vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Marko M napisal/-a:Glukozamin ne bo pomagal, če ne odpravite vzroka poškodbe: največkrat je lahko vzrok slaba tehnika teka, pronacija ali supinacija stopala, pri ženskah so poškodbe pogostejše zaradi njihovega morfološkega statusa ali pa težje poškodbe, meniskus, kolateralne vezi.. v najhujših primerih obraba hrustanca, križne vezi...
Teči z bolečinami ne pomeni nič dobrega saj so bolečnine znak, da je nekaj hudo narobe.
Zato najprej odkriti vzrok za poškodbo, bolečine nato pa poškodbo sanirati. saj sem izvedel že veliko rehabilitacij v sodelovanju z dr. Srojnikom (FŠ) in dr. Srtažarjem (ortopedska klinika) vendar smo najprej diagnosticirali vzrok za poškodbo nato operativni poseg, če je bil potreben in rehabilitacijo. Vse rehabilitacije so bile uspešno zaključene.
Veliko se da napraviti brez artroskopije ampak samo, če vemo zakaj in iz kje izvira bolečina, kaj je njen vzrok.
Uporabljati glukozamin, brez da bi vedeli kakšna je narava poškodbe je nespametno saj zadeva ni sanirana.
BERI: vzrok - sanacija - rehabilitacija - šport!

:cast: :cast:
 Edvard
Zdravo, pred več kot 10. leti sem natrgal zunanje križne vezi, čez nekaj časa operiral koleno (odstranjeno pol meniskusa, vezi niso bile operirane). Ker sem in moram biti športno aktiven vsake toliko časa seveda spet narahlo "nategujem" vezi kar povzroča oteklino kolena, težave v sklepu (zbadanje, občutek, da vezi niso na svojem mestu...). Torej kaj mi priporočate za čimprejšnjo rehabilitacijo kolena ( maže, tablete ? ) oz. ALI JE TA TEMA oz. UPORABA Glucosamina in Chondrotina PRIMERNA TUDI ZA POŠKODBO MOJE VRSTE ? Hvala in LP
Uporabniški avatar
 mirko1
kmalu bo leto odkar sem začel to temo, pa sem v tem času postal že majhen strokovnjak kar se glucosamina tiče. tvojega problema na znam rešiti lahko ti le svetujem, da ne trošiš denarja za glucosamin.slaba reklama za prodajalce na žalost, naj se pa oglasijo tisti,
ki jim je glucosamin ozdravil poškodbe kolen...
lp,mirko
 Marko M
pred vadbo - ogrevalne kreme, drugače pa ojačanje quadricepsa in hamstringa, da se koleno lepo vpne v mišičevje. pogledati bi bilo potrebno kakšna je aktivacija in mišična masa vastusov (medialis predvsem / predvidevam, če so bile zunanje kolateralne vezi) saj bi bilo dobro, da bi bil močnejši od lateralnega s tem bi omilil pritiske na hrustanec, kjer ni meniskusa. pa mnenje DR. ortopeda seveda bi bilo dobrodošlo, da pove kakšna operacija je bila izvršena in kako je potekala rehabilitacij.
lp marko
 biker
Pozdravljeni!

me zanima, nihče ne omenja Lurosila, ali se ga dobiti v Sloveniji
in ali imate kakšne izkušnje, v zadnjih Runners world so kar nekaj napisali na to temo,

Hvala

Lp biker :lol:
milkec napisal/-a:jaz sem imel ene tablete s glukozaminom, chondroatinom in še enimi vitamini, kupil pa sem jih v Šentjerneju pri fizioterapevtu. 90 tablet stane 14.000 SIT. Toplo priporočam, kajti glukosamin najbolje učinkuje v kombinaciji z chondoatinom. Je pa pri tem potrebno vedeti, da je najboljši za preventivo in ne za kurativo.

No kakorkoli, tu je še ena stran s tem informacijami.

Kombinacija z glukozaminom in hondroitinom je res učinkovita. Priporočam zgoraj omenjene tablete zraven pa tudi masažni gel z obema učinkovinama, da pomagamo tudi lokalno, ker sta res dobri. Pri nas obstaja tak gel in ga uporabljajo športni maserji po klubih- seveda tudi drugi.

Gel se imenuje JOINTACE http://www.valens.si/bolecine_v_sklepih.php . Če ga uporabljajo maserji pri saniranju poškodb, izdelku verjamem, saj imajo največ izkušenj z učinkovitostjo raznih masažnih gelov. Radi ga imajo tudi zato, ker je gel ravno prav gost-ne preredek, ker se odlično masira, ne draži kože, da se lahko delajo obloge, baje pa je tudi prevoden za aplikacijo pri elektrostimulaciji.
Enkrat sem že pisal o tem, sem ga pa tudi na lastnem zapestju in kolenu sprobal!

Smell my rubber, people!
 brzinca
Vrjetno dr.Stražar,dober je pa dr. Vengust

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA