vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

GODBENIK
Pozdravljeni;
Danes sem po normalno opravljenem treningu začutil topo bolečino v predelu pete......in to že potem, ko sem nekaj časa bil brez tekaških copat na nogi.
V levem podplatu oz. bolj natančno v sredini leve pete imam občutek, kot da imam trn v peti. Dobesedno. Bolečine ne čutim če ne stopim na nogo, ko pa stopim, začutim topo bolečino v peti. Da si boste lažje predstavljaljali....bolečina ni na zunanjih straneh pete, ampak na podplatu, na stopalu.

Prosim za vaša mnenja!

Lepo vas pozdravljam!

Godbenik-Grega
Uporabniški avatar
 marcy
Oj!
Ne vem če sem dobro razumela tvojo bolečino, ampak po opisu sodeč, sem pomislila na "nabito" peto. Ta bolečina se mi ne zdi podobna tisti s trnom, ampak je zagotovo ena najpogostejših tekaških poškodb pete.. Kaj misliš??
 GODBENIK
Ojla!

Ne vem, res je da bolečina ni čist ista kot da bi imel notri trn....takrat je bolj bodičast občutek...pri meni pa je bolj topa bolečina. Ampak čudno se mi zdi to, da me med tekom ni nič bolelo...boleti je začelo komaj po parih 10 minutah, ko sem bil že brez copat na nogi.

Problem je "samo" v tem, ker grem v soboto na svoj prvi maraton(42) v Radence in bi ga res rad odtekel, ker sem se veliko pripravljal.

Godbenik-Grega
Uporabniški avatar
 marcy
Mislim, da gre za omenjeno poškodbo. Bolečina se lahko pojavi šele po končani aktivnosti in se na momente umiri in spet pojavi.. Ampak, nič resnega ni. Lahko je to posledica obrabljenih tekaških copat ( =premalo blaženja v petnem delu) ali dolgotrajnejšega tekanja po peščenih podlagah ( ko se stopalo že nekoliko izmuči je še bolj občutljivo za tovrstne poškodbe).
Ti kar lepo brez skrbi pojdi na svoj maraton v Radence in odmisli poškodbo, potem pa veselo naprej :D ! Bo minilo, ko bo čas zato :lol: .
Aja, bi mogoče bilo pametno, da si nabaviš silikonski peti, ki ju namestiš v petni del tekaškega copata. Nekoliko ti dvigneta peto in s tem zmanjšata silo v peti ob stiku s podlago. Manj boleče in bolj prijazno za poškodovano peto. Ko pa poškodba mine, jih ne uporabljaj več redno, ker dolgoročno niso najboljše za tetive.
Imej se lepo, pa veliko sreče v Radencih!
marcy
Uporabniški avatar
 lonely
Tudi jaz imam podobno poškodbo....je pa bolečina v zadnjem delu pete,tam kjer zadnji del superge pritiska na nogo...bolečina se nadaljuje pod gleženj (čez peto,na notranji strani) do stopala.Nastane kadar stopim na prste....vmesni plantar fascis me ne boli....po prosti presoji sem ugotovil da je vse to zaradi prevelike kilometrine v slabo blazinjenih supergah.Čez čas se bolečina postopoma zmanjšuje...in tako do naslednjega teka....uporabljam Voltaren in lekadol ....Radenci tudi mene čakajo....bomo videli.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
GODBENIK napisal/-a:V levem podplatu oz. bolj natančno v sredini leve pete imam občutek, kot da imam trn v peti. Dobesedno.

GODBENIK napisal/-a:Ne vem, res je da bolečina ni čist ista kot da bi imel notri trn....

kaj zdaj? je ali ni?
 GODBENIK
[quote="lonely"]uporabljam Voltaren in lekadol ....

Jutro;
zanima me ali je Voltaren mazilo ali tablete?

Hvala!

Godbenik-Grega
Uporabniški avatar
 Koci
Voltaren zdravilo proti bolečinam je v obliki tablet in kot mazilo. tablete se dobijo le na racept :( , mazilo pa je v prosti prodaji :D

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA