vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

jump3336
Živijo!
Pred tremi tedni sem imela artroskopijo kolena (sprostitev pogačice). Fleksija kolena danes je 100 stopinj in ektezija popolna. Koleno imam še malenkost zatečeno, kar je baje normalno, skrbi pa me krčenje. V kolenu me pri krčenju še vedno zelo zateguje in imam občutek, da je vse trdo. Zanima me ali je to za tri tedne po operaciji ok in kako dolgo lahko še občutim takšno stanje? (na fizioterapiji so nekateri po treh tednih že na kolesu, jaz pa kolena sploh ne morem pokrčiti ne da bi me zategovalo in bolelo).

Hvala za odgovor.

lp, Mojca
Uporabniški avatar
 Bali
Ne vem sicer kje si našla ta forum za tvoje vprašanje, ampak saj je vseeno.
Sem fizioterapevtka in delam ravno s takšnimi bolniki po artroskopijah. Če je fleksija po treh tednih še zelo omejena, ti svetujem, da povprašaš svojega fizioterapevta, ki tvoje koleno pozna, kaj si on misli o fleksiji.
Koliko pa sploh zmoreš pokrčiti koleno? In kako je fleksija napredovala od operacije naprej? V kolikor pa na FT ne hodiš, obišči operaterja, ki bo preveril kaj se dogaja s kolenom.
 Liquid
jump3336 napisal/-a:Živijo!
Pred tremi tedni sem imela artroskopijo kolena (sprostitev pogačice). Fleksija kolena danes je 100 stopinj in ektezija popolna. Koleno imam še malenkost zatečeno, kar je baje normalno, skrbi pa me krčenje. V kolenu me pri krčenju še vedno zelo zateguje in imam občutek, da je vse trdo. Zanima me ali je to za tri tedne po operaciji ok in kako dolgo lahko še občutim takšno stanje? (na fizioterapiji so nekateri po treh tednih že na kolesu, jaz pa kolena sploh ne morem pokrčiti ne da bi me zategovalo in bolelo).

Hvala za odgovor.

lp, Mojca

Mislim, da je 3 tedne po operaciji noga še vedno v stanju 'sanacije' in glede na to, da imaš nogo še otečeno, te bolj ovira oteklina kot pa kaj drugega. Tako je moje mnenje na podlagi lastnih izkušen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA