vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

mojA
Motilo me ni nič, moraš pa lepo namestiti.

Zadeva je res podobna tisti, ki jo je prilinkal luzr samo ne čisto. Ni nič tekstila ali tkanine, samo silikon. Zdraven dobiš še pudr, tako da je zadeva suha in prst oz noht ne plava v vodi - beri švicu.

LoniM - hvala za nasvet o gladenju nohta. Bom poskusila, vedno mi zrasejo bolj nagrbančeni nohti, razen tisti, ki so mi ga spulili.
Uporabniški avatar
 Miha65
Vreme napisal/-a:Oh nohti to so tudi zame poglavje zase. Sam sem naredil banalno napako. lani pred Ptujskim polmaratonom sem dal prat v pralni stroj svoje tekaške teniske. Do takrat nisem nikoli imel problemov z nohti takrat pa so se teniski očitno skrčili in nohti so po Ptuju dobili prav lepe barve.

Kar se mene tiče mislim, da ni problem v vezanju (kar je tudi lahko) ampak predvsem v velikosti obuvala. Pri nakupu je najbolje kupiti številko večje potem naj nebi več prišlo do barvnih nohtov! :lol:

STEVILKO VECJE, tako je Vreme, ampak kaj pa nredit ce imas stevilko noge 47,5 in nekaj cez 100 kg... Ni pravzaprav kake izbire... :arrow: ampak ce se poglobis kake ze najdem
 greh29
Jaz sem noht na levi nogi"izgubil"v Radencih na 21-ki,pa je kmalu zrasel nov... 8)
Uporabniški avatar
 mazi
mojA napisal/-a:V primeru da imam vseh 10 nohtov na nogi uporabljam temen lak, ker sigurno niso vsi enotne barve
Škoda, da tudi jaz ne morem kaj tazga uporabljat... :cry: Problem je, če greš z poškodovanim nohtom v toplice (bazen) kjer mimogrede stakneš še kakšne glivice :evil: , ki se jih pa res težko rešiš...
Uporabniški avatar
 niki
Sem pregledala vaše odgovore, ker sem imela jaz v zadnjem tednu tudi težave z eim nohtom na nogi. Zaenkrat barve ni spremenil, bil pa je do danes (3 dni) boleč, tako da sem morala paziti celo katere nogavice imam gor.
Jaz imam superge dovolj velike, to pa se mi je zgodilo sedaj po 2 mesecih teka, pri čemer nisem spremenila ne terena pri teku, ne nogavic niti superg.
Mogoče je razlika le v tem, da poskušam bolj z nogami delat in jih obremenit, do sedaj sem bolj obremenjala zgornji del telesa in sem opazila, da imam tudi zaradi tega višji pulz.

Glede nohtov, ki ne nikoli ne zrastejo več taki kot so bili, pa sem slišala to, da je poškodovano tam kjer ti začnejo rasti (pod kožo), zaradi nenehnih pritiskov (med športom v obutvi), tako da če gre noht stran nič ne pomaga. Nimaš več kaj narediti.

Meni na žalost kar veliko pomeni tudi izgled nohtov :roll: zato upam, da se bom lahko izognila kakšnim trajnim poškodbam, ki jih lahko pridobiš s tekom.. Zdaj sem en trening izpustila, da me je bolečina minila, sedaj pa spet naprej poskusit in upat, da se ne bo ponovilo..
Uporabniški avatar
 Loni
Niki5, oba moja palca sta nova, precej lepša kot predhodnika. Sem bila pa s strani osebne zdravnice opozorjena, da je treba noht med rastjo gladiti oziroma masirati. Sem slepo verjela in to počela. Je namreč še moja najboljša prijateljica, pa mi ja ne bi klatila neumnosti. Prejšnji noht sem imela enega počenega, je skozi tako rastel, da je bil ta vrhnji sloj razcepljen, na drugi nogi je bil pa zgrbančen.
 mojA
mazi napisal/-a:
mojA napisal/-a:V primeru da imam vseh 10 nohtov na nogi uporabljam temen lak, ker sigurno niso vsi enotne barve
Škoda, da tudi jaz ne morem kaj tazga uporabljat... :cry: ...

Komot uporabiš :wink: , sam mal čudn te bojo gledal. Sicer pa rečeš, da imaš vseh 10 nohtov črnih od maratona :? . Mogoče jih boš pa res dobil, letos. No, upam da ne :D .
Uporabniški avatar
 niki
LoniM napisal/-a:Niki5, oba moja palca sta nova, precej lepša kot predhodnika. Sem bila pa s strani osebne zdravnice opozorjena, da je treba noht med rastjo gladiti oziroma masirati. Sem slepo verjela in to počela. Je namreč še moja najboljša prijateljica, pa mi ja ne bi klatila neumnosti. Prejšnji noht sem imela enega počenega, je skozi tako rastel, da je bil ta vrhnji sloj razcepljen, na drugi nogi je bil pa zgrbančen.

Nisem mislila nate, ko sem to pisala.. Pedikerka je rekla, da noht, ki se že v začetku izrasti poči ali pa kako drugače deformira, se to zgodi zaradi nenehnih pritiskov ob samem začetku nohta, na predelu, preden pride ven. Takrat ne pomaga nič, niti če se ga dol potegne. Kar pa ne pomeni, da se to vsakemu zgodi oz. da se ti to zgodi že samo če imaš črn noht. Nisem tega mislila.
Uporabniški avatar
 niki
A ima kdo izkušnjo, da mu ni noht počrnel, ampak pod nohtom, da se je naredila kot neka modrica?
Prva dva dneva me je bolelo, sedaj pa se opazi samo obarvanost, ki pa je pod nohtom, noht pa ni poškodovan.
 Mackatacka
Hej hej.... :D

Niki5 meni se je zgodilo natanko to. Po lanskem LM me je par dni bolel palec potem se je pa pojavila modrica. :( Bolelo ni vec. Modrica pa ni izginila,dokler ni noht prerasel-par mesecev. Danes je vse ok. Mislim pa, da je bil vzrok v premalo zavezanih supergah. Zdaj sem bolj pazljiva pri zavezovanju in ni vec tezav.
Tako da brez panike..... :wink:

Pozdravcek, u.
Uporabniški avatar
 Tina1
niki5 napisal/-a:A ima kdo izkušnjo, da mu ni noht počrnel, ampak pod nohtom, da se je naredila kot neka modrica?
Prva dva dneva me je bolelo, sedaj pa se opazi samo obarvanost, ki pa je pod nohtom, noht pa ni poškodovan.

Oj, ja meni se je to zgodilo, bolel me je noht kake tri dni, oba kazalca na nogi, črno pa je bilo samo pod njima, ker je prišlo do podplutbe. Sem nekaj probala s škaricami drezat, pa je pol od spodaj pritekla sokrvica, kasneje se mi zdi, da je barva hitro izginila. Mam pa zdej oba kazalca čist porezana, ker sta se čist uničla, ne vem, kaj bo sploh zrastlo tam.
Uporabniški avatar
 niki
Jaz ima tudi na kazalcu, se mi pa zdi da na enem predelu pod nohtom že počasi izginja.
Nikjer nisem zasledila, da bi kdo to imel in tudi meni se je prvič zgodilo, sem bila prav presenečena ko sem videla.

Hvala obema za odgovor :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA