vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

mayamaya
Živjo, tečem rekreativno (približno 8,5 km, trikrat tedensko). Zadnja dva meseca imam težave z bolečinami v sklepih po teku. Sklepi me ne bolijo samo vmes, ko tečem, po tem je pa "katastrofa". Boli me predvsem desni kolk, kolena in desni gleženj ter ibčasno križ. Pri 39-ih se počutim kot 80 letnica :) Če za kakšen teden preneham s tekom, se težave omilijo, ne izginejo pa povsem. Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi to bilo in kaj bi lahko pomagalo, da se težav znebim?
Koliko časa pa že tečeš? Leto, dve, deset let?
Obremenjenost sklepov je odvisna od marsičesa. Od terena, obutve, tehnike teka, telesne teže, telesne pripravljenosti na obremenitve, ..., spremeniti pa je najlažje teren in obutev. Že obutev pa lahko naredi čudež brez da bi spreminjala teren. ;)
 Jola
Jaz bi na tvojem mestu menjala copate in tehniko teka, seveda oboje z nasvetom nekoga, ki se na to spozna........mislim da te samo to lahko reši vseh težav ! LP
Kot @jola pravi, v prvi vrsti pa menjaj copate ne glede na firmo ampak glede na model. Očitno mora imeti več blaženja, kot je imel trenuten.
Bom ti kar en link posredoval, da se lažje odločiš katere: viewtopic.php?f=27&t=23410&p=329252#p329224
Dobro blaženje imajo Asics Nimbus in Cumulus, Nike Lunarglide in Pegasus, Adidas Supernova, Mizuno Wave Sayonara, itd.
@mayamaya, saj rezultat ne bo viden čez noč. Kakšno protivnetno in protibolečinsko mazilo bi ti tudi priporočal. Recimo Naklofen 3-4x/dan maži tam kjer boli, če nisi alergična seveda. Dobiš ga v Lekarni za 10€ veliko tubo. Boš videla, da bo rehabilitacija hitrejša. Začasno pa zmanjšaj tudi razdaljo ali intenziteto teka.
Ko bo pa boljše, pa bi bilo dobro tudi, če so teki različni. Recimo, da eden ostane tak kot je zdaj, drug je naj nekaj hitrejši in krajši, tretji pa nekaj daljši in počasnejši. ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA