vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

dexi27 napisal/-a:No kakor koli jaz diagnoze še nimam potrjene, obstaja pa sum na t.i. insertional calcific tendinosis.

UZ terapija ne pride v upoštev?
SpEkTr napisal/-a:kot so povedali, uz terapija blaži vnetja, v tem primeru pa vzroka ne odpraviš.

Diktiral sem težavo uporabnika @dexi27, ki ima druge težave in možnost UZ oz. ESWT metode zdravljenja, če sem bolj natančen.
Uporabniški avatar
 dexi27
Medicius napisal/-a:
SpEkTr napisal/-a:kot so povedali, uz terapija blaži vnetja, v tem primeru pa vzroka ne odpraviš.

Diktiral sem težavo uporabnika @dexi27, ki ima druge težave in možnost UZ oz. ESWT metode zdravljenja, če sem bolj natančen.

ESWT terapije sem mel lani in to kar dvakrat po pet terapij v razmaku nekaj mesecev. UZ še nisem poskusil, sem pa bil tudi na dveh terapijah PRP, kjer so m vbrizgali plazmo v blićino bolečega narastišča. Zadeva se počasi ampak res počasi izboljušuje.

Mogoč pa je potrebna samo potrpežljivost in se bo zadeva uredila. No vseen bom šel še na RTG in MR. Kake mate kaj čakalne dobe za MR v MS, v Fontani v Mariboru bom čakal okoli 3 mesece 8)
Uporabniški avatar
 SpEkTr
V lj sem bil najhitereje na MR v Medilabu..cca 4 mesece. RTG si itak takoj, v 1 tednu.

Jaz sem delal že UZ na tetivi pa je bilo ok, dokler sem hodil tja. Potem spet isto. Sedaj že več kot pol leta ne delam nič takšnega, in se je umirilo. Če v roku 1 leta ne bo nič bolje, bo pač treba tvegat in it pod nož. Vmes bom seveda poskusil še globinske udarne valoge pa mogoče še kaj.

Se mi zdijo tam na medicini športa dost majstri, sploh tale Stef Harley :)
Uporabniški avatar
 dexi27
Najbrž se splača probat kake terapije in pa seveda bit potrpežljiv, kot pa it na operacijo.

Jaz se bom pač odpovedal resnejšemu teku, bom pač kolesaril pa bo, raj ko pa operacija, no vsaj za enkrat :oops:
V bistvu imata vidva različne težave.
dexi27-jeva diagnoza insertional calcific tendinosis, kar so po domače kalcinacije v Ahilovi tetivi se lahko pozdravi s pomočjo fizioterapije, ESWL-ji in drugimi metodami, medtem ko SpEkTr-jev problem haglundove pete ne more povsem rešiti brez operativnega posega, saj je potrebno kostno štrlino odstraniti. Sem se malo pozanimal pri naših ortopedih, poseg je kratek (kakšne četrt ure), rehabilitacija pa traja mesec dni.
Uporabniški avatar
 dexi27
Pri meni gre za sum insercijskega tendonitisa, diagnoza bo potrjena ko bom opravil RTG in MRI.

No kakor koli med tem pridno foamrolam mišice, si elektrostimuliram tetivo in pa kolesarim ter fitnisiram. Stanje se pooooočasi popravlja, no če pa pomislim kolk dolgo sem vlekel poškodbo preden sem začel s sanacijo, pa je pred mano še dolga pot.

Vsak nasvet in izkušnja pa več kot dobrodošla :D
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Ja, tudi jaz imam konkretne kalcinate v tetivi, ampak to je posledica tega, ker je bilo vse skupaj tok časa vneto, zaradi haglundove pete.

Ne vem pa kje si dobil podatk, da se okreva po 1 mesecu. Meni je ortoped dejal 1 mesec samo bergle...:)
Uporabniški avatar
 MitjaG
No, sam sem probal tecar terapijo, počitek, opravil MR, ultrazvok, rentgen,....in je vedno slabše. Če počivam je potem ko karkoli naredim še slabše, zato sem se odločil za operacijo. Je pa res da me moti tudi pri vsakodnevnih opravilih.
Dexi- rehabilitacija- meni so rekli: 1 mesec bergel, v drugem mescu začneš migat, po 4-6 mescih se stvari dokončno porihtajo. Nekaj bolečine se lahko zavleče tja do enega leta.
Uporabniški avatar
 dexi27
No očitno imam jaz blažjo obliko vajinih težav, zato mi tud ne diši preveč operacija. Me prav zanima kaj bojo pokazale slike pri meni. V glavnem jaz če ne laufam lahk hodim normalno, narastišče me sicer na pritisk boli, drugače pa ne čutim pretirane bolečine oz. je pri hoji skoraj ni. Kolesarim lahko brez težav in če bo tako še naprej bom pač za enkrat opustil tek ...

Želim vama uspešen poseg pa poročajta o rezultatih :wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA