vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

pepo
Pozdrav!
Tudi jaz sem že imel težave s koleni.Ortopedi so mi seveda svetovali manj teka, jasno.Potem sem malo brskal po knjigi ŠPORT IN MEDICINA,ter začel z vajami za jačanje medialne široke mišice ( v bistvu način zdravljenja t.i. "tekaškega kolena").Nekako se mi zdi, da v primerih, ko npr. koleno ni resno poškodovano(vezi,meniskusi,...), oziroma imamo bolečine zgolj pri večjih obremenitvah oz. po njih in to postopoma, je največkrat poanta v tej neenaki razvitosti mišic, ki držijo v ravnovesju pogačico.
To je moja izkušnja, problemi pa so pač različni.
Adijo!
 mirko
Pepo pozdravljen!
Ker imam tudi sam težave s kolenom (zadnja dva meseca s tem, da v tem času sploh ne tečem) in da si do sedaj z zdravniki nisem mogel pomagati, sem sam prišel do zaključka, da gre za tekaško koleno. Po priporočilih iz knjige "Tekaški trener", naj bi bilo dobro jačanje prednje in zadnje stegenske mišice ter zadnje golenske mišice. Zato me glede na tvoje priporočilo zanima kakšne vaje si izvajal za jačanje medialne široke mišice in kje se ta sploh nahaja ?
Lep pozdrav !
 pepo
Živjo Mirko!
Sem našel tvoj prispevek, kjer opisuješ tvoj problem s kolenom.Pred približno sedmimi leti sem imel v kolenu bolečine, ki bi jih opisal enako kot sedaj ti.Začenjale so se pojavljati med tekom in so se stopnjevale.Iz teka v tek huje, dokler ni šlo več.Bolelo me je tudi pri hoji po stopnicah, pa pri vstajanju iz sedečega položaja,ipd..Potem pavza in ortoped....Takrat sem kupil knjigo "ŠPORT IN MEDICINA",prevedena iz angleščine (avtor:Peter N. Sperryn), sicer ne ravno nova, ampak zame odlična.Gotovo jo dobiš tudi v knjižnici.Sicer pa se mnogi avtorji raznih knjig o teku naslanjajo prav na to knjigo (kar se tiče poškodb seveda).

Ker je med drugim zelo pomembno, da se vaje dela pravilno, bo najbolje, če sam "pokukaš" v to knjigo (ali kakšno podobno).
Morda to ne bo prava rešitev, verjamem pa, da boš med čakanjem na razna slikanja in resonance (ki na žalost,oziroma še bolj na veselje,največkrat ne pokažejo nič) poskusil tudi to varianto.

Bom spremljal.Pa lahko noč želim.
Uporabniški avatar
 MareMare
Sem tudi sam malce brskal po netu in našel tole http://www.cenim.se/201-a.html ,kjer sta
na koncu prispevka slikovno prikazani dve vaji.Malce mi je res čudno,da se moram pri poškodbi še razgibavati :wink: .

Bom poskusil jutri z lažjimi obremenitvami (danes sem tangiral b.p. :lol: ) na kombinirki.

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA