vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 pegaz
špelca napisal/-a:Mmm...moje stanje glede palca na nogi tudi ni najbolj bleščeče.Noht je namreč 2 meseca nazaj takoj po teku postal vijolčen sedaj pa je že zeeeelooo dolgo črn....no skoraj 2 meseca. :( Sem bila na začetku prepričana, da se bo vse uredilo samo od sebe ampak vztraja naprej....no nima namer, da bi SPLOH odpadel preč. :wink:
A mislite, da bi bil primeren poseg pri zdravniku?

Špelca,
z nohti je tako: vijolični/črni so zato, ker se v matrici pod njim nabere kri, ki se strdi. Potem noht bodisi odpade, bodisi ne, vsekakor pa počasi raste nov iz nohtne matice. Če ne odpade, črni del počasi po koščkih postrižeš (kot nohtni narastek, traja par mescev), če pa odpade, ti pa enako nov zraste, samo vmes si brez nohta.

Zdaj pa k glavnemu vprašanju: ali te noht boli? Ali je prst rdeč in otekel? če ne, potem se ne sekiraj in počakaj, da se noht sam regenerira. Če pa te, potem priporočam takojšen obisk zdravnika, saj gre za vnetje.

Lep let, Pegaz :)
 a nje ni
tud jst mam težave z nohti :oops: in sicer z vrašanjem nohtov na palcih :? ravno včeraj sem bila pri pedikerki, ki mi je mogla na obeh palcih narediti pravi kirurški poseg, da mi je postrigla vraščence :( ko sem prišla domov sem šla takoj tečt (10km) in moram rečt, da je bilo mnogo več prostora v supergah :D zanima me, če ima kdo podobne težave oz. kako se tega znebit? imela sem tudi bradavico, pod njo pa še žulj, pa mi je pedikerka vse skupaj zrihtala za 25 evrov. zaenkrat je super, ampak koliko časa še... ima kdo trajno rešitev?
hvala :wink:
Uporabniški avatar
 Radolca
a nje ni napisal/-a:tud jst mam težave z nohti :oops: in sicer z vrašanjem nohtov na palcih :? ravno včeraj sem bila pri pedikerki, ki mi je mogla na obeh palcih narediti pravi kirurški poseg, da mi je postrigla vraščence :( ko sem prišla domov sem šla takoj tečt (10km) in moram rečt, da je bilo mnogo več prostora v supergah :D zanima me, če ima kdo podobne težave oz. kako se tega znebit? imela sem tudi bradavico, pod njo pa še žulj, pa mi je pedikerka vse skupaj zrihtala za 25 evrov. zaenkrat je super, ampak koliko časa še... ima kdo trajno rešitev?
hvala :wink:

Enostavna rešitev:
Tekaške superge morajo biti eno številko večje kot je tvoja obišajna številka noge oz. številka čevljev katere nosiš :D
Uporabniški avatar
 Bjkulinka
Zadeva je taka: dobila sem dva lepa sveža žulja! :!: Vsak na svoji peti, po moji neumnosti. V eni taki lepi večerni soparici sem obula suprege na boso nogo in švrk na en pohodek&pivo. Tam enkrat na sredi poti me je začelo pečt, nazaj grede sem si pa superge že mogla natikat kot obične copate, da sem sploh lahko prilezla domov :cry:
Svetujte kako si jih v najhitrejšem možnem času pozdravim, ker to nobeni stvari ni več podobno :?: :idea:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Bjkulinka napisal/-a:Zadeva je taka: dobila sem dva lepa sveža žulja! :!: Vsak na svoji peti, po moji neumnosti. V eni taki lepi večerni soparici sem obula suprege na boso nogo in švrk na en pohodek&pivo. Tam enkrat na sredi poti me je začelo pečt, nazaj grede sem si pa superge že mogla natikat kot obične copate, da sem sploh lahko prilezla domov :cry:
Svetujte kako si jih v najhitrejšem možnem času pozdravim, ker to nobeni stvari ni več podobno :?: :idea:

jaz zadevo rešujem takole: namažem z Just kremo Tea tree oz. ognjičevo kremo, čim bolj pustim pri miru, brez obliža, da se rana čim hitreje zaceli. ko grem tečt obvezno dam čez Nexcare obliž oz. obliž za žulje (se mi zdi, da so Nexcare boljši!).

prišla sem še do enega zaključka: prave nogavice! do sedaj sem jih "gurala" že skoraj eno leto (menjavam 4 pare), ampak ko sem si prejšnji teden prav zaradi tega, ker se mi je žulj na peti spet ponovil kupila nove..... sedaj šele vidim občutno razliko. stare so romale v smeti.
 luzr
Bjkulinka, veseli me ker se v zadnjem času več oglašaš, čeprav gre trenutno za bolečo temo.

Moja metoda, ki ne vključuje prav nikakršnih pripomočkov razen škarij ali česa podobno ostrega.
Če imaš samo za mehurje in ni krvav žulj, mehur lahko previdno prerežeš v obliki križa, iztisneš sokrvico in pustiš sušiti. Pri tem kože ne odrežeš, če boš na žulj stopala, oziroma ga bo kaj dražilo in nameravaš še isti dan hoditi.
Če kožo obrežeš se bo žulj prej posušil, a bo mesto zelo občutljivo na dotik in ga boš morala zalepiti ali celo podlagati s sterilno gazo, kar pa podaljša celjenje.

Laufer ti bo opisal svojo metodo, ki je zelo zanimiva...
Uporabniški avatar
 Laufer
Preiskušena metoda je tudi tale.

Žulj predreš, obrežeš vso kožo. Tako kot je napisal Luzr se, če je odprt hitreje zaceli, če pa želiš vseeno teči ti priporočam, da si žulj potem namažeš z katerokoli kremo (da drsi), nanjo daš tenek celofan (najboljše ovitek od cigaretne škatlice) in vse skupaj zalepiš. Ker ni trenja, tudi bolečine ne bo.
Uporabniški avatar
 Maša
Laufer napisal/-a:Preiskušena metoda je tudi tale.

Žulj predreš, obrežeš vso kožo. Tako kot je napisal Luzr se, če je odprt hitreje zaceli, če pa želiš vseeno teči ti priporočam, da si žulj potem namažeš z katerokoli kremo (da drsi), nanjo daš tenek celofan (najboljše ovitek od cigaretne škatlice) in vse skupaj zalepiš. Ker ni trenja, tudi bolečine ne bo.

ja, kje si pa našel ravno ovitek od čikov? :shock: :lol:
Uporabniški avatar
 Laufer
Najbolj tanek :lol: in lahko dostopen.
Uporabniški avatar
 solatka
Šivanje žuljev pride zelo prav.

Vzameš šivanko, vdaneš nit, razkužiš. In nato "zašiješ" žulj (beri nit spelješ skozi žulj - skozi eno luknjico not, skozi drugo ven). Niti ne potegneš skozi žulj, ampak jo pustiš not, pač održeš, da te ne moti preveč. Pustiš čez noč in žulj se posuši.
Uporabniški avatar
 lukkka
kar se nohtov tiče je pedikura 1x mesečno ali na dva meseca super rešitev, poleg pravilnega striženja in obutve.

za žulje pa obstajajo super flajštri - tako proszorni in so res edini, ki jih niti tuš ne spravi dol. vsebuejo neko zdravilo in žulj dejansko posušijo in odpade skupaj s flajštrom - po 2-3 dneh.
Uporabniški avatar
 lukkka
kar se nohtov tiče je pedikura 1x mesečno ali na dva meseca super rešitev, poleg pravilnega striženja in obutve.

za žulje pa obstajajo super flajštri - tako proszorni in so res edini, ki jih niti tuš ne spravi dol. vsebuejo neko zdravilo in žulj dejansko posušijo in odpade skupaj s flajštrom - po 2-3 dneh.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
lukkka napisal/-a: so res edini, ki jih niti tuš ne spravi dol. vsebuejo neko zdravilo in žulj dejansko posušijo in odpade skupaj s flajštrom - po 2-3 dneh.

hahahahaha jaz sem ga enkrat po teku, po tuširanju vlekla dol kot zmešana :evil: - nisem vedela, da ga je treba pustiti gor, da sam odpade :bum:

kaj vse se bom tu še naučila :D
Uporabniški avatar
 lukkka
:lol: pa sej menda piše na škatli - mah, kdo pa še to bere ;)
 a nje ni
hm, glede na to, da te superge, ki jih imam vozim že dve leti, bo verjetno res že skrajni čas, da začnem razmišljat o novih ... sploh zaradi težav z nohti in žulji :? za te ki jih imam sicer nisem odštela veliko, ampak so mi super za tečt, bom se pa nakupa novih lotila bolj sistematično ... kaj in kako bom pa našla v drugi temi :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA