vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 ninchi
čau!
Prosim za vaše mnenje. Pred 10 dnevi me je med daljšim tekom nenadoma zabolelo v zadnji strani kolena, v pregibu. Potem je tam bolečina popustila in se mi je prenesla na zadnjo stegensko mišico, torej boli vse od ritnice do kolena. Največkrat boli ko sedim, če hodim je vredi. Je pa taka topa bolečina, pa ne boli ves čas, vmes sploh ne boli, pol pa spet...hodim normalno lahko, samo malo me zateguje na momente. Na forumu ste nekej že pisali o tem ampak me vseeno zanima kako se lahko to še sanira. Zdravnica mi je zaenkrat predpisala Nalgesin (če ne bo boljše-ultrazvok). Sama se tut masiram, mažem z vsem hudičem, počivam. Rada bi šla na maraton.. :? Prosim za vaše nasvete, kaj lahko še nardim, kaj bi lahko to bilo, išijas dvomim da je, prej nategnjena mišica al pa kej podobnega.

lp
ninchi
Uporabniški avatar
 ninchi
hvala :)
 Miha-
Jaz mislim, da greš lahko teči na maraton, samo do maratona malo bolj počivaj in ne delaj kakšni hitrih gibov, ali pa šprintov.

Jaz sem imel lansko leto ravno to isto mišico vneto, pa se nisem neki full obremenjeval s tem in sem jo strgal. Skratka, izogibaj se hitrih gibov ter kakšni vaj na moč, ter kakšnega teka po gozdu.

Mislm, da se za tek, z neko konstantno obremenitvijo nimaš kaj bati.

Sem sem si pomagal z Diverinom. Dobiš ga v vsaki lekarni.
[url]
http://www2.lek.si/gui/f-default.htm?ma ... iverin.htm[/url]

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA