vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Sončka
Odlično je, če kdo tako dobro temo povleče iz stare omare.
Pač glede na utrujenost doziraš količino dnevno popite kave :-)
Če si pa zaspan med tekom, je hudič, ker se ne moreš takoj uleč.
Če si zaspan po teku, kaj lešega ...

Tudi jaz znam prav sladko zaspet takrat ko:
- se odločim, da bom gledala Umori na podeželju
- hočem zvečer brat.
Zdejle si grem pa eno kavico skuhat ...
Uporabniški avatar
 Pina
apropo zaspanost....
....sem zdej z gud morning runa prišla....in bi šla kr na en gudnajt u pojstlo, zravn mojga valentinčka, ki tako sladko spi....

PS: in potlej sm jst zaspanka :D :D
Uporabniški avatar
 bike007
Bom vidu jutr, kak bo, ko grem laufat. Sm se odloču, da bo lauf ob sobotah, torkih in četrtkih.
 skorc
Poznam. Vstajam ob 4h 57 min. Se peljem 100 km v službo, okrog 16.00 spakiram, se naslikam ob 18.00 domov. Ena ura s tamalim, ga spakiramo spat. Ob 20.00 tek, ob 22.00 umivanje, ob 22.30 spat. Trenunto smo v fazi, ko malemu rastejo zobje pa znajo biti noči kar zanimive. :D

Takoj zjutraj si spakiram v avto eno termosko kave. Pa počasi srkam... ko se sparkiram v lab, en red bull, uro za tem še ena kava... potem pa nekako gre. Če ne pa še okrog 12.00 ena kava ali dve, coca-cola... :D

Pa nekako gre... Med tekom imam iste simptome kot ti, meni je še toliko lažje dremat, ker tečem ponoči, na cesti ni norije in je mir... :) Pazit moraš le da te ne odnaša proti sredini ceste in, da imaš dobro ogret gleženj, ko te klecne čez bankino. Je pa kar hecno, ko se "zgubiš" in se potem naenkrat zaveš pa si misliš "uau glej kje sem že, še pol urce pa sem doma". :lol:

Torej ja... po moje gre za premalo spanja. ;)

P.S.: A ima kdo izkušnje s kofeinskimi tabletami?
 John Wayne
vencelj napisal/-a:Zadnje čase imam tudi jaz občutek, da se sploh ne morm naspat. Čez dan je kar OK., dokler migam. Problem je, ko se umirim (pavza, malica...), takrat bi pa kar zaspal, običajno se potem komaj spet spravim "v promet".

Meni se je dogajalo praktično enako kot tebi. Ob tistih bolj intenzivnih dnevnih aktivnostih nikoli nisem imel težav. Včasih na kakšen bolj umirjen dan, pa bi skoraj zakinkal kar v službi. Ali pa ob pol sedmih zvečer, ko sem skupaj z otrokoma gledal risanko, sem včasih tudi že mižal. Vožnja mi je bila problematična predvsem zvečer.
V službi sem to reševal tako, da sem vstal, se malo pretegnil, odprl okno, naredil nekaj vaj ali se mogoče sprehodil na drugi konec hodnika ali pa spil kozarec vode. A vse to so bili le kratkotrajni ukrepi, ki so ob naslednji umiritvi hitro izgubili učinek.

Z raznimi poživili (od kave naprej) si nikoli nisem skušal pomagati, pač pa je pomagalo edino več spanja. V takšno stanje sem namreč zapadel v času tistih treh let, ko sem študiral ob delu. Ker nisem želel zanemarjati družine in teka, je študij običajno na vrsto prišel zvečer in se večkrat zavlekel v (pre)pozne ure. Nekaj časa to gre, potem pa se to mora nekje poznati in se je. Ko sem študij končal, sem bil v dilemi ali naj grem še eno stopnjo višje, saj sem imel več kot dovolj motivacije za to, a je bil glavni kriterij ravno ta, da se ne bom več tako izčrpaval. In ko sem začel spati v bolj normalnem ritmu (ne več le po 5 ur na noč, pač pa čim večkrat po 7 ali kaj več), se je stanje hitro izboljšalo. Upam, da bo tudi pri tebi tako.
 John Wayne
Pozabil sem dodati, da se mi na teku pa čisto nikoli ne zgodi, da bi bil zaspan. Če čutim zaspanost, me je to morda že kdaj odvrnilo od tega, da bi šel tečt, a ko pa enkrat že tečem, me to kvečjemu poživi in o zaspanosti ni ne duha ne sluha.
 kovit
skorc napisal/-a:Poznam. Vstajam ob 4h 57 min. Se peljem 100 km v službo, okrog 16.00 spakiram, se naslikam ob 18.00 domov. Ena ura s tamalim, ga spakiramo spat. Ob 20.00 tek, ob 22.00 umivanje, ob 22.30 spat. Trenunto smo v fazi, ko malemu rastejo zobje pa znajo biti noči kar zanimive. :D

Takoj zjutraj si spakiram v avto eno termosko kave. Pa počasi srkam... ko se sparkiram v lab, en red bull, uro za tem še ena kava... potem pa nekako gre. Če ne pa še okrog 12.00 ena kava ali dve, coca-cola... :D

Pa nekako gre... Med tekom imam iste simptome kot ti, meni je še toliko lažje dremat, ker tečem ponoči, na cesti ni norije in je mir... :) Pazit moraš le da te ne odnaša proti sredini ceste in, da imaš dobro ogret gleženj, ko te klecne čez bankino. Je pa kar hecno, ko se "zgubiš" in se potem naenkrat zaveš pa si misliš "uau glej kje sem že, še pol urce pa sem doma". :lol:

Torej ja... po moje gre za premalo spanja. ;)

Pa to ne moreš verjeti...kaj počnete fantje. :bum:
Moj nasvet: Malo spremeni urnik...tam ob 20:00 briši tek in napiši spanje z mojo drago...dokler imaš še čas.
Res težko verjamem...
 Obala
Ojoj......Najden v jarku - zaspal med tekom :lol: .......
Ok,zaspanost,ko se vsedeš, knjige, delo,pred tv-jem, med vožnjo, sestanki....ma med tekom :?
Tečem zjutraj in samo zjutraj za sedmo ali prej poleti ko je vroče,me pa zmatra kdaj zaspanost, po kosilu ali ko se spravim na kavč, moj pravi da zaspim s "kokošmi" :-- včasih.
Lahko je spomladanska utrujenost,kot je rekla Pina, pomanjkanje železa,....preveč dela in športanja :idea:
Mene tek poživi in sem kot na poživilih še pol dneva :laola
Uporabniški avatar
 Sončka
skorc napisal/-a:Takoj zjutraj si spakiram v avto eno termosko kave. Pa počasi srkam... ko se sparkiram v lab, en red bull, uro za tem še ena kava... potem pa nekako gre. Če ne pa še okrog 12.00 ena kava ali dve, coca-cola... :D

Glede na humorno spisan celoten tvoj prispevek, mislim, da se malo hecaš ... no, vsaj upam :-)
 Dtek
Jaz pa mislim, da gre pri onemu stricu v postu iz 2006 za pomanjkanje železa. Ne predstavljam si, da med tekom kinkneš... :)
Uporabniški avatar
 vencelj
John Wayne napisal/-a:
vencelj napisal/-a:Zadnje čase imam tudi jaz občutek, da se sploh ne morm naspat. Čez dan je kar OK., dokler migam. Problem je, ko se umirim (pavza, malica...), takrat bi pa kar zaspal, običajno se potem komaj spet spravim "v promet".

Meni se je dogajalo praktično enako kot tebi. Ob tistih bolj intenzivnih dnevnih aktivnostih nikoli nisem imel težav. Včasih na kakšen bolj umirjen dan, pa bi skoraj zakinkal kar v službi. Ali pa ob pol sedmih zvečer, ko sem skupaj z otrokoma gledal risanko, sem včasih tudi že mižal. Vožnja mi je bila problematična predvsem zvečer.
V službi sem to reševal tako, da sem vstal, se malo pretegnil, odprl okno, naredil nekaj vaj ali se mogoče sprehodil na drugi konec hodnika ali pa spil kozarec vode. A vse to so bili le kratkotrajni ukrepi, ki so ob naslednji umiritvi hitro izgubili učinek.

Z raznimi poživili (od kave naprej) si nikoli nisem skušal pomagati, pač pa je pomagalo edino več spanja. V takšno stanje sem namreč zapadel v času tistih treh let, ko sem študiral ob delu. Ker nisem želel zanemarjati družine in teka, je študij običajno na vrsto prišel zvečer in se večkrat zavlekel v (pre)pozne ure. Nekaj časa to gre, potem pa se to mora nekje poznati in se je. Ko sem študij končal, sem bil v dilemi ali naj grem še eno stopnjo višje, saj sem imel več kot dovolj motivacije za to, a je bil glavni kriterij ravno ta, da se ne bom več tako izčrpaval. In ko sem začel spati v bolj normalnem ritmu (ne več le po 5 ur na noč, pač pa čim večkrat po 7 ali kaj več), se je stanje hitro izboljšalo. Upam, da bo tudi pri tebi tako.

:arrow: Jaz imam tako službo, da non stop migam, vsedem in umirim se le med malico, a je že problem :roll: ;
:arrow: spat hodim običajno med 22. in 23.uro, vstajam ob 6. uri, torej imam spanja 7-8 ur. To bi moralo biti dovolj...torej je problem drugje :? :?:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Vencelj ne razmišljaj o fizični utrujenosti ampak raje o psihični. Odpri kak portal z novicami pa ti bo jasno o čem govorim.

Lp

Uroš

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA