Sem ravno s pregleda pri dr. van Midden v Stični (prijazna zdravnica, ki se res temeljito posveti pacientu in odgovarja na vsa (ne)mogoča vprašanja).
Nisem poškodovana.

Imam pa blago vnetje ob ahilovi tetivi in ob tetivi m. flexor digitorum longus (poteka v gležnju), kar je po zdravničinih besedah zelo nedolžna in pogosta reakcija po (pre)dolgih tekih.
No, čeprav zdravnica dodatno veliko "odgovornost" pripisuje tudi shopping maratonu z visokim petami (dan po PST-ju

), saj naj bi zelo obremenjevale ravno tetivo v gležnju.
Ultrazvok je zaznal, da je bila ta tetiva (v gležnju) v času pred nekaj meseci rahlo natrgana: naj bi šlo za manjši zvin gležnja (čeprav se jaz iz tega časa spominjam samo dveh "sklecov" oz. "izpadov" gležnja, ki sta povzročila poldnevno bolečino, a bila naslednji dan pozabljena; "pravi" zvin z oteklino in šepanjem pa je bil poleti 2003).
Vnetje naj bi počasi minevalo. Priporočila mi je elastičen povoj, nenošenje visokih pet, ledene obkladke in držanje noge v dvignjenem položaju.
Če bom tekla, ne bo nič hudega, edino bolj počasi se bo celilo. Če bi bolelo, seveda naj ne tečem (prvi krajši tek planiram za konec tedna, če se bom počutila okej). Največja nevarnost bi bila, da bi si gleženj ponovno zvila. Tudi nisva mogli povsem izključiti ponavljajočih "problemov" s tem gležnjem; npr. ponovnih vnetij kit(e) pri daljših tekih (sem že premlevala vse možne črne scenarije

).
Res super se počutim, ker vem, kje in kako velik je problem in kako ga rešiti.
Vse ostale vezi, mičice, itd so okej.
Imam pa še rahlo oteklino (od vnetja) in čutim gleženj/nogo pri hoji.
Hvala še enkrat vsem za spodbudne besede! Predvsem pa hvala Tjaši za njene prispevke na forumu, dodatne informacije in tolpe napotke! Hvala tudi Lučkotu in Boru!