Konstruktivna kritika?
V tvojih prvih štirih objavah in prospektih od omenjenega podjetja smo slišali, da:
- Priznani strokovnjak Darko Bluzič, dr. med. ki je nepoznan strokovni javnosti, brez objav
v znanstvenih revijah, dela reklamo za neko nepoznano firmo.
- Nogavice, Rokavice, Majice puloverji so namenjeni temu, da z ogrevanjem ohlajajo.
- Ta čudežni učinek so dosegli s keramičnim prahom, ki prejema toplotno energijo iz
okolice in jo pretvarja v IR valove.
- Polek tega, da so ti izdelki izkazali za čudežne na ljudeh jih sočasno lahko uporabijo na
konjih, ker le ti "ne poznajo placebo efekta". Imajo tudi svojo linijo izdelkov za konje.
- Grafi ki naj bi dokazovali čudežno delovanje teh izdelkov so zavajujoči in neuporabni. Da
bi dalo iz njih kaj razbrati bi morali biti opremljeni s časovno skalo in barvno legendo.
Kakšno temperaturo predstavlja rdeča barva? Kakšno zelena? Kakšna je temperaturna
razlika med rdečo in zeleno?
- Da bi razbrali učinkovitost teh izdelkov bi morali biti predtavljeni tudi rezultati (posnetki
kamere) brez uporabe tega izdelka in med uporabo le tega. Torej manjka še vsaj 6
posnetkov z IR kamero in nekaj statistične obdelave.
- Kolikšna je količina uporabljene keramike in katera keramika je uporabljena tudi ni
navedeno (Poslovna skrivnost?Aha.).
Iz tega gre skelapati, da se je našel nekdo, ki bo uporabil trenutno aktualno področje ravoja novih materialov za vgradnjo ali uporabo v inteligentnih tekstilijah še preden je le to dokončno raziskano.
Moje skromno nestrokovno mnenje je, da je uporabljena količina kermaičnega prahu premajhna, da bi imela drastičen doprinos k temperaturnim spremembam. Zaradi tega tudi ni podane barvne legende temperatur. Količina keramičnega prahu tudi ni navedena kar onemogoča, da bi kdo izračunal doprinos keramike k temperaturnim spremembam.
V nadaljevanju bi bilo potrebno ločiti med poškodbo in regeneracijo mišišce. O.K. Pa če povzamemo, da je to res dobro za oboje. Potem bodo kirurgi namesto skalpela uporabili čudežno nogavico in maratonci nadomestili beljakovine, ki so ključne za mišično regeneracijo z nogavico?
V podobni situaciji sem bil, ko je gospa od podjetja Just v naši kuhinji prodajala kamilično kremo, ki mi jo je priporočala za zdravljenje pleše, bolečih kolen in hkrati za bolečine v jajčnikih. Ko sem vprašal kaj je v njej je rekla, da samo kamilice in voda. In ko sem potem vprašal če preveriva da to drži tako, da vključim multipraktik, grem na vrt po kamilice in vse skupaj z vodo dava vanj, ter počakava če bo ven res prišla taka bela krema kot iz njene tube... je spakirala.
Povem še kaj o Herbalife-u?
Pa, da si ne bo kdo jemal mojega pisanja preveč k srcu. Vedno sem spadal med bolj butaste ljudi, ki jim je bilo potrebno določeno stvar tudi 5x razložit, da sem dojel. Tako, da sem morda v tisti fazi, ko še nisem čisto dojel poante teh proizvodov.

Sedaj pa konstruktivno delat...