vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

maruscha
sem rekreativna tekačica. imam pa en problem. in to je moje desno koleno.
situacija je takšna, da tečem lahko normalno tam nekje do enega petega kilometra, po ravnem terenu, nato me začne boleti desno koleno. včasih je "dober dan" in uspem priti nekje do 10km, ampak dalj ne morem... kondicijsko zdržim in bi lahko še naredila par km, ampak koleno tako boli, da valda neham.... ne vem kje je problem, nikoli nisem imela problemov s kolenom, pa tudi naprezam se ne nekaj zelo... in koleno ne zdrži, morem odnehat.

ima kdo podobne izkušnje????
 micimaksi
Živjo,

tudi mene že kar nekaj časa boli desno koleno. Čez zimo sem začela hodit v fitnes, kjer sem se večino časa ogrevala na tekaški stezi. Pred tem kakšno leto nisem nič trenirala, sem pa takrat tekla zunaj po tekaški progi. Po kakšnih dveh mesecih teka in tudi po vajah za mišice nog me je čedalje bolj bolelo koleno, tako da teči sploh ne morem več. Vem, da so v fitnesu na tekaču dosti večje obremenitve kot npr zunaj, v naravi. zato sem šla raje na kolo, vendar me boli tudi na kolesu. Ne boli me med samo vadbo, ampak ko stopim dol s kolesa. Mislim, da časovno ne pretirtavam, ker kondicijo imam sem pa res bolj začetnik, kar se fitnesa tiče. Morda nimam najboljše obutve ker imam tekaške copate, ki so 3-4 leta stali v omari, vendar so le malo rabljeni. Drugače me koleno ne boli ko hodim, boli pa me ko grem dol po stopnicah ali ko počepnem. Boli nekako ob straneh in zgoraj nad pogačico.

Lahko kdo pomaga? Sem se že nameravala naročit pri zdravniku, ker ne morem več normalno trenirat....
Uporabniški avatar
 Filipko
Jaz sem imel podobne težave, pa sem najprej mislil, da je problem pri mojem teku ali pa obutvi, vendar temu ni bilo tako. Obiskavojega zdravnika, šel tudi na slikanje vendar rešitve ni bilo. Šele ko mi je kolega iz atletskega kluba priporočil naj obiščem zdravnika ki se ukvarja z manulano medicino sem rešil problem. Sprva sploh nisem vedel kam sploh grem, vendar sem mu zaupal, ker je itak športnik in se na to spozna. Po nekaj terapijah v Mogy centru v ljubljani so bile moje težave s kolenom preteklost in sedaj lahko zopet normalno treniram :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA