vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Anominan
Pozdravljeni,
star sem 38 let, celo življenje se ukvarjam s športom, zadnje leto v glavnem tečem. Imam kar fizično težko službo, kjer tudi veliko hodim. Težav s koleni nikoli nisem imel. Okrog novega leta me je pa pač zabolelo v levem. Bolelo/špikalo me je nekako v sredici kolena. Otekline nobene. 3 dni sem šepal, potem pa je bolečina postopoma izginila. Po dobrem tednu sem probal teči, pa ni šlo. V hrib sem hodil brez problema, v službi vse OK, probam čez nekaj dni spet teči, pa ni šlo. Po googlanju in branju sem sumil na tekaško koleno. Grem k zdravniku, vsi gibi OK, na rentgenu itak nič. Naročen na magnetno resonanco čez dva meseca in pol. Zdravnik svetuje 10 dni počitka potem pa postopoma k normalni obremenitvi. Sem bil bolj priden in sem počival en mesec, potem nekaj res lahkih tekov, zadnje dva tedna se pa počasi vračam k normalnim obremenitvam. Nikoli nisem šel do konca. Sem si rekel dokler ne opravim MRI (28.03). Počutim se odlično, nimam bolečin, tečem.
No danes sem pa dobil izvid. Spodaj je link do slike. Ker notri skoraj nič ne zastopim, do zdravnika pa ne morem še cel teden, bi vprašal tukaj, če se komu kaj sanja o teh napisanih izrazih. Hvala za pomoč in lep pozdrav.
http://shrani.si/f/2W/8M/22ZYgmm2/mri.jpg
Uporabniški avatar
 mare
Po zapisanem sodeč imaš eno manjšo neravnino na hrustancu. (O zadevi seveda nimam pojma, razen da razumem par latinskih izrazov) Po moje je bolje, da počakaš še ta teden, kot da tule prejemaš laične diagnoze.
 Anominan
Hvala. Sem pa pisal na par koncev, da vidim kakšna bo zmešnjava :)
Na med.over.net sem dobil tak odgovor in se ga bom kar držal:

v izvidu MR navajajo okvaro sklepnega hrustanca na notranji sklepni površini pogačice in draženje v predelu iliotibialnega traktusa (zadebelitev mišične ovojnice na zunanjem delu kolena).
Do pregleda priporočam obremenjevanje kolena le do meje morebitnih bolečin.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA