vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

tekač18
Tek je odlična stvar. Vprašanje je samo kaj želiš z njim doseči. ali ti pomeni sprostitev ali pa tekmovanje, kjer želiš premagat sebe ali pa sotekmovalce7ke. Odvisno je tudi od let. Če nekdo, ki se rekreativno ukvarja z tekom pri 60 ali 65 letih odteč 1/2 maraton za 1:50 ali maraton za 4:10 je to za njega sigurno odlično, ker se je poleg teka ukvarjal še v življenju z čem drugim kot samo z tekom.
Nekdo, ki se celo življenje ukvarja z športom: tekom na smučeh ,kolesarjenjem pa se mu zgornji rezultati zdijo podcenjujoči, ker je boljši in mu gredo počasnejši na živce in ne razume ,da smo ljudje različni inje potrebno to različnost sprejemati, saj z tem pokažem kakšen človek sem. Pred 20,30 leti je bilo več prijateljstva in spoštovanja med tekači, saj smo vsi vedeli, da nam je tek hobi; poleg redne službe, in skrbi za družino, pa smo se imeli vedno lepo in tudi tekov je bilo zelo malo in smo jih cenili.
 daper
hi...

ponavadi je del teka tudi počitek! Dokler nisem tega sam spoznal, sem se večinoma naprezal in ne užival v teku. Dodatno je k temu pripomogla odgovornost v službi. Iz izkušnje povem da si enostavno vzemi čas da za počitek in če je potreben teden, vzami teden..... ter nato začni počasi, lahkotno in videla boš da se ti bo vrnila volja..... potem pa nekako po resetu gre.....
 skorc
Kakšen imaš pa kaj tlak? Med treningom bi moral sicer narasti a če imaš nizkega že v štartu... Nekateri zlezejo skupaj, po treningu, ko se žile razširijo, pa tlak pade.

Jaz imam ponavadi takšne simptome od preutrujenosti (nenaspanosti) v kobinaciji s "slabokrvnostjo". Nizek hemoglobin, pomakanje železa... potem pa po telesu laufa premalo kisika, pa sem kot popisna muha. Tabletke železa pomagajo. Mogoče bi šla do dohtarja, da ti preverjijo hemoglobin pa elektrolite... Je ena izmed možnosti.
 ammy_gaja
Res hvala za vse nasvete! Je bilo verjetno pposledica večih dejavnikov. Nekaj je dala vročina, veliko pa prevelika utrujenost in izgorelost. Zaradi tega sem tudi izgubila nekaj telesne teže. Zato sem se za 4 dni ustavila nisem trenirala, nadomeščala izgubljeno težo, popravila napako in mi gre bolje. Sem že uspela brez dodatkov razen vode potem v počasnem tempu preteči 13.5 km. Sem pa se res držala tega da sem šla počasneje. In tudi drugi treningi z intervali so bili dobri pa kasneje tek na 10km od tega pa 7 km 5min/km je šlo super.
Upam da mi uspe še naprej. Upam pa da najdem kakšno družbo za podaljševanje tekov, ker strah je kljub vsemu še prisoten.
Kako pa je potem z dolgimi teki ko podaljšujem ali bom res potrebovala gele/hrano? Je to potrebno zaužiti po eni uri ali kako?

Srčni utrip mi ura kaže če lahko kar prepišem iz ure za tisti trening dolgi tek:
Čas:1.15.05
Razdalja: 13.52km
Tempo: 5.33min/km
159 bpm
4,6

Res pa je da se ne razumem najbolje na te podatke..
Tek večji tempo:
Čas: 50.45
Razdalja: 9.67
Tempo: 5.15min/km
165 bpm
4,9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA