Kolo in tek sta dva različna pola, kar se tiče obremenitve. Tekači hodijo na kolo, da se spočijejo.

Tako po domače in na hitro povedano.
Fizioterapija, kinesio, valjček, to ni kemija, to je samo strokovno znanje, ki ti olajša tegobe in jih v prihodnje prepreči. Bi ti priporočala, da se znebiš predsodkov in si olajšaš žvljenje. Ker to, kar človek sam nekaj čara, velikokrat dela narobe ali premalo ali preveč. Saj, če bi ti sam vedel, kaj ti fali, ne bi tukaj spraševal. Pa še mi lahko zgolj ugibamo. Fizioterapevt pa prime, vidi, ve.
A imaš doma ekološko kmetijo s polji in živinorejo? Če nimaš, potem ješ umetno, nepoznano, tako kot večina ljudi danes, ki nima svoje kmetije. Ekološke.
Po teku te boli, ker nisi v formi zato in ker se napačno lotevaš. Slaba tehnika in preveč prekmalu.
Bi ti rekla, da začni več skakat kolebnico in poskakovati po prstih. Pa raztezanje, dinamično pred tekom, statično po teku. Skakat po stopnicah gor z obema nogama, po prstih in z eno nogo. Pa več hoje, hitre hoje, čez drn in strn, tako 1x tedensko, kombinacija kolo in tek/hoja.
Zna biti stvar v prehrani (pri meni je bilo premalo magnezija, železa in B12). Kadar primankuje, ti samo uravnotežena prehrana ne pomaga več v zadostni meri, ker zalog že ni več, pojest pa več kot želodec dopušča ne moreš. Za magnazij mi pomaga črtanje sladkorja za 99% (to pomeni, da na vsake kvatre, reeees redko, parkrat na leto, uporabim gorčico, in si nardim doma kake fitness slaščice). Pri železu in B12 rabim dodatke. Sicer so ekstrakti iz naravnih surovin, ampak so zadeve koncentrirane toliko, da z zaužitjem hrane ne bi mogla vnesti. (sploh glede na to, da se mi v želodcu dobesedno obrača ob mesu in ga ne morem jesti).