vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 lukkka
Aja - pa preden greš pulit nohte, se vseeno ustavi pri kakšni pedikerki. Moja mi pravi, da se marsikaj da postoriti že s tem in da je puljenje dejansko zadnja opcija.
Pod nohtom se delajo kurja očesa in če tega ne "čistiš" se dela uč na uč - se ognoji, vname in tudi boli - zaradi pritiskanja na živce - ki jih imaš pod nohtom toliko, da je bolje da nikoli ne izveš. Ko ti spulijo nohte in narkoza popusti, takrat vidiš koliko živcev vriska s tabo vred vsaj dve uri :wink:
Uporabniški avatar
 Tedi
Sej ne da bi hotel izivati, pa vseeno...Je morda že kdo pomislil da te problemi izginejo, če tečemo bosi :shock: :?:

sej vem da se sliši morda malce nenavadno, a po mojih izkušnjah se da prav lepo odteči polmaraton bos, seveda če smo vsaj približno kondicijsko pripravljeni ga odteči tudi v supergah :wink:

Začeti je malce težje, ker je potebno razviti skupine mišic ki so zaradi "razvajenosti" do sedaj počivale (zato izgubimo kar precej na hitrosti) vendar težav z nohti in žulji na konicah prstov ni več :D
No od začetka se kakšen preseli na podplat, pa ne za dolgo časa.. s primerno tehniko to hitro popravimo 8)

Je pa še druga možnost, da odrežemo konice copat, kot to počne znani slovenski ultramaratonec :D
 mojA
Vidim, da je tema ponovno oživela. No, hvala vsem za nasvete in pomoč, na koncu mi ni preostalo drugega, kot da so mi izpulili noht na palcu, nakar mi je odpadel z rahlo pomočjo še na drugi nogi. Zadeva kar boli, ko popusti injekcija. Kakšna 2-3 dni moraš imeti dvignjeno nogo. No, na privi previdni tek pa sem se odpravila že čez 10 dni v starih supergah, katerim sem odrezala sprednji del. Krasn+en občutek ! Normalno teči sem pa začela čez 1 mesec (zaprte superge, klanci, daljši tek). Morda se bodo spomnili počasi začeti izdelovati superge brez sprednje kape (domača izdelava ni primerna za daljše teke, tam do 1 urce pa je kar šlo)..
Uporabniški avatar
 muc
Pa bomo spet mal "prisilno" počival :wink: ...dons gremo spet mal okrog zdravnikov pogledat oz. noht pokazat, da vidm kakšno mnenje bo podal ampak sem skor 100 % kakšna bo diagnoza....spodaj spet brez...letos - 3 :lol:
Še dobr, da bo kmal konec tekškega leta, ker letos se je pa res kr skoz neki dogajal..ampak je blo vseen luštn :D
Uporabniški avatar
 banANA
Sem že imela namen odpreti podobno temo ... no, pa če se pobrska po arhivu, se tudi kaj najde ...

Mene pa motijo žulji - oz. niti ne žulji, ampak bolj zadebelena koža na zunanji strani palca. Vedno jo imam in imam občutek, da bolj ko jo stran drgnem, slabše je - v smislu, da je koža potem še bolj občutljiva in takoj podleže "pritiskom" superge in evo ... spet boli. Mogoče preozki supergi? Sicer imam zelo nizko, ozko in drobno stopalo. Ko sem npr. v trgovini sprobala več modelov - tudi širših, nisem imela dobrega občutka. Trenutno tečem v Asics GT 2160, ki naj bi bili med ožjimi modeli. Vedno si lepit obliže na prst, ki bi (verjetno) oblažili pritisk, mi pa tudi ni v interesu. Kdo s podobnimi tegobami? In kakšno uspešno rešitvijo?

No, pa če bo to edini problem, bomo tudi preživeli :D Vprašam, ker je tema spet odprta :D

Uživajte!
Uporabniški avatar
 Miroslav
Po mojih iskušnjah širši copati oziroma večja številka sigurno pomagajo. Zgodi pa se še vseeno. Sam imam po vsakem maratonu kak črn noht, uporabljam pa rajši prevelik kot pretesen copat. Sicer pa nimam problema z nohti na palcih ampak na sredincih ali prstancih (če lahko prst na nogi tudi tako imenujemo :?: ). Par dni je malce boleče in moteče, potem pa mine.
:D
Uporabniški avatar
 muc
Včeraj obiskal osebnega zdravnika in dobil napotnico za Polikliniko-kirurgija, kjer naj bi "potegnili" noht z prsta...ampak sem doma raje naredil manjši "operativni poseg" :wink: in zaenkrat je dost boljše tko, da Crikvenica še vedno pride v poštev! :D

banANA kar se pa tiče odebeljene kože in žuljev med prsti so mi pa izušeni tekači svetovali, da naj občutljive dele pred tekom namažem z vazelinom (navadni) in zaenkrat deluje :wink:
 hribolazec
Imel isti problem. Pri hoji iz hriba mi je po cca 20 minutah le ta postala prava muka. Prste mi je nabijalo v prednji del, pa sem jih krivil nazaj pa ni nič pomagalo. Noht je vedno počasi postajal črn. Pa če sem kupil večje čevlje pa če sem ne vem kako specialno vezal vezalke..Nato pa sem kupil vložek, ki mi je dvignil lok stopala in od takrat ni več nikakršnih problemov več. Hoja in tek sta postala pravi užitek.Vložek je lahek res stane 50 eur ni potrebno delati izmere in čakati na izdelek .Uporabljam ga v vseh čevljih in moram priznati, da je to res moja najboljša investicija do sedaj pa jih ni bilo tako malo.
 Iksek
hribolazec napisal/-a:Imel isti problem. Pri hoji iz hriba mi je po cca 20 minutah le ta postala prava muka. Prste mi je nabijalo v prednji del, pa sem jih krivil nazaj pa ni nič pomagalo. Noht je vedno počasi postajal črn. Pa če sem kupil večje čevlje pa če sem ne vem kako specialno vezal vezalke..Nato pa sem kupil vložek, ki mi je dvignil lok stopala in od takrat ni več nikakršnih problemov več. Hoja in tek sta postala pravi užitek.Vložek je lahek res stane 50 eur ni potrebno delati izmere in čakati na izdelek .Uporabljam ga v vseh čevljih in moram priznati, da je to res moja najboljša investicija do sedaj pa jih ni bilo tako malo.

Mene je lani "natolklo" ob sestopu iz Stola. Pa naj sem si še tako zavezal vezalke, ali krčil prste. Proti koncu sem komaj hodil. Nohta na obeh palcih sta postala črna in po nekaj mesecih sta odpadla. No, odtrgal sem ju sam, saj se ju je dalo lepo dvigniti.
Sedaj se je na obeh nohtih naredil griček, nohta pa še nista zrasla nazaj v celoti. Upam, da bosta oba nohta pravilno zrasla nazaj.
Prosim za kakšen nasvet. Se da s čim to namazati, mazati? Lahko prosim poveš, kakšne vložke si kupil za v čevlje? Kasneje sem seveda še hodil, a sem si kupil večje čevlje za 1,5 številke. V njih hodim v redu, a se bojim, da se mi to ponovi. Se dobi kaj takega, da ščitiš prste?
Hvala za vsak nasvet.
Uporabniški avatar
 Forrest
[/quote] Lahko prosim poveš, kakšne vložke si kupil za v čevlje? [/quote]
Tudi jaz prosim za to informacijo!
 mojA
Živjo,
no, to pa mene tudi zanima - vložki namreč.

Drugače sem se pa v tem času še nekaj naučila (glede nohtov seveda).

Novi nohti zrastejo zgrbljeni in debeli in grdi. Zadnje leto jih popilim (kar po vrhu), razkužim z alkoholom in namažem z zdravilom iz lekarne ONGLES ABIMES (URGO). tI mladi nohti so namreč zelo občutljivi na poškodbe in razne gljivice, to mazilo pa preprečuje. Toplo priporočam.

Lp, Mojca
 Iksek
Živjo Mojca.
Sprednji del tako imenovanega mladega nohta je kar občutljiv.
Pa so ti potem zrasli nazaj v celoti, in se poravnali?
Bom pogledal v lekarni za to mazilo.
Hvala.
LP
Uporabniški avatar
 lonely
Žulji se pojavijo v primeru..

-premajhne številke superg
-prevelike številke duperg (noga drsi)
-napačnih nogavic
-zaradi mokre notranosti (polivanje med tekom)

Črn noht...

-slaba vezava vezalk (posebej pri teku navzdol)
-model superg (ene so ožje spredaj,npr pri Nike racer modelih sta to drugi in tretji noht)
-premajne superge...naj bi bilo 1.5 cm prostora fraj,spredaj
-obrabljen notranji vložek (palec sili navzgor)
-
 hribolazec
Pozdravljeni glede informacije v zvezi z vložki katere sem kupil in mi močno pomagajo:
-škatle v kateri so bili vložki nimam več na vložku pa piše AFS mislim da je neka ameriška zadeva
-kupil sem jih v trgovini KOALA na Bledu 04 5767 222
-imajo mislim dva ali pa tri modele odvisno od tega kako je oblikovan stopalni del
-najbolje da jih pokličete in vam bodo povedali kateri model točno je to, je pa polna cena 50 eur, ampak ne da bi delal reklamo vredni so vsakega evra, pa mi verjemite, da sem sprobal že marsikaj. Od kar jih nosim je hoja po hribu navzdol pravi užitek, prej sem pa moral zvijati prste in podobno. Tisto ni bilo podobni nikakršni hoji ampak je bila ena sama muka.
lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA