vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Živjo.
Prosim za nasvet...ker težko odtečem v kosu 8 km, me zanima ali
lahko 8km na dva dela, tako, da zjutraj tečem 4 km in zvečer še 4 km.
Je to brez veze?
Je nujno, da odtečem 8 km v enem kosu?
HVALA za odgovore.
Vesna
Če ti je veselje teč dvakrat na dan, potem je vsekakor tako prav. Če pa se ti gre samo za skupno kilometrino, bo pa ta z rednim treningom tako ali tako prišla. Torej je načeloma vseeno. Važno je le, da narediš tako, kot ti je všeč. Vsaka prisila je odveč.

P.S. Veliko besed, pa malo povedanega, kaj?!
majcka napisal/-a:Če ti je veselje teč dvakrat na dan, potem je vsekakor tako prav. Če pa se ti gre samo za skupno kilometrino, bo pa ta z rednim treningom tako ali tako prišla. Torej je načeloma vseeno. Važno je le, da narediš tako, kot ti je všeč. Vsaka prisila je odveč.

P.S. Veliko besed, pa malo povedanega, kaj?!

:D
No sej jst tud nisem kej dost razložila...torej zdej treniram za Tek trojk (12,5 km) in do zdaj sem tekla največ 10 km, pa rezultat tud nimam kej preveč dober (malce me daje poškodba iliopsas mišice, pa še emšo se mi pozna :? ) Rada bi "pospešila" treniranje in idejo sem dobila, da bi šla tečt dvakrat na dan. Pa ne vem ali je kakšen efekt?
Hja, tole s poškodbo se pa pri mojem znanju neha. Bo moral pa odgovarjat kak tak, ki se spozna. Vem samo, da dokler ti je v užitek, potem pa stop. Za vsak trening, sploh pri telesih, ki jih že daje EMŠO. Je moje tudi eno od njih. :roll: Na silo nič! pravijo. Samo kaj, ko to vemo vedno le za druge, zase pa ne.

Moje popolnoma laično mišljenje je, da je vse bolje kot nič. Kolikšen efekt je dvakrat po polovico treninga, bo pa povedal kdo, ki se s tem dlje ukvarja. Pa lepe treninge. :wink:
Če gre le za rekreativno tekanje za boljše zdravje in počutje, potem je čisto vseeno, če svojo razdaljo razdeliš na dva dela.
Bolj me skrbi nekaj drugega: če praviš, da težko pretečeš 8 km v enem kosu in bi jih zato rada razdelila na 2x4, kako jih boš potem na trojkah odtekla 12 v enem kosu. In do takrat je samo še slabe tri tedne. Telo je treba navaditi (pripraviti) na tisto, kar nas čaka. Sedaj je sicer malce pozno in nikakor ti ne priporočam kakšnega hitrega povečanja razdalje, ker ti bo to prineslo poškodbe namesto uspešen nastop na trojkah.
Kaj manjka v mojem odgovoru (oz. mnenju)? Manjka odgovor, kaj naj narediš. Ker ga enostavno ne vem...

(Še en tak, veliko besed...)

LP, vencelj
majcka napisal/-a: . Kolikšen efekt je dvakrat po polovico treninga, bo pa povedal kdo, ki se s tem dlje ukvarja.

Po dva treninga sicer izvajajo vrhunski športniki, ampak ne gre za delitev ene enote treninga, prej bi lahko rekli, da gre za dupliranje.
Če sem prav razumela...je zame kot rekreativno tekačico, staro in s poškodbo...to brez veze...je najboljš da tečem kolikor zmorem in poskušam pretečt vedno več...
Naslednje vprašanje pa imam...ali naj potem tečem vsak dan ali je bolje, da je en dan premora??? Sej vem, da je glupo vprašanje...pa vseeno 8)

Pa hvala vsem, ki ste si vzeli čas, da ste odgovorili !!!! :mrgreen:
Uporabniški avatar
 pajo
Malo časa ti je ostalo do teka trojk. Sedaj je kar je. Dosti hitrejša niti slučajno NE boš kvečjemu obratno. Dalaj vmes počitek. Nekaj te bom vprašal. Sedajle bodo kmalu ko so tako lepi dnevi pa to na vrsti pikniki. Ko si povabljena na te zadeve a se prej pošteno naješ preden greš? Razumeš kaj ti hočem povedati? Enako je z tekom. Uživaj na trojkah.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA