vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

koki
Dobri fizioterapevti v okolici Zreč, Konjic? SAmoplačniško, saj lahko na napotnico čakam v nedogled! Predlogi: ???
Hvala lp k
 PeterBo
Tudi sam imam precejšne težave s križem in se mi zdi, da je največji problem 8 in večurno sedenje v pisarni. Ima morda kdo kakšne izkušnje s sedenjem na žogi ali tistih ortopedskih stolih?
Uporabniški avatar
 čara
Moja mati-računovodja, veliko sedenja, ob rukerjih po 12 ur.
Stol Spinalis. Pa vmes raztegnit telo-je ena knjižica v malodane vseh knjižnicah-za gibko in prožno hrbtenico in so opisane pisarniške vaje.
Uporabniški avatar
 ZHAK
A ima kdo kaj izkušenj s tekom po težavah s hernijo? Sam sem imel poškodbo (L5 S1) pred 7. meseci, bil en teden v bolnici, operaciji sem se izognil za mišjo dlako (k sreči), nato 3 tedne fizitoerapije v zdravstvenem domu, pa dva tedna toplic, doma vsak dan delam vaje za trebušne in hrbtne mišice. Hoja na bližnji hrib, cca. 400 višincev mi ne dela problemov, tudi pri spustu so minile začetne težave. Občasno pa hojo po gozdu kombiniram s počasnim tekom, tako da med enournim sprehodom po intervalih pretečem od 2 do 2,5km. Tečem počasi, po ravni in mehki podlagi. Ampak po vsakem takem teku me čez čas malo zaboli oz. zapeče tam okoli kolka, tam naj bi bil periferni živec. Ni nič hujšega, me pa vedno malo zaskrbi. Dohtar pravi, da lahko tečem, vendar pomehki podlagi, počasi, do bolečine. Se pa pri meni ta bolečina pojavi po teku, čez eno do dve uri. V hrbtu pa bolečin ni.
 tekacica_tina
ZHAK napisal/-a:A ima kdo kaj izkušenj s tekom po težavah s hernijo? Sam sem imel poškodbo (L5 S1) pred 7. meseci, bil en teden v bolnici, operaciji sem se izognil za mišjo dlako (k sreči), nato 3 tedne fizitoerapije v zdravstvenem domu, pa dva tedna toplic, doma vsak dan delam vaje za trebušne in hrbtne mišice. Hoja na bližnji hrib, cca. 400 višincev mi ne dela problemov, tudi pri spustu so minile začetne težave. Občasno pa hojo po gozdu kombiniram s počasnim tekom, tako da med enournim sprehodom po intervalih pretečem od 2 do 2,5km. Tečem počasi, po ravni in mehki podlagi. Ampak po vsakem takem teku me čez čas malo zaboli oz. zapeče tam okoli kolka, tam naj bi bil periferni živec. Ni nič hujšega, me pa vedno malo zaskrbi. Dohtar pravi, da lahko tečem, vendar pomehki podlagi, počasi, do bolečine. Se pa pri meni ta bolečina pojavi po teku, čez eno do dve uri. V hrbtu pa bolečin ni.

Jaz mam občasno težave s križem (se mi uklešči ževec), ma takrat ni šans, da bi lohk tekla. ko se zadeva umiri (kiropraktik) pa veselo dalje.
ej, pridno delaj te trebušnjake in vaje za hrbtne - sam to ti bo držalo hrbtenico kot je treba na mestu - ker ko maš enkrat probleme ... se radi ponavljajo.
Uporabniški avatar
 čara
Joga, jogalates-resnično in pa plavanje-če ne znaš pravilne tehnike hrbtnega plavanja, kravla-sigurno je kje kak plavalni klub in imajo tečaje. Res se pozna, če imaš pravilno tehniko. Narediš za telo bistveno več.
In vse ostalo ker sedaj počneš za močno in gibljivo hrbtenico. Tek obdrži za posladek po mehkem terenu in počasi in ne preveč. Težave s hrbtenico in tek, odbojka, košarka in podobne "udarne" zadeve žal ne gredo skupaj.
 PeterBo
vencelj napisal/-a:
Zelo upam, da bo komu v pomoč :!:

In, Peter: dobrodošel na :TF)

LP, vencelj

Hvala vencelj:)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA