vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 alexander
#369180
Pozdrav tekačem !
Imam težavo, ki se mi pojavlja zadnjih nekaj mesecev. Sem sicer starejši tekač , nad 60, tečem redno , letno pretečem cca 600km. Vsako leto menjam tekaške copate, ko me koleno opozori ,da je to potrebno :) .
Zadnje mesece pa opažam, da se mi ob teku pojavlja pekoča bolečina v mišicah - mečih. Po teku običajno pijem športne pripravke za nadomeščanje izgubljenih snovi. Pred in po teku izvajam vaje za raztezanje mišic.
Kaj bi lahko bil vzrok tem bolečinam ?
Hvala za odgovore
LP
Aleksander
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#369182
Nepravilna obutev, prehitro povečanje kilometrine, vnetje, pomanjkanje mineralov... Piti moraš med tekom v tem vročem vremenu in ne po teku, da nadomestiš izgubo elektrolitov. Vzrokov je lahko precej in težko je ugotoviti tako preko foruma. Probaj z kompresijskimi nogavicami, če ti bo pomagalo. Lahko jih nosiš nekaj ur po teku, če ti je prevroče in neudobno teči v njih v tem vremenu. So odlične za regeneracijo.
 alexander
#369327
Zdravo
hvala za odgovor, očitno je bil res problem pomanjkanje tekočine. Pred tem sem običajno pil kakšne iso starje po teku, sedaj pa sem se navadil tudi piti med tekom. Stanje je bistveno boljše ! Hvala še enkrat za odgovor !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA