vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

:x LP :?

Od JAN že tečem in sedaj se mi je pojavila rahla :oops: bolečina :oops: na zunanjem delu levega stopala . Se pravi od mezinca proti peti točno v sredini. Kaj :?: :?: :?: bi lahko to povzročilo.
Hvala :lol: za odgovore :idea: .
 Joe
Ojla sotekač v poletovi tekaški ekipi,

V knjigi Šport in medicina, Peter N. Sperryn, piše citiram: "Zunanji stopalni rob lahko boli zaradi nenehnega ponavljajočega se pristajanja na trdih tleh, še posebej, če je podplat tanek in ozek, tako, da visi noga čez rob podplata in neposredno udarja ob cesto" Potem na strani 219 omenjene knjige piše in natančno opisuje bolečino v podplatu.

Bolečine v stopali so značilne poškodbe tekačev. Predlagam ti, da pridobiš to knjigo. Tudi v knjigi Nade Rotovnik Kozjek boš našel nekaj o tvoji težavi (stran 193). Ona pa piše, da je potrebno prenehati z tekom in hladiti z ledom ter masirati. Ona priporoča kolesarjenje in plavanje. Piše tudi katere kreme uporabljati (Ketonal, Voltaren, tablete aspirin,...)

Nekaj imaš, sedaj pa malo počivaj, ker vem, da trenutno pretiravaš s količinom teka.

Lep dan,

Joe

P.S. Jaz sem že 3 tedne brez teka (natrgana mečna mišica), ker sem ravno tako pretiraval.
Uporabniški avatar
 kustus
lp

Hvalka na INFO upam da nebo hudo. Sem že zmanjšal količino teka.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Zopet jest imam težavico .

:o :o :o

pojavile so se bolečine nad palcem desne noge , komaj ga premikam navzgor.

:oops: :oops: :oops:

Toda nisem se nikjer udaril ali kaj podobnega.

:? :? :? :? :? :?

danes sem komaj končal trening sedaj pa bom počival.

Ali je morda že kakšna iskušnja z takimi bolečinami.

:?: :?: :?:
kustus napisal/-a::x LP :?

Od JAN že tečem in sedaj se mi je pojavila rahla :oops: bolečina :oops: na zunanjem delu levega stopala . Se pravi od mezinca proti peti točno v sredini. Kaj :?: :?: :?: bi lahko to povzročilo.
Hvala :lol: za odgovore :idea: .

Podoben problem imam tudi sam.

Joe, hvala za informacije! Mi mogoče lahko sporočiš naslov knjige dr. Rotovnik-Kozjekove? Je morda to tale:
http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=1744

LP
 nova
Po(zdrav)ljeni,

Že dlje časa se mi pojavlja bolečina na nartu, natančneje od palca na nogi do narta. Ko počivam 2 dni, bolečina mine, po teku pa se zopet pojavi. Kaj bi lahko bil vzrok? Morda športni copati? Je kdo imel podobne težave?
Hvala za odgovor.

nova
 nova
Neverjetno hiter odgovor na moje sporočilo. Grem hitro pogledat priporočeno stran.
Hvala!
Uporabniški avatar
 žure
nova, kakšne čevlje pa nosiš v prostem času oz službi.
Lahko ti natiskajo kito, pa sploh ne veš za to.
 nova
V prostem času nosim udobne copate, zato tisti vejretno niso vzrok. Vse bolj sumim 'pretrdo' zavezovanje vezalk, čeprav se tega do sedaj nisem zavedala. Poizkusila bom z drugačnim načinom, ki so mi ga svetovali, pa se bo kaj kmalu pokazalo, če je to dobra rešitev.
Hvala za pomoč,

Mateja (nova)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA