolgi tek. Prej sem tekla 35km, 27km, 21km,... Po 35km sem tudi imela bolecino v kolenu po teku, ampak je le ta po dveh dneh izginila. Sedaj pa, ko se bliza dan d, pa kar noce :(
Pina katero mažo uporabljas? Ze vidim, da bo lekarna zasluzila na moj racun :)

Ali mogoce veste, kaj je bolje, greti ali hladiti? Kaj pa tik pred maratonom, ce me bo se bolelo, naj namazem s kaksnim analgetikom, pojem kaksen Lekadol/Aspirin/Naklofen? Kaj naredite vi ponavadi?

Pozdravcek!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA