vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
Je pa res, da če je to pulz, ki ga lahko držim 1 uro bi verjetno to moral Training peaks iz tekem vzet. Na žalost pa recimo na nočni 10ki in polmaratonih, oz. tekmah nasploh ne nosim traku za pulz...

Lp
Uporabniški avatar
 StaraKost
... LTHR se ne da izračunati na osnovi trening utripov, če nisi imel posebnega treninga ali dirke na kateri si vztrajal vsaj 30 min na resničnem LTHR.
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 06 Jan 2014, 19:46, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
V free verziji ne moreš nič kliknit. Glede na treninge/teke ti ga izračuna prvič in pošlje email. Nato spet ob vsaki spremembi dobiš email... Vsaj tako sem jaz dojel to.

lp
Uporabniški avatar
 StaraKost
... kakšen avg utrip si mel na kakšni tekmovalni 10-ki ?
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
StaraKost napisal/-a:... LTHR se ne da izračunatina osnovi trening utripov, če nisi imel posebnega treninga ali dirke na kateri si vztrajal vsaj 30 min na resničnem LTHR.

Ja, zato je pa verjetno napačen ja :)
Nič, bo treba enkrat test naredit zgleda :)

Mi pa zaenkrat tak način teka kar odgovarja, ne vem kdaj bi spremembe prišle na vrsto. Ziher vem da mi manjkajo počasni teki, sam zanje res ne najdem volje/motivacije :(

lp
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
StaraKost napisal/-a:... kakšen avg utrip si mel na kakšni tekmovalni 10-ki ?

Na žalost je tako. Garmina imam od septembra. Prej sem imel polarja, vendar nisem uporabljal pasu na tekmah. Oz. če sedaj pomislim v 2013 nisem imel na nobeni tekmi pasu za utrip. Tako sem bil vajen iz kolesarskih tekem izpred 10+let. Se potrudim v 2014 :)

lp
Uporabniški avatar
 StaraKost
Ne morem verjet, da se gre na tekmo brez pasu ali ostalih pripomočkov(footpoda, GPS) . Prav analiza s tekme ti lahko da, veliko koristnih informacij, ker edino takrat greš res na full.

... tu imaš navodilo kako na osnovi 30 min testa določiš uporabno natančno vrednost LTHR(večkrat preverjeno).
http://www.trainingbible.com/joesblog/2009/11/quick-guide-to-setting-zones.html

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA