vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 ugor
Rad bi izvedel naslov oz. telefonsko številko ustanove v Trstu, kjer opravljajo magnetno resonanco (MRI). Naročil bi se za slikanje kolena (samoplačniško).

Hvala za odgovor.

Lp
 hitrohodec
Najbolje je, da greš k: STUDIO RADIOLOGICO CATANIA
Ulica Geppa, 17 (blizu magazzini Giovanni)
Telefonska številka pa je: 039040 662695
Cena je 171 Evrov (z zdravniškim potrdilom pa 36 Evrov). Čakati boš moral okoli 40/50 dni. Srečno!
Uporabniški avatar
 ugor
Hitrohodec, hvala lepa za hiter in izčrpen odgovor!
LP
 hitrohodec
Slucajno si jaz naslednji teden operiram meniskus (artoskopija) in sem vse izvide opravil tam zato mi je bilo lahko Te seznaniti. Srecno!
Uporabniški avatar
 Loni
Če se lahko vtaknem v debato, o kakšnem dzravniškem potrdilu je tu govora? Samo firbcam.
 hitrohodec
Oprosti, toda jaz sem govoril kot italijanski drzavljan (imam dvojno drzavljanstvo). Ce gres na izvide (ali vsake druge analize) s zdravniskim receptom, placas samo takozvani "ticket" (participacijo), ki je znatno manjsa, moras pa znatno vec cakati na tvoj turnus. Kot privatist- samoplacnik pa imas takoj vse.
Uporabniški avatar
 Loni
Se mi je zdelo, da je kaj takega. Saj meni ni treba it, no, vsaj zaenkrat ne. Bi pa zanimalo prijateljico, zato sem spraševala, da ne bom trosila kakšnih neresnic okoli. In tista čakalna doba velja za samoplačnike ali za tiste z napotnico? Pa hvala, ker si si vzel čas.

In še eno vprašanje, a kdo govori slovensko, ko pokličeš? Prijateljica italijansko ne zna.
 hitrohodec
Za samoplacnike je cakalna doba znatno krajsa, na zalost pa punce na telefonski centrali ne govorijo slovensko. Lahko poskusis pa z anglescino. V Trstu se namrec Italijani raje ucijo kitajscino ali mongolscino kot slovenscino, smo jim se vedno trn v peti!
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Kaj je možno, da je v Trstu MR toliko cenejša kot je to npr. pri:

http://www.medilab.si/cenik.php

400 eur : 171 eur ? Kriza...

Razmišljam, da bi si dal zresonirat koleno, ker imam že dalj časa ponavljajoče težave.

Kako pa so kaj ortopedi v Trstu?
 hitrohodec
Cena je točno 171 evrov (ni nikoli bila dražja), kar se tiče pa ortopedov, v Trstu jih ne poznam, ker se grem operirati (drugič) v Tržič (Monfalcone), kjer je ortoped Cardinale eden najboljših Treh Benečij. Poleg tega je tu tudi Alecci, ki je med najbol znanimi v Italiji, tako da si v dobrih rokah.
 xrayspex
živjo vsem,

v tržaški bolnici Cattinara prideš za MR kolena na vrsto v nekaj dneh. stane 224 EUR. izid + slike dobiš naslednji dan. za slikanje potrebuješ le osebno izkaznico ali potni list.
telefonska številka: 0039 040 3994 964
srečno.
Uporabniški avatar
 tadejz
Imajo kakšno internetno stran, kjer je objavljen cenik različnih storitev?
 xrayspex
ne, vsaj jaz je nisem našel. je pa tole:
http://www.aots.sanita.fvg.it/
klikni na english version zgoraj levo in potem na cattinara hospital/specialities/
MRI je v okviru Radiology department.

ampak za primerjavo: v medlabu je MRI 400 EUR in čakaš 14 dni, tam pa 224 EUR in si na vrsti praktično takoj. najbolje, da pokličeš in ti bodo vse razložili.
 luzr
Čakajte malo.
Kaj pa Univerzitetni klinični center?
Torej državna klinika z vsemi ostalimi podružnicami v vseh večjih mestih po Sloveniji?
Čakalne dobe z napotnico, brez?
Napište še kaj o tem.
Uporabniški avatar
 Loni
luzr napisal/-a:Čakajte malo.
Kaj pa Univerzitetni klinični center?
Torej državna klinika z vsemi ostalimi podružnicami v vseh večjih mestih po Sloveniji?
Čakalne dobe z napotnico, brez?
Napište še kaj o tem.

O tem si pa lahko prebereš tu, je škoda zgubljat besed, še najhitreje prideš na vrsto v Izoli ali Šempetru.
http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.n ... enDocument

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA