vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Loni
jezek.teka.teka napisal/-a:kengurujko in Loni, zanima me, če imata pri teku kaj višji pulz od pričakovanega glede na vajino telesno pripravljenost?

obema želim čim več zdravja, LP

Jaz ja, a ima to kaj veze z nizkim pritiskom??? Sem se s tem nehala obremenjevati, ker potem bi lahko samo še doma bila. Moj povprečni pulz pri čisto lahkotnem teku zna poskočiti v višave.
Uporabniški avatar
 kengurujko
Js si pulza sploh ne merim-če misliš med tekom... pa ves čas tečem v enakem tempu, se ne forsiram it čez meje.
[quote="Medicius
... ampak v tem primeru (nizek krvni tlak) se ti lahko srce zaganja tudi ob manjšem naporu, kot je vstati s stola. [/quote]

Loni, ne vem, če ima kaj veze, mi je pa zgornji citat dal misliti. tudi jaz imam nizek pritisk in za svoja leta previsok maksimalno izmerjeni pulz, pa pri teku tudi nadpovprečno visokega.
Uporabniški avatar
 Loni
Jaz ne grem nikoli čez meje, se mi zdi, da čisto komot laufam svoj kvazi tempo, samo pulz je vseeno v višavah - pri teku, na biciklu je slika drugačna, tam je nižji. Moj maksimalni pulz je v mejah normale, samo skupen povprečni je visok, skoraj vedno tam okoli 160+-
Pa še med plitvodihajoče pašem, poleg tega me baše še seneni nahod, tako da zraka absolutno ne zajamem tako kot bi ga morala. In ko so po teku ustavim, se velikokrat skoraj zadavim s kašljem, ker enostavno ne uspem dobiti dovolj zraka v pljuča.
Uporabniški avatar
 kengurujko
Ugotavljam da glede na probleme ki jih imam-ni preveč pametno da grem zjutraj na tešče tečt, ampak pozno pop./zvečer- ko je že nekaj obrokov hrane za mano... :mrgreen: Zdaj pa še čakam na izvide, kaj bodo "rekl" :?
Uporabniški avatar
 Ksenija
Loni napisal/-a:Imam zelo podobne izkušnje, številne preiskave niso pokazale ničesar narobe, razen prenizkega hemoglobina in železa, z obojim imam še zdaj probleme. Meni pa je bila s strani zdravnikov svetovana rekreacija. Skupaj padem še od časa do časa, samo vedno že vnaprej čutim, da se bo zgodilo, najbolj neprijetno je, če sem za volanom, to pa res, drugje se še da preživeti. Takrat se enostavno usedem, tudi na tla sredi CityParka, glavo med noge in nekaj mokrega čeznjo ter seveda veliko tekočine.
Pritisk se mi je v zadnjem letu lepo popravil, včasih že prilezem do 100/70, navadno pa sem tam nekje pri 89/59 in čisto ok funkcioniram.

Loni, a so nizek pritisk ter slabokrvnost povezali. S čim pa si popravila pritisk... zanima me predvsem zato, ker sumim da je pritisk kriv za moje slabo počutje in včerajšnje padanjem... a ima še kdo občutek padanja v globino?
Uporabniški avatar
 Pina
Še dve prigode glede tega:
moj brat, star je 13 let, velik 180cm (ja res je tolk) in težek 50kg, je že dvakrat skup padu, ko je samo na hitro s tal vstal....reku je samo: mami jst bom skp padu!!!
No dohtarca je rekla, da ker je tok velik in se ne ukvarja s športom velik, mu srce ne dohaja njegove velikosti. Zanimivo a ne?

Prejšen teden se je to tudi meni zgodilo, samo na čisto drugačen način: pila sem radensko s flaše in naredila tist ta debeu požirek, po katerem zna fejst stisnt. Mene je zgleda tok zabolelo, da sem skupi padla in me 15 sek ni blo nazaj.

Na srčeo si ni nobeden nič naredu!
Uporabniški avatar
 Loni
Ksenija napisal/-a:
Loni napisal/-a:Imam zelo podobne izkušnje, številne preiskave niso pokazale ničesar narobe, razen prenizkega hemoglobina in železa, z obojim imam še zdaj probleme. Meni pa je bila s strani zdravnikov svetovana rekreacija. Skupaj padem še od časa do časa, samo vedno že vnaprej čutim, da se bo zgodilo, najbolj neprijetno je, če sem za volanom, to pa res, drugje se še da preživeti. Takrat se enostavno usedem, tudi na tla sredi CityParka, glavo med noge in nekaj mokrega čeznjo ter seveda veliko tekočine.
Pritisk se mi je v zadnjem letu lepo popravil, včasih že prilezem do 100/70, navadno pa sem tam nekje pri 89/59 in čisto ok funkcioniram.

Loni, a so nizek pritisk ter slabokrvnost povezali. S čim pa si popravila pritisk... zanima me predvsem zato, ker sumim da je pritisk kriv za moje slabo počutje in včerajšnje padanjem... a ima še kdo občutek padanja v globino?

Ksenija, nizek pritisk imam že celo življenje, anemična sem tudi že od prihoda na svet, samo tako hudo ni bilo nikoli prej, padam skupaj pa oziroma sem padala skupaj takrat ko sem pretiravala s prakticiranjem "zdravega" načina življenja, ki me je pripeljal do današnje diagnoze, katere še ni. Ob naslednjem padcu vrednosti mojih zalog železa me čaka popolna diagnostika, karkoli že to pomeni.
Uporabniški avatar
 Ksenija
hvala ti za odgovor. upam, da ti vrednost železa ne bo drastično padla. sama bom v teh dneh ponovno preverila stanje, priznam pa da v teh dneh pogrešam tek

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA