vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 nini32
Pozdravljeni,

že od nedelje (krajšega teka) čutim na obeh nogah bolečino. bolečina je na kosti nad gležnjem. mislim, da se tej kosti reče fibula. boli le ob dotiku, drugače je ne čutim. med tekom bolečina ni ovira.
na levi nogi me boli tudi, ko prste potisnem proti tlom. npr. pri izvajanju vaje kroženje s stopalom.

kaj naj storim?

lep pozdravček, nini!
 ALEŠŠ
Najbrž imaš vnetje pokostnice.Pomaga daljši počitek ali pa obisk pri zdravniku,ki ti predpiše naklofen ali kaj podobnega pa pravtako počitek,ki pa je v tem primeru malo krajši.
Uporabniški avatar
 nini32
hvala alešš za odgovor.
sem se bala, da bo kaj takega. :twisted: kako kratek počitek.

sumim in krivim copate. kaj misliš?

lp, nini
 ALEŠŠ
S tekom je treba prekiniti takoj,če ne se lahko ta počitek zelo zavleče je poškodba,ki če jo ne pozdraviš spet ponovi v hujši obliki.V kombinaciji z naklofenom in pravočasnim prenehanjm z tekom se jo lahko pozdrav tudi prej kot v mesecu, če ne lahko traja tudi do pol leta.Vzrokov je lahko več lahko copati,preforsiranje ali pa slaba tehnika teka pa alsfalt.
Uporabniški avatar
 nini32
Slika
Slika

Slika

žalostna ....

hvala za pomoč

nini
Uporabniški avatar
 vigor
He he, ob bolečinah v nogah vsi takoj krivite copate. Hm le zakaj. Ali se kdaj vprašate če sami počnete kaj narobe.

nini23:

Ja tudi sa se strinjam, da gre za vnetje pokostnice, katera je zaenkrat občutljiva na dotik, pri teku te pa ne moti. Priporočam ti nekje dva tedna (predvidevam da je vnetje v zgodnji fazi) tekaškega počitka, saj te bo v primeru nadaljevanja bolelo tudi ko boš tekla, hodila ali kar skoz.
Poleg počitka lahko sporobaš razna protivnetna sredstva, vendar sam nisem pristaš takšnih zadev in jih niti nisem sprobal. Vendar škodovati ne more, ali pač.

Predvsem pa delaj krepilne vaje za noge. Poišči na netu kakšne vaje za krepitev mišic okrog gležnja in kolena ter tudi kolka. Ko boš dobro okrepila mišice se bolečine ne bodo pojavljale.

BTW, kost okrog katere te boli je verjetno tibia(tik pod kožo na sprednji strani) in ne fibula(bolj v notranjosti)

lp igor
 Gasper`
A ni pri vneti pokostnici ravno obratno. Na dotik naj ne bi bolelo, pri teku pa se bolečina pojavi.

Vsaj glede drugega dela sem skoraj prepričan, da bi se (če imaš res to vnetje) pri sportni aktivnosti bolečina morala pojaviti.
Uporabniški avatar
 vigor
Ni nujno. Pri meni je bilo podobno, vsaj v začetni fazi, me med tekom ni bolelo, ampak se je bolečina pojavila po teku ko je bil sprednji del goleni občutljiv na dotik. Kasneje sem seveda malo pretiraval, tako da se je polečina prenesla tudi v aktivnost, tako da je bilo res tezko tečt.
Uporabniški avatar
 nini32
Vsekakor bom tekaško počivala. Če ne bo v parih dneh bolje obiščem zdravnika. V teh dneh pa sd bom tudi mazala z neko primerno mažo. A vaje za krepitev in moč mišic lahko delam? Nini
 ALEŠŠ
nini32 napisal/-a:Vsekakor bom tekaško počivala. Če ne bo v parih dneh bolje obiščem zdravnika. V teh dneh pa sd bom tudi mazala z neko primerno mažo. A vaje za krepitev in moč mišic lahko delam? Nini

Dokler se popolnoma ne umiri najbolje nič.
 klopotec
Tole me pa preseneča. Na tem forumu je bilo kar nekaj primerov vnetja pokostnice in kolikor se spomnim, nobeden z vneto pokostnico ni mogel normalno tečti. Nasprotno. Ni pa bolelo, ko je noga počivala.

Malo se potrudi, poišči to temo, ker tu nekaj ne štima. Sam imam še zelo živo izkušnjo z vneto pokostnico in so simptomi čisto drugačni.
Uporabniški avatar
 natasa
klopotec napisal/-a:Tole me pa preseneča. Na tem forumu je bilo kar nekaj primerov vnetja pokostnice in kolikor se spomnim, nobeden z vneto pokostnico ni mogel normalno tečti. Nasprotno. Ni pa bolelo, ko je noga počivala.

Malo se potrudi, poišči to temo, ker tu nekaj ne štima. Sam imam še zelo živo izkušnjo z vneto pokostnico in so simptomi čisto drugačni.

Se strinjam s klopotcem. :lol:

:wink:
 Gasper`
natasa napisal/-a:
klopotec napisal/-a:Tole me pa preseneča. Na tem forumu je bilo kar nekaj primerov vnetja pokostnice in kolikor se spomnim, nobeden z vneto pokostnico ni mogel normalno tečti. Nasprotno. Ni pa bolelo, ko je noga počivala.

Se strinjam s klopotcem. :lol:

:wink:

Tudi sam sem podobno ze napisal par postov visje.
 ALEŠŠ
Tukaj je vprašenje ali med tekom sploh ne boli ali pa teče z bolečino(da ne boli še toliko),da ne bi mogla teči :?:
Uporabniški avatar
 nini32
ojla,
hvala vsem za vaše komentarje in mnenja.

pri hoji ne čutim bolečine. včeraj sem tekla 6 km in sem čutila rahlo bolečino. bilo je tako, kot da bi me rob copata tiščal na kost. kljub vseemu sem lahko tekla. če se kost dotaknem me boli. če pustim na miru gleženj in noga počiva, bolečin ne čutim. oteklin ni nobenih.

klopotec
zjutraj sem gledala po TF, a nisem nikjer zasledila podobnega opisa bolečine. kaj bi (po tvojem mnenju) lahko bilo, če ni pokostnica?

lp, nini

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA