vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

ajdica
Lep pozdrav!

Že par dni imam manj manjši problem, pa morem vprašat, če ima kdo kakšen pameten nasvet, torej...
Tečem vsaki drugi dan, okoli 15km, dan ko tečem ali dan po teku, delam še vaje z utežmi, za noge (izpadni korak, počepi...). Pred tremi dnevi me je ponoči, po pol ure ko sem se ulegla, nenormalno začela bolet leva noga. Ne morem točno opredelit kje, je pa šla bolečina od kolka pa malo čez koleno, po sprednji stegenski mišici. Najbolj je bolela ravno stegenska in pa desna stran kolena. Občutek utrujene noge in pa tak malo krčev. Ker ni nehalo, sem najprej spila dozo elektrolitov, ker takšne bolečine imam kadar mi ti manjkajo (čeprav ponavadi ne samo v eni nogi) pa masirala sem z športno kremo, tolko da je malo nehalo in da sem lahko zaspala. Naslednji dan čez dan je bila noga ok malo se je še čutilo, da ponoči ni vse štimalo ampak ni bilo panike. Zvečer pa spet, po 10minutah ležanja, podobna bolečina, edino malo manj močna.
Danes sem, kljub temu, da je spet dan za tek raje naredila pavzo, tudi z utežmi, pa še jutri, da si probam spočit, če je slučajno to problem... Ne vem kaj bi to blo oz. zakaj, ker še nisem taki tekaški as..:) Torej, stari mački, ve kdo rešitev problema oz. vsaj približni vzrok moje težave?
Hvala,
lep pozdravček,
Ajdica
 jtaric1
Če pa še nisi neki tekaški as, pa mogoče res malo preveč migaš :oops: , vsak drugi dan 15 km, pa še vaje z utežmi, malo počivaj, da ne boš cela pregorela ne samo noge...
LP
Drobtinica
 ajdica
jtaric1 napisal/-a:Če pa še nisi neki tekaški as, pa mogoče res malo preveč migaš :oops: , vsak drugi dan 15 km, pa še vaje z utežmi, malo počivaj, da ne boš cela pregorela ne samo noge...
LP
Drobtinica

Ampak ta tempo mam vseen že dobro leto, pa je vse štimalo...z počitki vmes :oops: . In kadar se mi zdi da nimam dneva za tek tudi ne grem...tak da mislim da..ne pretiravam...?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA