vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

eya
Pozdravljeni,
sem tekačica že dolgo, tečem cca 3x na teden, razdalje so nekje 8-10 km.
Odtekla sem par pol-maratonov, s časi od 1:43-1:53.
Pulz sem običajno imela med lahkotnim tekom 145-150, med napori tam okoli 175. Na tekmah običajno blizu 170. Maksimum kar sem kdja prej videla na uri, je bilo 183.
Zdaj bi najbrž odtekla na tekmi 10ko v dobih 50ih minutah.

Zadnjič sem po kakem letu spet dala pulzmeter gor pred tekom in me je kar šokiralo...sem delala cca 300 m šprinte in je pulz narasel na okoli 195, enkrat celo do 201.
Včeraj sem šla lahkoten 9 km tek, 5:50 na km, pa sem imela skoraj konstantno pulz 170-175.

Ni to preveč? Res da sem se spomladi malo poškodovala in sem previdneje tekla v zadnjih mesecih, samo kondicija vseeno ni šla, ker sem kolesarila, hribolazila, tekla...sigurno po 3x na teden še vedno.

Me mora skrbet? Ima to kakšno vezo s hemoglobinom lahko? Sem na splošno slabokrvna, cca 2 meseca nazaj sem imela 126 hemoglobina.

Sicer po teku nisem bila utrujena, niti pretirano zadihana, pulz je med šprinti dokaj hitro padel na 150 (se nisem ustavljala med šprinti, ampak sem počasi tekla).
 eya
ne, to je bilo zjutraj, cca 18 stopinj.
mogoče tudi zato, ker običajno ne športam zjutraj?
samo včeraj pri tem lahkotnem teku je bilo proti večeru, pa tudi ne vroče.

ja, mogoče je pulzmeter pokvarjen (sme mu pa ravno menjala baterijo), bom še ročno pomerila pulz.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Ponavadi ni težava v uri, ali senzorju utripa, temveč v pasu na katerem so "elektrode" za odčitavanje utripa. Jaz vsako drugo sezono menjam pas(14€), čeprav še vedno dela.
Pred treningom pa obvezno navlaži pas in mesto kam pride pas.
 eya
Hvala, res je bil pas kriv.
Sem zdaj sicer samo enkrat tekla z novim, ampak ene 5 kratkih šprintov vmes, pa ni šlo čez 168.
 eya
čara napisal/-a:126 je zelo lepa vrednost hemoglobina. ;) za ženske je meja 120

mislim, da so bile na izvidu referenčne vrednosti 120-180

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA