vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

borut69
Živjo

Lani sem imel probleme s kolki-Začetna obraba.....
Odsvetovali so mi tek, no če priznam tudi nisem mogel več teči zaradi bolečin. Ja kar hudo je bilo, predvsem pa za dušo. Čez zimo sem moral lepo počivati in ker sem take narave sem se lepo poredil- skoraj 10 kg.
No prek interneta sem zvedel za glukozamin tablete, prebiral razno razne forume na to temo in se odločil da probam. Cenovno najbolj ugodna varijanta, pa da je še v kombinaciji z kondroitinom, pa še najlažje do njih prideš- Hrvaška, so tablete KONDROIN FORTE- proizvajalec Dietpharm.
60 tablet stane 80 kun, jemlješ dve na dan.Tableta vsebuje 500mg glukozami sulfata in 200mg kondroitin sulfata.
Jaz verjamem da mi pomaga. Nazaj sem pričel s tekom in hvala nevem komu me nič ne boli. Res pa je ,da ne pretiravam s treningi in se trenutno bolj posvečam zmanjševanju teže.
Žal mi je da nisem pričel z jemanjem teh tablet takoj ko tek ni bil več samo rekreacija- pravijo da so namenjene preventivi.

Lep pozdrav pa čim manj podobnih težav......Borut
 gd
kje jih kupuješ na hrvaškem? ali se jim mogoče da dobiti tudi pri nas in ali je kakšna varianta naročilo preko interneta glede na to, da cena ni velika?
Jaz sem namreč pred časom prav tako jemal tablete z isto sestavino, kot si navedel, vendar pa je bila škatla 90 tablet okoli 14.000 SIT.

lp
 borut69
Dobi se jih v vsaki lekarni- na Hrvaškem seveda.
Pri nas pa Glukozamina v lekarni neboš dobil, vsaj v prosti prodaji ne.
Torej takoj čez mejo v prvi lekarni.

LP Borut
 borut69
:( danes zjutraj sem videl da je v škatlici 40 in ne 60 tablet.
No vseeno je kar ugodno.
 sedej40
Naj se jaz priskočim na pomoč.
Po dolgem brsaknju sem odkrila da se ga da preko interneta naročiti tudi v Sloveniji.Se mi zdi kar ugodno pa še nikamor se ni treba vozit. Malo pobrskajte po nasledni strani in našli boste razne kombinacij vsega za sklepe in se marsikaj.
http://vitamini.finechance.com/shopaff.asp?affid=3
Da ne boste toliko brskali kot sem jaz.
Lp
 Nataša
v zadnjem Runner's worldu je članek o glukozamin sulfatu - ali res pomaga pri poškodbah ali ne. Avtor pravi, da se on bolj nagiba k JA glede na vse pozitivne zgodbe, ki jih dobiva od tekačev, znanstveno pa še ni čisto dokazano, koliko res pomaga, čeprav se baje dela neka zelo obsežna raziskava v ZDA (nacionalni inštitut za zdravje), ki bo objavljena jeseni. Do zdaj so delali manjše teste, naprimer na "Tjulnih" (vojska) in so dobili večinoma pozitivne rezultate glede učinkovanja glukozaminsulfata.

v vsakem primeru pa priporočajo, da se glukoz. jemlje vsaj 2-3 mesece, ker učinkuje počasi. In da kupujete tablete pri preverjenih firmah (v ZDA zadeve niso natančno regulirane in je pametno kupiti pri kakšni znani firmi).
Uporabniški avatar
 MihaPR
Na netu najdu par teh študij o pozitivnem učinku, našu pa tud 2 študiji o tem, da je samo placebo, vendar so precej nezanesljive (beri vzorec 10 in 20 ljudi, čas 1 in 3 mesece).
za tole internet stran pa, vse lepo in prav, ampak tistele z 1000mg so precej nepraktične, une z 2000 pa sploh, ker je priporočena dnevna doza 1500, pol pa treba nekak kombinirat al kako :)
 G-spot
potem pa tudi PERNATON gel, lokalno mazilo za poškodbe sklepov, deluje tako. na ovojnini piše namreč, da je na bazi visokokvalitetnih GAG. GAG, to so glikozaminoglikani, katerih podskupina so - heparinsulfat, hondroitinsulfat.
a ma kdo kakšne izkušnje tudi s pernatonom?
Uporabniški avatar
 mirko1
kupujem ga na hrvaškem.tudi ti ga imaš poceni.edini problem je kako jemati tvoje tablete ki so 2000 g,obenem pa svetujete in svetujejo da se glukozamin jemlje 3 krat dnevno po 500 g
če mi to uskladiš,sem že naročnik na eno škatlico.
lp,mirko
 borisvel
Ni problema, imamo več jakosti, od 100 mg do 2000 mg. Priporočam pa kombinacijo z Chondroitinom. Vse jakosti in pakiranja si oglej v nadaljevanju:

Glucosamine Sulphate 100 mg - 30 tablet -
Glucosamine Sulphate 1000 mg - 180 tablet -
Glucosamine Sulphate 1000 mg - 30 tablet -
Glucosamine Sulphate 1000 mg - 90 tablet -
Glucosamine Sulphate 2000 mg - 120 tablet -
Glucosamine Sulphate 2000 mg - 30 tablet -
Glucosamine Sulphate 2000 mg - 60 tablet -
Glucosamine Sulphate 50 mg in Chondroitin 10 mg - 30 tablet -Glucosamine Sulphate 500 mg z vitaminom C - 180 tablet -
Glucosamine Sulphate 500 mg z vitaminom C - 30 kapsul
Glucosamine Sulphate 500 mg z vitaminom C - 365 tablet -
Glucosamine Sulphate 500 mg z vitaminom C - 90 tablet - 500 mg
Glucosamine Sulphate in Chondroitin 500mg + 400 mg - 60 tablet - Glucosamine Sulphate in Chondroitin 500mg+ 400 mg - 30 tablet

Najboljša kombinacija pa je Glucasamin + Crondroitin +MSM (naravno žveplo). Vitamin C pomaga, da se Glucasamin absorbira v največji možni meri.

Preberi si malo članke ( klikni na Več informacij ali sliko), pa se boš lažje odločil.
Uporabniški avatar
 katka
a so vkinili tisto butasto "prepoved" prodaje glukozamina, razen v lekarnah?
 borisvel
Kot jaz poznam, še ne.

Mi prodajamo izključno preko spleta, vse pošiljke gredo iz centrale v V.Britaniji direktno do kupca. Tako je najmanjši strošek poštnine (pavšal 1200 SIT)
Več si lahko prebereš v rubriki Pogosta vprašanja

http://vitamini.finechance.com/pogosta_vprasanja.htm
Uporabniški avatar
 Fotr
borisvel napisal/-a:...Mi prodajamo izključno preko spleta, vse pošiljke gredo iz centrale v V.Britaniji direktno do kupca. Tako je najmanjši strošek poštnine (pavšal 1200 SIT)...

Ko že vi oglašujete na tem forumu, ali nudite kakšen popust za člane, bi bilo možno prinesti pokazat ali demonstrirat izdelke na kakšen tek, bi sponzorirali kakšne drese za TF, bi prispevali kaj za dobrodelne namene na tekih TF ali samo prodajate?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA