vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 čara
Bi rekla, da zaradi sladkorjev, ki so dodani in ker gre prehitro vse v urin. Ugibam.
Jaz imam navado, da po ekstra naporih 2-4ure pred spanjem spijem magnezij. Sicer pa sem zgolj rekrativec in mi prehrana zadošča za moje potrebe. Pa šele začela sem s postopnim, počasnim tekom, po dolgi pavzi.
 bod
slitkx napisal/-a:Zakaj naj bi ena magnezijeva šumeča tableta dnevno pred tekom škodovala?
Sem čisti startup.
Kot je bilo rečeno na prejšnji strani:
luzr napisal/-a:Uživanje večjih količin magnezija deluje zelo odvajalno. Pravzaprav gre potem za zelo tekočo drisko... Zato odsvetujem magnezijeve tablete in več kot en ali dva decilitra neke magnezijeve mineralne vode dnevno. Razen, če želiš nezdravo shujšati ali se ukvarjaš z maratonom v največji poletni vročini.
Uporabniški avatar
 Medicius
slitkx napisal/-a:Zakaj naj bi ena magnezijeva šumeča tableta dnevno pred tekom škodovala?
Sem čisti startup.

Kupi si Magnezij v kašni specializirani trgovini za športnike, pa bodo ti tam svetovali. 400mg bi naj bile dnevne potrebe po Mg.
Dobiš tudi tablete, ki vsebujejo tudi Kalcij v optimalnem razmerju 2:1. Te ti tudi toplo priporočam. ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA