vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

tamt
Tu je en link z vajami, ki okrepijo določene mišice nog:
http://www.haemophilia.org.za/HemKnee.htm

Lani sem ravno konec poletja mela nekaj problemov z bolečinami v kolenu, verjetno zaradi pretiravanja s treningi. Čeprav so bile včasih bolečine kar hude, nisem čisto prenehala tečt, zmanjšala pa sem dolžino in intenzivnost treningov ter redno izvajala vaje, prikazane na zg. linku. Poleg tega sem probala čim večkrat delat tudi druge vaje za okrepitev mišic nog. Pa na tehniki teka sem malo delala. Bolečine v kolenu so postopoma izginile in sedaj nimam sploh nobenih problemov več, čeprav tečem tudi dolge teke. Pred kratkim sem šla tečt tudi na asfalt daljšo razdaljo, pa nisem mela nobenih problemov.

Klopotec, zanimiva informacija. Tudi jaz imam lažjo obliko luskavice in prvič slišim za to povezavo z artritisom - vsekakor zanimiva informacija; pa tudi to s prehrano; me zanima če je bila tudi moja težava povezana z luskavico. Na slikanju kolena pa nisem bila, tak da ne morem nič rečt. No, upam da pri mojih letih (27) še ni kakega artritisa.
Uporabniški avatar
 andreya
Bjakeb in Tamt, hvala :P . Tele vaje moram nujno začet prakticirat.

Tudi jaz nisem čisto prenehala z vadbo, sem jo pa precej skrajšala in tempo je ful počasen (menjam hojo in tek). Sicer gre na bolje, ampak zelo, zelo počasi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA