vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

boris111
Superge sem zamenjal... ne tečem več na "trdi podlagi" ampak bolečina pa še vedno :/
teku se pa ne mislim odpovedat...
ne vem kaj da naredim... sem mislil probat s tem mazilom...
 majaT
Treniram atletiko že 15let in sem imela tudi jaz hude bolečine s koleni in gležnji. Uporabljala sem razna mazila pa mi ni nič pomagalo:/ Pomagalo mi je edino to da sem šla do naše fizioterapevke, ki mi je rahlo zadevo zmasirala in mi na vsake tri dni nalepila kinesio trakove. Dejansko mi je pomagalo..
Uporabniški avatar
 paulo
Te trake sem si tudi jaz naročil,da vidim če bo kaj bolje. Namreč moja bolečina je na zunanji spodnji strani kolena. Verjetno je to kakšna kita, ki je vneta in upam da s temi traki ne bom moral več počivat, da bodo pomagali.
 majaT
Če si jih boš pravilno nalepil ti bodo sigurn pomagal, jaz si jih redno naročam in si skos ko mam kako bolečino nalepim. Aja Boris111 če se boš odločil za nakup kinesio traku ti priporočam tule www.anatripsis.si
 majaT
paulo napisal/-a:Te trake sem si tudi jaz naročil,da vidim če bo kaj bolje. Namreč moja bolečina je na zunanji spodnji strani kolena. Verjetno je to kakšna kita, ki je vneta in upam da s temi traki ne bom moral več počivat, da bodo pomagali.

Jaz mislim če si jih boš pravilno nalepil bodo bolečino olajšali. Je pa res da se jih more pravilno nalepiti, tako da najbolje da na youtube pogledaš in napišeš kinesio tape in predel ki te boli v angleščini pa si boš lahko s tem pomagal ;)
Uporabniški avatar
 paulo
saj sem gledal na youtubu in na njihovi strani malo, kje si ga nalepiti pa sem glede na to, da je bolečina na zunanji in spodnji strani kolena našel bolj malo. Če ne bo pomagalo pa bom šel na analizo teka. Se mi malo tak tak zdi ,glede na to ,da sem tekel že odkar sem shodil, če je to sploh potrebno. Vendar na drugi strani imam slaba kolena (strgane vezi in poškodovan meniskus ) in tek na večje razdalje je obremenitev, ki ni zanemarljiva. Se mi zdi smiselno naučit se prave tehnike oz. jo popravit in če sploh imam pravo obutev.Ali pozna kdo koga ,ki dela analizo teka v Mariboru?
Uporabniški avatar
 Morska
Po poškodbi kolena pomaga manualna terapija, mislim da so eni tudi v MB - ortoped zasebnik, ne čakaš, predpiše terapijo in vaje. Če imaš kake izvide je dobro, da jih prineseš sabo. Hodi kr dosti športnikov na te terapije.
Uporabniški avatar
 Filipko
Jaz sem bil na terapijah manulane medicine in sicer kar v Ljubljani pri dr. Kotovu, naredil mi je nekaj terapij in bolečin v kolenu nisme imel več. Šel se pa na priporočilo prijatelja športnika ki je imel podobne težave. Meni je pomagalo in sedaj sem spet v pogonu na polno!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA